Jenny Vonk – van den Berg, galeriehoudster en kunstschilder

jennyvonk@free.fr


Jenny Vonk – van den Berg

Geboren in Makkum (Friesland) ’43 is eigenaresse van de Galerie It Koetshús in haar geboorteplaats, maar woont voornamelijk in Frankrijk (06). De Galerie is op dit moment gesloten i.v.m. de corona maatregelen.

Jenny’s voorliefde voor deze kunst heeft ze al van jongs af aan gehad, waarschijnlijk gevoed door de schilderkunsten van haar Opa van moeders kant, hij leerde Jenny schilderen en de kleuren te mengen op de nagel van haar duim. Lange tijd bleef haar talent sluimerend, het opvoeden van haar kinderen kreeg prioriteit, maar toen Jenny’s kinderen eenmaal op eigen benen konden staan, heeft zij een oeuvre opgebouwd, waarvan jullie er hier 5 zien.

 

 

 

Jenny schildert zowel figuratief als abstract. Zij wordt vaak geïnspireerd door dingen die zij meemaakt. Zoals bijvoorbeeld (wilde) dieren in Afrika, waar ze samen met haar man Kees in fietste. Verslagen en foto’s van die tochten staan op www.zinintrappen.nl

De eerste twee schilderijen zijn gemaakt n.a.v. een fietstocht in 2007 van Parijs naar Dakar. Ze werd geraakt door de uitleg van een gids, dat vrouwen in de Kashba (Gorge du Ziz) die zij bezocht, indertijd hun hele leven in de Kashba moesten blijven. Eén van de twee schilderijen is van de keuken, waar de vrouwen meestal verbleven.

 

 

De schilderijen van de olifant (Moeder en Dochter) met kind en van de giraffe (Lekkere Boom), zijn ook geïnspireerd door ervaringen tijdens fietstochten. Deze olifant kwam achter haar aan toen Kees te dichtbij kwam om een foto te maken.

Het laatste schilderij is fantasie, dat zij Spiritualiteit heeft genoemd. Niet al haar inspiratie is gebaseerd op fietsen!

©2024 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?