Franse minister van ecologie bevriest EDF-tarieven

In tegenstelling tot wat vorig jaar is aangekondigd kondigde de Franse minister van ecologie, Ségolène Royal, deze donderdagochtend aan dat de EDF-tarieven in augustus niet zullen worden verhoogd. Een eerder besluit van juli 2013 voorzag in een verhoging van de tarieven van de EDF uitgesmeerd over 2 jaar: 5% in augustus 2013 en 5 in augustus 2014.

De aankondiging van Ségolène Royal zou de Fransen zo vlak voor hun vakantie moeten geruststellen. Andere energieleveranciers zijn volgens de Commission de régulation de l’énergie (CRE) al overgegaan tot het loslaten van de door de EDG en GDF Suez vastgestelde tarieven in het eerste trimester van dit jaar, met als gevolg een concurrentiewerking op de energiemarkt.

De EDF is niet onverdeeld blij met de aankondiging: een aandeel EDF op de beurs maakte direct een val van meer dan 5%, tegen een algemene stijging van de beurs van 1% halverwege de ochtend.

Een tweede moment in het jaar voor het vaststellen van de energie-tarieven is in de maand oktober, aldus Ségolène Royal, die samen met de Commission de régulation de l’énergie, een onafhankelijke autoriteit, een verhoging, of zelfs misschien een verlaging van de tarieven zal berekenen.

©2022 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?