Dit onderwerp bevat 4 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 11 jaren, 4 maanden geleden door .
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Dit onderwerp bevat 4 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 11 jaren, 4 maanden geleden door Noë.
Amaai! Een overwinning!
De frikandel maakt deel uit van het officiële woordenboek de “Robert”. Endelijk gerechtigheid.
Nu de “croquette” nog.
En ga me niet vertellen dat het onsmakelijk is ofzo…ik vind het gewoon lekker!
Steven
Steven,
als ik op de door jou geciteerde website lees:
composée de déchets de viandes de toutes sortes, poulet, bœuf, cheval, … produits-chimiqué
dan vind ik dat niet erg vleiend.
Een goed frikandel is toch van iets anders gemaakt, of ben ik te sterk beïnvloed door de Duitse Frikadelle? Daar hadden wij het toch in het oude forum eens over.
Christian,
Wel eens nagegaan wat er in een andouilette zit? Of in de gemiddelde ssaucisses?
Het maakt mij allemaal niet uit. Wellicht kan Spanghero zich aan het fabrieken van frikandellen zetten. En inderdaad, zeker in België zat/zit(?) er nogal wat paardevlees in.
Steven
De legendarische verkaring van de frikadelle was er tijdens Bienvenue chez les Ch’tis: ‘Tout le monde sait ce qu’il y a dedans, mais personne ne le dit’. http://www.youtube.com/watch?v=xWp3EdFJpa4
Ik betwijfel wel of de gemiddelde Fransoos het kent. Ik vermoed dat het enkel in de Nord voorkomt. En zelfs daar weet tout le monde waarschijnlijk niet dat het hier eigenlijk gaat om separatorvlees, dat door middel van sterke kruiding en andere additieven op smaak gebracht wordt.
Oud Brabants mopje: wat is het verschil tussen een condoom en een frikandel? Antwoord: bij een condoom weet je zeker dat er vlees in gaat.
Steven
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.