Schooltijden opnieuw aangepast

schoolkalender frankrijkBijna een derde van de Franse basisscholen (écoles primaires) schakelt na de grote vakantie over naar een 4-daagse schoolweek en verlaat de 4,5-daagse schoolweek die onder president Hollande gold.

zondag 23 juli 2017, door Hanjo

Het Franse ministerie van Onderwijs heeft een tool genaamd “Les horaires de l’école de votre enfant” beschikbaar gemaakt om te laten zien hoe de schooltijden worden georganiseerd in elke school in Frankrijk.

In de regio Auvergne-Rhône-Alpes behouden grote steden zoals Lyon, Grenoble en Clermont-Ferrand de 4,5-daagse schoolweek.

In geheel Frankrijk geeft 31,8% van de basisscholen de voorkeur aan de 4-daagse week, wat neer komt op 28,7% van de leerlingen. Het zijn vooral de landelijke gemeenten die gebruik hebben gemaakt van de “nieuwe vrijheid. De grote steden houden het bij het oude.

Voor de gemeentes die een verandering doorvoeren is het de derde in negen jaar na de vierdaagse schoolweek die in 2008 werd ingesteld onder Nicolas Sarkozy en die van negen halve dagen in 2013 of 2014. waarbij de meeste scholen ervoor kozen om te werken op woensdagochtend.

In 2013 werd de hervorming van de 4,5-daagse schoolweek aanbevolen door chronobiologen en andere deskundigen, met inbegrip van de Academie voor Geneeskunde, die de lengte van de schooldag in Frankrijk niet bevorderlijk vindt voor het leren, met name voor de meest kwetsbaren .

De Academie voor Geneeskunde merkte op dat de belangen van het kind moeten prevaleren boven die van de volwassenen.

 

 

 


Toevoegingen redactieteam:

Zie ook: schooljaar

Bronvermelding: dit artikel is dankbaar  overgenomen uit de website www.allesfrans.com

 

©2022 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?