Effect aanslagen op toerisme in Frankrijk lijkt beperkt

collioureHet effect van de aanslagen op het toerisme in Frankrijk lijkt beperkt te blijven. Het zijn vooral de toeristen die van buiten Europa komen die hun reserveringen annuleren.

Weliswaar laten de cijfers een daling van 10% in het aantal gereserveerde nachten zien in de eerste helft van 2016, maar deze heeft met name betrekking op overnachtingen in Parijs en in Ile de France. De provincie beleeft in diezelfde periode een stijging van het aantal gereserveerde nachten met 2%, zo laten resultaten van een onderzoek door het bureau Forward Keys zien.

Het aantal per vliegtuig binnenkomende toeristen in de periode januari-juli 2016 liet een daling van 5,8% zien ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar, maar weer kent de provincie een stijging van 1%. Sinds de aanslag in Nice op 14 juli is het aantal gereserveerde vluchten naar Frankrijk echter met 20% afgenomen, iets dat het positieve effect van het EK, dat op het gebied van beveiliging uitstekend verlopen is, weer tenietdoet. Duidelijk is dat toeristen die van ver komen (de V.S., China, Japan) een negatiever beeld hebben van de veiligheid in Frankrijk dan Europese Frankrijkgangers. Ook de Fransen blijven in eigen land op vakantie gaan, zodat in het Zuidwesten van Frankrijk de toeristische sector vertrouwen heeft dat de trend die in juni voorzien was, door zal zetten. In Collioure zitten de accommodaties nu bijna vol.

Het lijkt er volgens het onderzoeksbureau Forward Keys op, dat de opeenvolging van aanslagen voor een negatief effect zorgt en dat de toerist die van verder weg komt, meer beïnvloed wordt door de angst voor de gebeurtenissen dan de toerist uit Europa, die een realistischer beeld heeft van de impact van de aanslagen.

De Franse staatssecretaris van Europese zaken en Toerisme Matthias Fekl geeft de verzekering dat Frankrijk volledig is toegerust voor de bescherming van toeristen. Frankrijk blijft met afstand de belangrijkste toeristische bestemming, getuige de 85 miljoen bezoekers in 2015, die vanaf dit jaar dus ook zullen moeten wennen aan de aanwezigheid van militairen en verscherpte controles bij toeristische evenementen.

©2022 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?