Premie bij aankoop cv-olieketel

Premie bij aankoop cv-olieketel

De premie bij de aankoop van een nieuwe olieketel (chaudière au fioul) bedraagt € 350. De slooppremie (prime à la casse) geldt voor particulieren die hun ketel van meer dan 15 jaar oud vervangen door een condensatieketel op huisbrandolie, over het algemeen ruim 30% zuiniger dan de oude ketels.
In Frankrijk zijn nog circa een miljoen van deze oude ketels in gebruik. De regeling wordt uitgevoerd door de leveranciers van olie en de fabrikanten, maar niet alle ondernemingen nemen deel aan deze door de overheid opgelegde operatie, waarbij de deelnemende partijen verplicht zijn op straffe van zware boetes hun quota te halen.

 

Een distributeur Ecofioul in de nabije omgeving bij wie van de premie kan worden geprofiteerd is te vinden op de website van deze organisatie. Wie aan een nieuwe cv-ketel toe is, zal ook moeten kijken naar de mogelijkheden van ketels op aardgas (niet op het platteland beschikbaar) of houtgestookte ketels. Bij de aanschaf daarvan worden geen premies uitgekeerd, maar de kosten op lange termijn kunnen lager zijn. Cv-ketels op olie zijn duur en kosten tussen de € 4000 en € 6000.

©2022 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?