Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
Wim BavelaarToeschouwer
Het is toch veel leuker om, als je toch een keer naar Nederland moet, gezellig de eigen auto te nemen en er rustig de tijd voor te nemen. Zie je nog eens wat van het mooie land als je de péage vermijdt en kun je halverwege de reis bij een door Fransen uitgebate chambre d’hôte verblijven. Daar wordt bovendien nog goed gekookt.
Wim
Wim BavelaarToeschouwerOp de website is hierover veel informatie te vinden.
Wim
29 november 2013 om 10:14 In reactie op: Het gaat nog steeds niet goed in Frankrijk, onrust stijgt #192357Wim BavelaarToeschouwerNiet zo ingewikkeld om de door bosbess genoemde verworvenheden van het huidige Franse regeringsteam te weerspreken:
Het in moderne landen aanvaarde homohuwelijk is pas nu in Frankrijk ingevoerd. Kwesties als adoptie door homostellen of het draagmoederschap zijn angstvallig buiten de wet gehouden;
De vrijstelling van de onroerendbelastingen bestaat al geruime tijd;
De cumul de mandats komt er wel degelijk, maar pas in 2017;
Het verbod van proefnemingen bij schaliegas kan moeilijk een ‘goed ding’ worden genoemd, het is de populistische kortzichtigheid ten top. Er licht voor honderden miljarden energie onder de Franse bodem;
Het scheppen van onderwijsbanen sorteert geen effect zolang Frankrijk er een van pedagogiek verspeend onderwijssysteem op nahoudt dat uit jaren vijftig van de vorige eeuw stamt;
Een mogelijke lichte opleving van de Franse economie is geen verdienste van Frankrijk, is te danken aan een voorzichtig herstel van de wereldeconomie waarvan Frankrijk nauwelijks gebruik weet te maken.Wim
Wim BavelaarToeschouwerUitgebreide toelichting over het regime van de auto-entrepreneur (mede ontleend aan de bijdragen van Wim van Teeffelen) is op de website te vinden.
Wim
Wim BavelaarToeschouwerQuote:Quote uit Wim Bavelaar op 21/11/2013 19:18
De Fransen zijn niet zo van die licht hysterische acties zoals in Nederland waarin BN’ers en dure tv-presentatoren weer de kans krijgen om zich verder te profileren en aan hun persoonlijke marketing te doen.Wim
Nog eentje die een mening koestert omtrent de Nederlandse ‘vrijgevigheid’:
Ik had sowieso een heerlijke week, die begon met het girovijfvijfvijfmaandagje voor de dakloze Filippijnen. Allerlei BN’ers in de categorie Jan Slagter beleefden hun finest hour. Heerlijk om die mensen zo te zien genotteren in hun warme charitasbadje. Hoogtepunt van de dag was natuurlijk Trijntje, die iets te hoog had ingezet met haar 1 euro per like.
Toen ze dat aankondigde, wist iedere fröbelkleuter al dat dit faliekant mis zou gaan. Binnen de kortste keren meldden 200.000 vrolijke idioten zich en zag de onfortuinlijke zangeres het bord Te Koop in haar voortuin staan. Ze was bijna zelf een Filippijnse. Ze heeft het slim bijgesteld door haar fans te melden dat het niet om één euro per like, maar om één euro per lijk ging. Toen was ze voor 10.000 euro klaar.
Sowieso was het weer heerlijk om in de media al die chagrijnige plofkoppen te zien murmelen waarom ze niks wilden geven omdat er toch veel te veel aan de strijkstok blijft hangen. Een ontredderd land crepeert, krijst, huilt en hongert! God heeft een verschrikkelijke wind gelaten en de allerarmsten uit hun krotten geblazen. En wij volgevreten Nederlanders, die door de crisis heel misschien een weekje minder kunnen gaan skiën, gaan schaamteloos in discussie over het feit of het geld wel goed terechtkomt. Zeur niet en geef. Pak je portemonnee en stort. En stort in stilte.
Geef wat je geven wilt. Hou je bek over de hoogte van het bedrag.
Het was weer zo’n schaamteloos ijdeltuitenfestijn. Artiesten die tien keer op Twitter toeteren dat ze de opbrengst van hun halflege zaal schenken. Goed zo jongens. Een benefiet snap ik. Daar moeten mensen op af komen en die kondig je groots aan, maar de opbrengst van je avondje in de schouwburg van Herejezusveen? Armoe.
Aan het eind van de maandag werd de voorlopige opbrengst de ether in geslingerd. Het ongelooflijke bedrag van achttien en een half miljoen euro! Inderdaad ongelooflijk. Je gelooft het echt niet. Het schaamrood gloeide op mijn kaken. Achttien en een half miljoen. Dat is amper een euro per Nederlander. Dat bedrag fraudeerden de Rabocriminelen van de inmiddels werkloze Sipko Schat per dag. Hoop maar zo dat ze een beetje uit Sipko’s gouden handdruk komen. Daar maken wij ons thuis zo veel zorgen over. Hoe komt Sipko de winter door? Ik overweeg een benefietje.
Zullen we na de volgende ramp gewoon geld geven zonder poespas en andere borstklopperij? Zonder dat je zegt hoeveel en waarom? Gewoon een bedrag overmaken omdat er mensen ergens op de wereld omgevallen zijn en het keihard nodig hebben. En als je niet geeft, geef je niet. Doe dat ook in stilte. Hoef ik ook niet te weten. Stik in je winst. Ontplof van genot. Maar hou mij er voortaan buiten! Nederland, wat een ramp!
Youp van ’t Hek dus.
Wim
Wim BavelaarToeschouwerHet is inderdaad zoals Prinsesje het verwoordt, de Fransen zijn niet zo vrijgevig en menen dat de staat er is om nood te lenigen; de massale inzamelingsacties beperken zich tot die jaarlijkse nationale Téléthon om geld in te zamelen voor de lijders aan spierziekten. De Fransen zijn niet zo van die licht hysterische acties zoals in Nederland waarin BN’ers en dure tv-presentatoren weer de kans krijgen om zich verder te profileren en aan hun persoonlijke marketing te doen.
Wim
Wim BavelaarToeschouwerDe schrijfwijze is trESS, kan het ook niet helpen.
De Europese Commissie financiert een netwerk van experts op het gebied van Europese sociale zekerheid: trESS (Training and Reporting on European Social Security). Het trESS-netwerk bestaat uit onafhankelijke deskundigen op het gebied van de Europese wetgeving inzake sociale zekerheid, gecoördineerd door de Universiteit van Gent.Wim
Wim BavelaarToeschouwerDie besprekingen/recensies zijn inderdaad van mijn hand. Sommige heel treurig geschreven boeken halen het niet en worden ter bescherming van de amateurauteurs niet in de rubriek opgenomen.
Wim
Wim BavelaarToeschouwerBeste Kasbergen, uw ‘verstuurd’ moet overigens ‘verstuurt’ zijn, dus niet zo handig om iemand anders op taalfouten wijzen.
Voor het overige moet HansPiet als de wiedeweerga hoffelijker worden in zijn reacties op forumbijdragen. C’est le ton qui …… etc.Wim
Wim BavelaarToeschouwerDat boek van Heleen Oosterveld is aardig, maar wel erg oud. Lees ook de boekenrubriek van deze website door, waarin meer recente boeken zijn te lezen van Nederlanders die in Frankrijk zijn gaan wonen.
Wim
Wim BavelaarToeschouwerIk kan niet zo maar een post verwijderen waarop vele reacties zijn gevolgd. Dat zou niet erg respectvol zijn jegens de forumleden die hebben gereageerd op je vragen. Dat de antwoorden niet zo bevredigend voor jouw situatie zijn is jammer. Het stellen van specifieke, concrete vragen zou misschien meer verhelderend hebben gewerkt.
Wim
Wim BavelaarToeschouwerCharles de Gaulle is dan weliswaar de ‘kapstok’ voor je posting, maar hier een discussie voeren over een mogelijk falende Brits crisisbeheersing, gaat me voor dit forum wat te ver.
Wim
8 november 2013 om 19:50 In reactie op: Paspoorten Nederlanders in Frankrijk uitgegeven door ambassade Berlijn #198250Wim BavelaarToeschouwerNee, je kunt ook in NL een paspoort aanvragen. Uitvoerig informatie is op de website te vinden (welkom overigens; het is handig eerst de website te raadplegen alvorens vragen te stellen).
Wim
Wim BavelaarToeschouwerWaarom de Sarf laten inschakelen? Zoek een andere notaris die zelf de grondslag voor de berekening van de taxe bepaalt. De Sarf is een te beruchte instantie, waarmee je niet in zee hoeft te gaan.
Wim
Wim BavelaarToeschouwerDe korte uitleg over het vrijwel afschaffen van de bevrijdende voorheffing is hier op de site te lezen.
Wim
Wim BavelaarToeschouwerOp de site staat een korte uitleg van de TA.
Wim
Wim BavelaarToeschouwerLees het uitgebreide artikel op de website over de zonnepanelen en de Franse vereiste keurmerken.
Wim
Wim BavelaarToeschouwerInformatie over de CMU is op de website te vinden.
Ook eerdere onderzoeken tonen dat veel Fransen de dure aanvullende verzekeringen opzeggen en daarom ook artsenbezoek uitstellen. Naast de verhoogde belasting op het premie-inkomen van de mutuelles en de complémentaires zullen deze aanbieders van de aanvullende verzekeringen meer prijsverhogingen doorvoeren als gevolg van de stijgende kosten van de gezondheidszorg en die van de vergrijzing van de bevolking. Gevolg van dit alles is het opzeggen van dergelijke polissen door een groot aantal Fransen, de démutualisation. Vier miljoen Fransen bezitten al geen aanvullende verzekering meer. Zij maken de rekensom van het betalen van de immer stijgende premielasten en de uitgekeerde vergoedingen. Velen, onder wie de jongeren vooral, menen dat zij de niet door de Sécu vergoede kosten van de tandarts, oogarts, huisarts beter voor eigen rekening kunnen nemen, dan de hoge maandelijkse premies aan de mutuelles af te dragen. Ook is men geneigd de verzekeringsvorm te versoberen: lagere premie, maar minder vergoedingen. De echt hoge kosten als ziekenhuisopname, operaties e.d. worden wel volledig vergoed door het systeem van de Sécu, de befaamde Franse miljarden verslindende Sécurité sociale. Een en ander heeft tot gevolg dat doktersbezoek wordt uitgesteld en gebitsverzorging veel te wensen overlaat. De vrij gevestigde werkers in de Franse gezondheidszorg bevestigen onderzoeken dat meer dan de helft van de Franse bevolking het vragen van medische zorg om financiële redenen uitstelt en dat een kwart onderhandelt over de prijs die artsen en verpleegkundigen berekenen. Volgens een onderzoek van Médiforce (financiering private gezondheidszorg van BNP Parisbas) zijn het vooral de apothekers, dierenartsen en tandartsen die het uitstel van de zorg constateren. Het onderhandelen over de prijs van de zorg komt het meeste voor bij de fysiotherapeuten, de specialisten en de tandartsen. Nog maar een kleine kwart van de professionelen in de gezondheidszorg is van mening van de patiënten nog gewoon de behandelingen en de zorg accepteert die zijn voorgesteld.
Wim
Wim BavelaarToeschouwerZiet er goed uit, het logo van Paul. Kan een vaste plaats krijgen op de homepage van de website met verwijzing/doorlinken naar de nieuw te maken pagina waar Nederlanders hun diensten aanbieden aan Nederlanders in Frankrijk (Raad & Daad, Aeneas, Nederlands consulaat, Fanf, sommigen NL verenigingen in F). Raad & Daad zal uiteraard een prominente plaats krijgen.
Wim
Wim BavelaarToeschouwerAls de initiatiefnemers de grote lijn van de opzet rond hebben, zal op de website een aparte en herkenbare plaats worden ingeruimd voor Raad en Daad. Het plaatsen van een logo is uiteraard geen probleem. Het promoten van de activiteit op andere fora NL/F zou te overwegen zijn.
Wim
Wim BavelaarToeschouwerVoor alle duidelijkheid: het ziet er dus naar uit dat in Frankrijk wonende Nederlanders die in Frankrijk inkomstenbelasting betalen over hun Nederlandse pensioen en AOW op termijn hun belasting in Nederland moeten gaan afdragen, zoals recentelijk met Nederlanders in Duitsland is gebeurd?
Wim
Wim BavelaarToeschouwerHet inderdaad in NL verboden product carbolineum (in de volksmond carboleum) is in Frankrijk nog wel te vinden: carbolineum fruitiers.
Wim
Wim BavelaarToeschouwerBij het intikken van Cesu in de zoekmachine van deze website, waren jullie hier terecht gekomen.
Wim
Wim BavelaarToeschouwerGeen persoonlijke ervaring, maar de geciteerde regelgeving is hier inderdaad aan de orde. Op de site staat een en ander nog summier vermeld.
Wim
Wim BavelaarToeschouwerEerste ingeving is om met de gemeente te gaan praten, maar dat is kennelijk al gebeurd. Op de Franse Google kom je met accès voie pompiers waarschijnlijk wel verder. Bovendien kun je nog je licht op steken bij SDIS (service départemental Incendie Secours, service infrastructure) van je departement.
Wim
Wim BavelaarToeschouwerQuote:Quote uit Tineke op 19/09/2013 20:03
Dank je wel voor jullie reactie. Wim, wat bedoel je met niet te veel actie maar wel langs de mairie gaan.
Bij de mairie kennen ze ons adres in Frankrijk en in Nederland. Dus toch gewoon vragen om de rekening voor taxe d’habitation?Ja, gewoon een vragen of er nog een rekening komt. Maakt ook een nette indruk.
Wim
Wim BavelaarToeschouwerFrankrijk kent wel degelijk een instelling waar je de dagwaarde van je auto kunt vinden. Argus heet deze instelling, te vinden in de rubriek Auto van de website.
Wim
Wim BavelaarToeschouwerDeze oproep hoort eigenlijk thuis in de daartoe geëigende rubriek Woonruimte van de website onder Oproepen.
Wim
Wim BavelaarToeschouwerIk ga er over piekeren.
Wim
20 september 2013 om 23:15 In reactie op: Paspoorten Nederlanders in Frankrijk uitgegeven door ambassade Berlijn #198248Wim BavelaarToeschouwerInderdaad, zelfs de opgegeven link naar het consulaat in Parijs werkt niet. Ik zal hem weghalen.
Wim
-
AuteurBerichten