Dit onderwerp bevat 3 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 7 jaren, 7 maanden geleden door .
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Dit onderwerp bevat 3 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 7 jaren, 7 maanden geleden door Rob van der Meulen.
Lees hier het stappenplan van de ENEDIS (was ERDF) over de aansluiting op het stroomnet. (PDF 2,2MB)
Dit is een nieuwe versie van september 2016
Dit is al eerder besproken op 01 06 2015 om 23:49
janv
Die fraaie pdf file van Janv is voor de elektraboeren bedoeld, voor een installation de production. Nu aan het kantoor van de ERDF het nieuwe naambordje ENEDIS hangt heeft het management gemeend allerlei zeer bruikbare en inzichtelijke brochures uit het verleden in de digitale prullenbak te moeten gooien. Die worden geleidelijk aan vervangen, vaak in een wat modernere opmaak. Maar meer over procedures dan over inhoud, schiet niet op. Over de aansluiting voor alleen maar elektragebruik kom je dan bij deze web-info terecht. Vialis heeft gelukkig zijn brochure over de branchement individuel nog bij het oude gelaten.
Omdat voor velen het verschil tussen een branchement van het type 1 en type 2 niet meteen op het netvlies staat is dat onderaan deze pagina nog een keer uitgetekend.
Janv’s voorbeeld volgend – zoek de dode links en vervang ze door nieuwe – kwam ik onder ENEDIS vlag een serie documenten tegen met achtergrondinformatie. Compleet met stroomdiagrammen: niet voor de elektriciteit, maar hoe de bureaucratische regels in goede banen te geleiden. Hier en daar doet het me denken aan een cursus programmeren voor beginners. Toen de stroomproductie en het netwerkbeheer nog in één organisatie waren ondergebracht – de EDF oude stijl – bleef veel van dit soort geregel binnenskamers, bij de EDF. Met de splitsing in twee zelfstandige organisaties is het er niet eenvoudiger op geworden. Er is veel meer vaak tijdrovende afstemming nodig tussen de EDF en ENEDIS onderling, en een deel van die coördinatielasten lijkt te worden afgewenteld op de klanten.
Aan de meeste diensten van ENEDIS hangt een prijskaartje. Voor de particulieren is dat eenvoudig op te zoeken in deze Catalogue des Prestations, voor bedrijven en professionals is er deze prijslijst.
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.