Werken vinden in Frankrijk

Dit artikel werd geschreven samen met onze marketingpartner, Mister Bilingue. Hierin wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je als Nederlandstalige een passende baan in Frankrijk kunt vinden.

 

werk, frankrijk

Tegenwoordig is het vinden van een baan in Frankrijk gemakkelijker als je een vreemde taal beheerst. Nederlands spreken is daarom een echte troefkaart om door Franse bedrijven te worden aangeworven.

 

 

Spreek je Nederlands en denk je dat dit een vaardigheid is om naar voren te brengen?

Dan heb je helemaal  gelijk!

 

 

 

Elk jaar worden honderden tweetalige, Frans/Nederlandse vacatures niet ingevuld en dat is niet voor niets: er is een groot tekort aan kandidaten die de Nederlandse taal beheersen. Als je vloeiend Nederlands spreekt, is dit een echte kans voor je carrière. Deze taalvaardigheid is moeilijk te vinden voor recruiters en stelt jou in staat om sneller een baan te vinden. De zeer competitieve omgeving waarin veel bedrijven opereren, maakt de internationale dimensie van het grootste belang. Veel werkgevers zoeken talenten die in staat zijn 2 of zelfs 3 talen vloeiend te spreken en daarmee verantwoordelijke posities te bekleden.

Vind een baan in 5 stappen

Samen met onze partner Mister Bilingue, hebben we 5 stappen geformuleerd waarmee je kansen op een fantastische en passende baan in Frankrijk maximaal zijn:

werken in frankrijk

1 |  Je Curriculum Vitae

Voor Nederlanders en Vlamingen geldt: Je taalvaardigheden zijn uniek in Frankrijk. Wij, “Nederlandstaligen” begrijpen en spreken meestal ook Engels en Duits. Zorg ervoor dat dat opvalt. Vermeld opleidingen, cursussen en scores die je hebt behaald met taaltests.

Let op, hoe goed je “die andere taal” ook beheerst, je hebt maar één moedertaal. Gebruik verder termen zoals “vloeiend” of “8+jaar werkervaring”.

Los van je meertaligheid zijn je ervaringen en vaardigheden op communicatief gebied belangrijk. Zorg ervoor dat deze in het oog springen.

Natuurlijk zijn andere vaardigheden ook van belang. Een stevige opleiding en/of intensieve branche-ervaring zijn essentieel om te vermelden. Zorg ervoor dat deze matchen met het aangeboden functieprofiel.

Een C.V. pas op één A4-tje. Een van de blogs van Mister Bilingue geeft goede tips: De Curriculum Vitae.

 

2 |  Je verwachtingen

werken in frankrijk

Match je CV-profiel met je verwachtingen. Het is van groot belang om duidelijk vast te stellen wat je minimale eisen, wensen en ambities zijn. Denk hier goed over na en definieer duidelijke kaders:

  • De sector(en)
  • Het soort werkzaamheden
  • De locatie(s) waar je wil werken
  • De minimale beloning
  • Het type contract *

Deze kaders helpen je om eenvoudig te beoordelen welke vacatures bij jou passen. Ze helpemn je bovendien om goed voorbereid en zelfverzekerd hierover met de toekomstige werkgever te onderhandelen. Maar wees wel eerlijk en realistisch. Als er geen vacatures zijn die voldoen aan je verwachtingen dan moet je deze misschien willen bijstellen. Misschien zijn dan je verwachtingen te hoog. Neem dan gerust contact op met Mister Bilingue om hierover van gedachte te wisselen en advies in te winnen. Je moet dan wel al geregistreerd zijn.

___________________

* In Frankrijk geldt een onderscheid tussen vaste contracten – contrat à durée indéterminée (CDI) – en tijdelijke contracten – contrat à durée déterminée (CDD).

 

3 |  Zoek en maak je zichtbaar voor werkgevers

Zoek

Mister Bilingue, is de eerste vacaturesite voor internationale kandidaten in Frankrijk. Je treft hier honderden tweetalige (waaronder Nederlands) vacatures van bedrijven en wervingsbureaus aan.

Franse bedrijven zoeken voortdurend naar meertalige en zeker ook Nederlandstalige talenten op veel terreinen zoals Customer Service, Business Development, Telemarketing, website – en contentmanagent enz. enz.

Kijk eens hier voor het huidige aanbod van “Nederlandstalige vacatures bij Mister Bilingue

Maak je vindbaar

Registratie op Mister Bilingue is snel, gemakkelijk en gratis. Door te registreren, kunt u uw C.V uploaden, zichtbaar zijn voor recruiters en vacatures bekijken op Computer, Mobile & Tablet.

Bovendien is het voor de consulenten van Mister Bilingue makkelijk om je te vinden en te adviseren.

Registreer nu

werken in frankrijk

Je eigen dashboard bij Mister Bilingue, registreer nu!

4 |  Solliciteer!

 

Je hebt een vacature gevonden die je interesseert? Reageer direct! Neem contact op met Mister Bilingue. Als je je al hebt geregistreerd en je al in het bestand zit ontvangt de werkgever je aanvraag rechtstreeks. Ze zullen contact met je opnemen op als jouw profiel voor hen interessant genoeg is.

Houd je vertrouwen, het zoeken naar een baan kan moeilijk zijn in Frankrijk, maar hoe beter je voorbereid bent, hoe groter de kans dat je de baan vindt die je wilt.

werk in frankrijk

5 |  Valt het tegen? Volg een baan coaching

Solliciteert u maar krijgt u geen antwoord? Het kan dan nuttig zijn om een ​​training / coaching te volgen die gespecialiseerd is in het zoeken naar werk in Frankrijk. De workshop van Mister Bilingue; “Hoe vind je een baan in Frankrijk?” helpt je waarschijnlijk een geschikte baan te vinden.

De drie thema’s die aan de orde komen tijdens deze workshops zijn:

  1. Het Curriculum Vitae in Frankrijk

  2. Op zoek naar vacatures

  3. Het sollicitatiegesprek

 

Veel succes met het vinden van een leuke baan in Frankrijk!!

 

 

 

frankrijk, werken

Mister Bilingue heeft alles in huis om u als Nederlandstaligen snel aan leuk en passend werk te helpen.

 

©2022 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?