Thuishulp voor ouderen in Frankrijk

Thuishulp voor ouderen in Frankrijk is soms nodig. Ook als u geen Fransman of Francaise bent. Hieronder vindt u meer informatie over de te volgen stappen voor de benodigde hulp.
Als u voor uzelf of voor een ouder iemand in uw omgeving in Frankrijk thuishulp wilt regelen, dan is het goed om te weten dat er een speciale website is waar u de te nemen stappen worden uitgelegd. Ook is het mogelijk om daarvoor een financiële tegemoetkoming in werking te stellen.

De financiele tegemoetkoming en de te nemen stappen kunnen variëren al naar gelang de situatie; bent u nog zelfstandig en zijn slechts bepaalde handelingen lastig voor u, of bent u uw zelfstandigheid aan het verliezen en hebt u problemen met de dagelijkse bezigheden zoals zelf opstaan, u verplaatsen, u wassen etc.
De website van de overheid informeert u over :

De beschikbare financiële hulp en de instellingen waar u deze moet aanvragen;
De verschillende vormen van het inschakelen van thuishulp (via een servicedienst, een werknemer van een thuiszorgorganisatie of een direct ingeschakelde thuishulp). In ieder departement zijn verschillende informatieloketten voor ouderen, waarvan de contactgegevens op de site staan. Het Conseil General van uw departement kan u hierover informeren. De mensen van de informatieloketten kunnen adviseren en helpen bij de te nemen stappen.

Vaak wordt de vergoeding voor de thuiszorg geregeld via de Caisse de Retraite. Als u echter geen Frans pensioen hebt, zijn er andere mogelijkheden, bijvoorbeeld de APA (allocation personnalisée d’autonomie) die onder bepaalde voorwaarden kan worden toegekend. Afhankelijk van de ernst van de beperking en de hoogte van uw eigen inkomen wordt de benodigde hulp en de vergoeding dan vastgesteld.

©2021 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?