Nederlands in het Baccalaureat

leesplankjeHet is in Frankrijk mogelijk om het vak Nederlands in het Baccaleureat te kiezen. De vereniging Neerlandia meldt: Van 9 oktober tot en met 13 november kiezen leerlingen hun vakken voor het baccalauréat. Het is tijdens deze inschrijving mogelijk om Nederlands als optie LV1, LV2 of LV3 te kiezen. Helaas zijn de meeste scholen en academies niet goed op de hoogte van deze mogelijkheid, waardoor inschrijving soms moeilijk kan zijn.

Als uw kind Nederlands als optie LV3 kiest, zorg dan dat hij/zij onder een van onderstaande academies valt. Valt uw kind niet onder een van deze academies, neem dan contact op met de vereniging PRAATJE. In principe is het afleggen van Nederlands als LV3 altijd mogelijk.

De academies waar het mondelinge examen wordt afgelegd:

Créteil, Lille, Paris en Versailles voor de kandidaten van de Académies d’Amiens, Créteil, Lille, Paris, Rouen en Versailles;
Reims, Strasbourg en Toulouse, voor de kandidaten van alle overige académies in Frankrijk

Er worden geen Nederlandse lessen op de lycées aangeboden. Voor lessen kunt u contact opnemen met PRAATJE. Neem een kijkje op hun website of neem direct contact op via hun website.

©2022 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?