Spoorwegstaking gaat de tweede week in

Vandaag, woensdag 18 juni, gaat de staking van het spoorwegpersoneel zijn tweede week in. Zowel regering als stakers zijn onwrikbaar. De UMP is verdeeld.

Volgens vakbond CGT zijn de aangekondigde hervormingen ‘een verschrikking’. Secretaris-generaal Thierry Lepaon herhaalde woensdag zijn wens dat de Assemblee Nationale tegen de het huidige wetsvoorstel stemt, dat volgens hem grote risico’s inhoudt. Volgens de vakbond gaat het om een voorbereiding van een volledige privatisering van de Franse spoorwegen. De regering wil het gebruik van het spoorwegennetwerk van de SNCF door treinen van de concurrentie toestaan.

Volgens de voorzitter van de CGT zou Frankrijk zich kunnen verzetten tegen de door Europa voorgestelde opening van de markt en in plaats daarvan de overheidsdiensten versterken. Hij roept de overheid op om haar verantwoordelijkheid te nemen en daadwerkelijk in onderhandeling te gaan met de SNCF en de CGT – waarvan de laatste volgens de vakbondsman al anderhalf jaar voorstellen doet om niet tot staking te hoeven overgaan.

©2022 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?