Hoortoestel nodig in Frankrijk ?

Woont u in Frankrijk, bent u niet zo piep meer, hebt u binnenkort wellicht een hoortoestel nodig en bent u verdragsgerechtigde? Dan is het onderstaande bericht wellicht interessant voor u.

Bent u “verdragsgerechtigde” (Verzekerd via het Zorginstituut Nederland), dan kunt u overwegen om het traject via een Nederlandse audicien te regelen. Behalve eventueel het probleem van de taal- en cultuurbarrière is de vergoeding door uw Franse verzekeraar meestal zeer matig, terwijl een goed hoortoestel per stuk al gauw € 1000 of meer kost. Ditmaal pakt de regelgeving voor verdragsgerechtigden nu eens veel beter uit dan voor Franse of Nederlandse verzekerden.

Laat u het hoortoestel door een Nederlandse audicien aanmeten, dan bedraagt voor verdragsgerechtigden de vergoeding 75% . Een probleem kan zijn dat niet iedere Nederlandse audicien de achterliggende procedure kent en ook de weg niet kan of wil vinden.

Samen met Anita van Brummen van OORZAAK Hoorkliniek in Nederweert hebben we ons verdiept in deze procedure voor niet ingezetenen/verdragsgerechtigden. Nodig is de op naam gestelde EHIC kaart met daarop de vermelding van het Zorginstituut en een gecertificeerde audicien. Een verwijsbrief van specialist/arts is niet nodig, op voorwaarde dat de audicien gecertificeerd is.

Dan volgen adviesgesprekken, testen en krijgt u van de audicien een advies voor een categorie hoortoestellen. Hierna vindt ingebruikname plaats met passende begeleiding evenals de nodige nazorg, alles op maat.

De mogelijkheid bestaat dus om zonder verwijsbriefje het traject in Frankrijk alvast op te starten met een Nederlandse audicien: in Frankrijk een adviesgesprek met gehoortest en levering onder de gunstige Nederlandse voorwaarden.

Bij voldoende belangstelling wordt van 5 t/m 10 mei 2016 nabij Albi (Tarn) een workshop gegeven door Anita van Brummen, audicien, waarin u individueel advies kunt krijgen.
Hebt u belangstelling, stuur dan een e-mail naar info@oorzaakhoorkliniek.nl

Monique Moors en haar partner Harry gingen u voor in deze procedure: “We hebben nu twee succesvolle ervaringen deze procedure doorlopen.( voor ons zelf maar ook vrienden zijn inmiddels zeer tevreden). Samen met Anita van Brummen hebben we de weg door de burelen van het zorginstituut weten te vinden. Het kostte even wat moeite. Want de gemiddelde audicien kent het verschijnsel “verdragsgerechtigde” ook niet. Ze leven doorgaans in een geheel ander wereld. Onze audicien, Anita van Brummen van OORZAAK wil in mei of begin juni naar Frankrijk komen om Nederlandse verdragsgerechtigden te helpen. Zij is een hulpvaardige, vriendelijke en deskundige dame“.

©2024 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?