Prijsverhoging basispakket Canal Digitaal

Dit onderwerp bevat 28 reacties, 10 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op 3 jaren, 8 maanden geleden door bosbess.

 • Auteur
  Berichten
 • #208062
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Op internetfora wordt gemeld dat Canal Digitaal abonnees met een Basis pakket en lager aan het bellen is met de mededeling dat hun abonnementsvorm per 1 januari vervalt en zal worden omgezet naar een duurder abonnement inclusief Fox Sports eredivisie.

  Door telefonisch contact te zoeken wil Canal Digitaal vermoedelijk leren hoe deze aankondiging valt.

  De beste reactie lijkt me om te antwoorden in dat geval over te stappen naar Joyne voor €13,-/maand. Dan krijg je vermoedelijk een heel ander aanbod met veel korting… 🙂

  #208082
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Ik lees momenteel hier en daar nogal wat enthousiaste berichten over een nieuw soort TVHD antenne de TVfox, onder andere op http://tinyurl.com/ybomou3l

  Ik ben zeer benieuwd wat “onze” deskundigen hier op het forum daar van vinden en tevens of er hier al mensen zijn die ervaringen uit de praktijk kunnen melden.

  #208083
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Volgens mij is het niet meer dan een dvb-binnenantenne met een loos verkooppraatje. In tegenstelling tot wat wordt gesuggereerd, kun je er geen gecodeerde kanalen mee ontvangen zonder abonnement, en al helemaal niet de satellietkanalen.
  Toegevoegd: Je moet trouwens ook nog een decoder hebben (of in je tv ingebouwd) anders ontvang je helemaal niks. Het is gewoon een te dure antenne.

  #208084
   Noë
  Sleutelbeheerder

  TVfox is gewoon oplichting.

  #208089
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Ik had al zo’n vermoeden dat het niet pluis was, vandaar mijn vraag hier. Mijn vermoeden nu dus door deskundigen bevestigd, kunnen we dit ook weer afsluiten.

  #208130
   Noë
  Sleutelbeheerder

  In TotaalTV valt inmiddels te lezen:

  Canal Digitaal voegt FOX Sports aan Basis HD-abonnement toe

  FOX Sports1 HD is sinds enige weken onderdeel van het zenderaanbod van de abonnementsvormen vanaf Familie HD. Vanaf 1 januari kunnen meer abonnees van Canal Digitaal naar deze zander kijken.

  In een schrijven aan klanten die bij de satelliettelevisieaanbieder het Basis HD-abonnement afnemen, maakt Canal Digitaal bekend dat FOX Sports 1 HD vanaf 1 januari aan het zenderaanbod van deze abonnementsvorm wordt toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat, net als na de toevoeging aan het Familie HD- en Entertainment HD-abonnement, de maandelijkse kosten van dit abonnement met drie euro per maand omhoog gaan. In het schrijven aan klanten maakt de aanbieder echter bekend dat de eerste zes manden tegen het huidige maandbedrag naar de zender gekeken kan worden. Op FOX Sports 1 HD zijn onder meer de belangrijkste wedstrijden uit de Nederlandse voetbalcompetitie Eredivisie live te zien.

  Overeenkomst

  Canal Digitaal-eigenaar M7 Group sloot enkele maanden geleden een nieuwe distributieovereenkomst met Eredivisie Media & Marketing met betrekking tot de doorgifte van betaalzender FOX Sports. Hierdoor moet voor iedere abonnee, of deze nu wel of geen abonnement van de betaalzender afneemt, een afdracht aan Eredivisie Media & Marketing gedaan worden. De nieuwe overeenkomst is bij alle Nederlandse aanbieder die FOX Sports aanbieden van toepassing. Uitzondering is Ziggo. Deze aanbieder heeft tot en met 2020 een nog doorlopende overeenkomst en hoeft alleen voor elk daadwerkelijk afgenomen FOX Sports-abonnement een afdracht te doen.

  Nieuw abonnement

  Canal Digitaal kondigt wel een nieuwe abonnementsvorm aan waarin FOX Sports niet in het zenderaanbod is opgenomen. Het nieuwe abonnement komt volgens de aanbieder begin 2018 voor abonnees beschikbaar. Verdere details over bijvoorbeeld zenderaanbod en prijsstelling maakt Canal Digitaal echter niet bekend.

  ___________________

  Ik vermoed dat vanuit de telefonische contacten zo veel tegengas is gekomen op het invoeren van een ‘eredivisiebelasting’ dat besloten is om een nieuw pakket te creëren zonder voetbal. Maar aangezien Canal Digitaal ook voor deze kijkers de ‘eredivisiebelasting’ gewoon moet betalen kan dit m.i. geen aantrekkelijk pakket worden.

  #208150
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Bonjour Jako,

  Hierdoor moet voor iedere abonnee, of deze nu wel of geen abonnement van de betaalzender afneemt, een afdracht aan Eredivisie Media & Marketing gedaan worden.

  Ik heb dit regeltje meerdere keren in verbijstering gelezen. Maar het staat er echt!

  Canal Digitaal haalt geruisloos een aantal MTV muziekzenders (waar ik vaak naar kijk) uit mijn pakket, zonder excuses en zonder dat er enige compensatie of prijsverlaging plaatsvindt. Maar wél steeds meer sport (waar ik nooit naar kijk) inclusief een ongevraagde rekening.

  Persoonlijk laat elke vorm van sport mij helemaal Siberisch, ik vind het tijdverspilling, en nu zou ik verplicht moeten gaan betalen voor andermans liefhebberij? Moet ik dan straks ook de visakte van de buurman gaan betalen, of het bioscoopkaartje van mijn collega? De waanzin. Ik pieker er niet over!

  Mijn privé tests met IP TV streaming van wereldwijde en Nederlandse programma’s verlopen bevredigend. Ik kijk regelmatig via Amazon Prime Video (ik was hier in FR tóch al Prime gebruiker dus krijg het er “gratis” bij) en geniet bijvoorbeeld van Clarkson in The Grand Tour, het vroegere Top Gear. Via VPN heb ik de Nederlandse NPO app waarmee ik gewoon lekker de oude afleveringen van Hendrik Groen terugkijk en live een beetje de NL actualiteit meepak. Geen haperingen, geen blokjes op het scherm, geen gemier met smartcards die weer eens geactiveerd moeten worden, geen zenderlijsten die geladen moeten worden, geen verplicht voorgeschreven ontvangers en weet ik veel.

  Hier in Frankrijk zijn ze erg lovend over Molotov om naar de Franse televisie te kijken. Dat moet ik ook nog proberen, eens zien of dat een goede vervanger is voor de TNT hark op het dak.

  Met dank aan je tip, @jako, ga ik ook eens testen met Knippr. Wij kijken eigenlijk alleen serieus televisie in de donkere maanden. Bij Knippr kan ik dus 6 maanden per jaar betalen, 10 euro per maand maakt 60 euro per jaar. Bij Canal Digitaal zou dat straks dus zo’n 23 euro per maand worden, 12 maanden per jaar maakt 276 euro per jaar. Zelfs als ik Canal Digitaal per half jaar zou opzeggen (ik huiver nú al bij het gemier dat dat ongetwijfeld gaat opleveren) kost me dat minimaal 138 euro per jaar, nog los van eventuele opzeg- en activeringskosten.

  Afgezien van al het bovenstaande is een businessmodel waarin klanten worden opgescheept met boeketten waar ze niets over te vertellen hebben maar wél de hoofdprijs voor moeten betalen, natuurlijk niet meer van deze tijd. In de USA lopen de abonnees van kabel- en satellietaanbieders in enorme aantallen weg. Zoals gewoonlijk zal dit fenomeen ook richting Europa komen. Dus dikke doei, Canal Digitaal, goodbye and good riddance!

  Ik test nog even verder, mijn betere helft moet ook nog rustig haar mening kunnen vormen, en ik wacht ook de nieuwtjes van Canal Digitaal af. Maar op het eerste moment dat ze gaan reppen over tariefsverhogingen voor sportzenders krijgen ze van mij per ommegaande een keurige brief waarin ik ze precies zal uitleggen waar ze met hun eredivisiebelasting naar toe kunnen.

  Salutations, Jos

  #208151
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Je wordt dus een vroege ‘cordcutter‘ hoewel die term in deze context wat vreemd is gezien je in werkelijkheid draadloze satellietTV omruilt voor IPTV via de telefoonkabel. 😉

  Maar de redenen zijn overal en voor iedereen hetzelfde: TV providers vragen veel te veel geld voor hun schamele dienstverlening.

  #208157
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Bonjour Jako,

  Je wordt dus een vroege ‘cordcutter‘ hoewel die term in deze context wat vreemd is gezien je in werkelijkheid draadloze satellietTV omruilt voor IPTV via de telefoonkabel.

  Ik denk dat we “cord” in dit geval beter kunnen vertalen als “navelstreng” want dat “cord” lijkt voor veel Amerikanen van minstens even groot levensbelang te zijn. Lees voor de aardigheid eens dit (overigens heel slechte) artikel in Wired, maar met name de commentaren eronder van lezers. Tarieven van tenminste 100 tot meer dan 200 dollar per maand voor internet plus TV, geroeptoeter “ik betaal graag 100 dollar per maand extra als ik zeker weet dat ik bij thuiskomst gewoon de TV kan aanzetten” en “de TV is onmisbaar voor het gezinsleven”.

  Vergeleken met dat soort toestanden is TV voor de meeste Europeanen een leuk doch optioneel aardigheidje, is de service van Canal Digitaal uitmuntend en zijn de tarieven bijna een koopje te noemen. 🙂

  Soms werkt het kijken buiten de eigen grenzen zeer relativerend. Maar dat wist ik eigenlijk al.

  Salutations, Jos

  #208158
   bosbess
  Bijdrager

  Gisteren ontving ik een email van Canal Digitaal, waarin de wijziging per 1 januari werd aangekondigd. Via een link in het bericht kon ik een chatsessie openen. Daarin meldde ik zo ongeveer wat Jos hierboven schrijft over sport-kijken en kondigde ik aan dat ik zou overstappen naar Joyne als dit doorging. Bovendien schreef ik dat ze wel eens hadden kunnen zorgen dat het nieuwe pakket zonder Fox Sports ook op 1 januari a.s. de lucht in gaat en dat het belachelijk is dat prijs en inhoud daarvan nog niet eens bekend zijn!

  Elmer van CD stond mij vriendelijk te woord. Prijs en inhoud zijn wél bekend. Prijs: € 17,45 per maand; inhoud: het oude basispakket zonder Fox Sports. Even later voegde hij daar aan toe, dat ik me daarvoor meteen kon aanmelden. Dan zou ik totdat het nieuwe pakket uitkomt € 3 per maand korting krijgen.

  Dat heb ik onmiddellijk geaccepteerd, waarna ik per email een schriftelijke bevestiging ontving. Ik betaal momenteel € 17,45 per maand en dat blijf ik na 1 januari dus ook betalen. Toen ik schreef dat ik mijn CD-avonturen in een forum zou verhalen (Jako is ook de aanstichter van eenzelfde discussie op Nederlanders.fr) vroeg Elmer om erbij te vermelden dat “e.e.a.” per klant kan verschillen.

  Een email, chatbericht of telefoontje naar CD kan dus alle problemen snel oplossen.

  #208160
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Door ervaring ben ik bijzonder sceptisch over deze ‘oplossing’. Ik verwacht addertjes onder het gras die zich pas later openbaren. Voorbeelden van door Canal Digitaal in het verleden vaak gehanteerde ‘addertjes’ :

  -zonder het te melden is je contract met één of twee jaar verlengd en kun je niet tussentijds opzeggen of een lager abonnement kiezen.
  -zonder het te melden is de genoemde prijs eigenlijk een tijdelijke ‘retentiekorting’.

  In de algemene voorwaarden artikel 4.1 is opgenomen dat “Een Abonnement voor Televisiediensten wordt
  aangegaan voor 12 of 24 maanden, tenzij in de Overeenkomst anders wordt bepaald”

  Canal Digitaal staat op het standpunt dat een nieuwe overeenkomst wordt aangegaan, dus is dit artikel van toepassing.

  Dit niet melden tijdens het gesprek is niet netjes, maar ook niet illegaal. Tevens nemen ze meestal aan dat een retentiekorting net zo lang duurt als de nieuwe overeenkomst.

  Of dat hier het geval is weet ik uiteraard niet, maar hou er rekening mee.

  #208161
   bosbess
  Bijdrager

  Waarom zou ik bij CD weg willen? Ik vind het goed zoals het is. Voor mijn part word ik 100 met CD. En als ik voor het einde van het abonnement overlijd, wat op mijn leeftijd niet geheel denkbeeldig is, komt er sowieso een einde aan het abonnement.

  Zwartkijkerij en “als, als, als” lossen niets op. We leven nu. En voor nu is het een uitstekend aanbod. Wel ben ik blij dat Joyne erbij is gekomen, want monopolies maken je afhankelijk en dat is onwenselijk.

  #208162
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Uhh, nee zelfs overlijden is voor Canal Digitaal lang niet altijd een geldige reden om het abonnement voortijdig te beëindigen. Er zijn voorbeelden van nabestaanden die jaren later nog steeds proberen om het contract te beëindigen…

  Er is natuurlijk een achterliggende reden voor CD om klanten zo lang mogelijk contractueel vast te leggen. Die reden niet kennen is voor mij voldoende reden om mij niet langdurig aan deze provider te binden.

  P.s. Wist je dat onze provider nu ook IPTV (TV via internet) aanbiedt? Vooralsnog alleen in Nederland en via de eigen internetprovider (online.nl) , maar wie weet stoppen ze t.z.t wel met satelliet. Zodra de EU regelgeving ten aanzien van geoblocking volgend jaar ingaat (1 april, geen grap) kunnen ze IPTV in de hele EU aanbieden en uiteraard veel goedkoper dan via satelliet…

  #208163
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Ik ben al lang klant bij CD en betaal voor mijn basis abonnement -inclusief HD- minder dan die 17,45 euro, voor mij zou die prijsaanbieding zelfs een verhoging betekenen van 3 euro per maand. Hebben ze toch hun sportpakket aan me verkocht… zonder het te leveren.

  En dat terwijl ze al verschillende prijsverhogingen hebben doorgedrukt, bijvoorbeeld voor die HD kwaliteit.

  #208169
   Noë
  Sleutelbeheerder

  En je hebt nog geen bericht ontvangen?
  Enkele andere klanten met veel korting, zoals ex STB klanten die nog steeds maar €10,-/maand betalen voor het basispakket melden dat hun pakket ‘vervalt’per 1 januari waardoor ze een prijsverhoging van ca. 100% tegemoet kunnen zien.

  #208170
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Nee, verder dan gratis komen ze niet:
  “We hebben een nieuwe gratis zender van de maand. Ook hebben we prachtige novemberfilms voor je geselecteerd en geven we praktische tips voor je schotel.”

  #208280
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Ik heb afgelopen week 2x gesproken met canal digitaal en mij is aangegeven dat er niets bekend is over het beëindigen van het 10 euro abonnement dat ik heb.
  Dit ook nog per mail bevestigd gekregen.
  Vr.gr. Harold

  #208283
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Dat is voor jou natuurlijk prima, vasthouden zo. Maar aangezien Canal Digitaal ook voor jou moet betalen aan Fox sports betekent het dat dit bedrag extra door de andere abonnees moet worden opgehoest. Die weigeren en zeggen redelijk massaal het abonnement op.

  De abonnees die veel betalen verdwijnen en de abonnees die weinig betalen blijven, dat lijkt me voor deze provider geen zonnige toekomst. Vermoedelijk als gevolg daarvan komt er en herschuffeling aan van de pakketstructuur. Naar verluid een HD start-, HD basis- en HD Pluspakket. Afwachten wat dat gaat brengen, vooral omdat ze veel zenders momenteel helemaal niet in HD uitzenden, in tegenstelling tot de concurrentie.

  #208294
   Noë
  Sleutelbeheerder

  goedemiddag,
  ik kreeg gisteren een nieuwsbrief waarin werd aangekondigd dat TV Vlaanderen nu ook met een pakket komt dat voor Nederlanders in Frankrijk interessant zou kunnen zijn, bijvoorbeeld een basis HD pakket met daarin Canvas, Een, NPO 1,2,3 en natuurlijk de FTA zenders voor 14,90 per maand. Wij kijken nooit naar de commerciële zenders dus voor ons is het interessant. Er zijn ook andere, iets duurdere pakketten.

  #208295
   bosbess
  Bijdrager

  Distelvink, dat ziet er best aantrekkelijk uit, maar op deze website lees ik het volgende:

  “Je moet je bij TVV registreren met een Belgisch adres en je moet een Belgische bankrekening opgeven waar men ’t abonnementsgeld van kan afschrijven.”

  #208296
   Noë
  Sleutelbeheerder

  ik zal morgenochtend even de juiste link opzoeken en doorgeven ik ben nl. op de website geweest er is ook iemand bij ons in 58 die officieel dealer is voor Canal Digital en nu ook voor Tv Vlaanderen.
  ik heb hem een mail gestuurd voor meer details, dus ik kom er op terug.

  #208298
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Je kunt bij het aanmelden bij TVV gewoon een land in de EU kiezen, de bank mag een Europese domicilering zijn en er is op de site zelfs een tabel met verzendkosten en levertijden voor alle EU landen. Het lijkt er dus op dat TVV, net als zusterbedrijf Canal Digitaal, ‘stilletjes’ abonnementen in de gehele EU accepteert, geheel in overeenstemming met de uitspraak van het EHJ: Accepteren mag, actief reklame er voor maken mag niet.

  Maar dan heb je de NL commerciële zenders ingeruild voor Vlaamse commerciële zenders, dat lijkt me niet echt een vooruitgang. Wil je goedkoper dan zou ik overstappen naar Joyne Travel Lite voor €13,-/maand

  #208302
   Noë
  Sleutelbeheerder

  goedemorgen,
  de beloofde link naar de pagina bij TVV https://www.tv-vlaanderen.be/digitale-tv/zenderaanbod/basic-light/abonnement/
  maar als je verder spit kom je wel een bedrag van 199 euro tegen voor apparatuur…. het is mij nog niet duidelijk of dit pakket ook nodig is als je overstapt van Canal Digitaal.
  volgens de dealer werkt TVV met een nieuwe smartcard die niet door alle decoders gelezen kan worden.
  we spitten nog even door.

  #208304
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Net als Canal Digitaal werkt TVV helemaal niet meer met een losse smartcard, maar met apparatuur die een ingebouwde smartcard heeft. Je zult dus een nieuwe ontvanger (MZ101, MP201) of CI-module bij TVV moeten aanschaffen, tenzij je een TVV dealer kunt vinden die nog een losse smartcard kan leveren.

  Die CI module werkt in theorie in alle satelliet ontvangers en -TV’s die voorzien zijn van een CI+ slot. De praktijk is soms weerbarstiger en dat bedoelt de dealer waarschijnlijk.

  #208305
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Het lijkt dat er bij CD diverse prijzen voor hetzelfde rondgaan. Ik ben net ingelogd op mijn canal digitaal en zie dat ik het basispakket heb en HD-Only voor 19,95 per maand. Nu lees ik dat Bosbess, na een chat, naar 17,45 gaat. Is dit dan hetzelfde aanbod aan zenders als het basispakket echter zonder Fox? Dan kan ik de 3 euro niet goed plaatsen. Als ik niets doe gaat mijn abbo naar 22,95, dat staat ook op de website onder de naam basisHD, dat is duidelijk maar in relatie tot die 17,45 is het verschil wel 5,50. Als je nooit naar Fox kijkt is dat een aanmerkelijk verschil dus.

  #208308
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Officieel is nog niets bekend over de inhoud van het toekomstige pakket zonder fox sport, laat staan de prijs of de korting die bestaande klanten kunnen krijgen als ze de provider voor de keuze stellen: geen prijsverhoging voor fox sport of geen abonnee.

  #208317
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Naar mijn ervaring geeft CanalDigitaal altijd gemakkelijk korting als je erom vraagt. Als je abonnementsperiode is afgelopen kun je deze maandelijks opzeggen. Ze bieden korting (zo’n 3 euro) als je je voor een jaar vastlegt (moet je zelf om vragen) en nog hogere korting als je je voor 2 jaar vastlegt….Ze maken er geen reclame voor.
  Ronald

  #208538
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Zojuist gebeld door CD en kreeg na wat heen en weer gepraat dezelfde aanbieding als Bosbess. Dus 3,- korting totdat het nieuwe startHD pakket a 17,45 beschikbaar komt. Geen verlenging contractduur en geen kosten voor de overstap.
  Prima geregeld, toch!

  #208539
   bosbess
  Bijdrager

  Ze houden zich er ook keurig aan. De eerste € 14,45 is op 22 december afgeschreven.

29 berichten aan het bekijken - 1 tot 29 (van in totaal 29)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2021 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?