Re: Waarschuwing aan CVZ-verzekerden die buiten Europa willen reizen

#198328
 bosbess
Bijdrager

Op Uitpandigen.nl (naar onderen scrollen tot reactie 7 van 28-9, 12 uur 20) heeft forumdeelneemster Riet van Don na een uitvoerige speurtocht een verzekeringsmij in Oostenrijk gevonden, die reisverzekeringen aanbiedt inclusief een volledige ziektekostenverzekering. Ook ziektekosten met betrekking tot bestaande ziekten en kwalen worden gedekt en iedereen, ongeacht het woonland, kan die afsluiten.

Als je geen onderliggende wettelijke ziektekostenverzekering hebt (verdragsplichtigen), bedraagt het eigen risico 20%. (Dus dat wordt toch nog flink dokken in geval van ziekenhuis-opname, heli-transport enzovoort.)

Ik heb even gekeken wat het voor een alleenstaande kost als hij twee maanden naar Australië zou gaan. De normale Allianz reisverzekering (zonder Storno, dus zonder annuleringsverzekering) zou op 107 euro komen, de nieuwe “luxe” verzekering op 148 euro. Voor een familie: 299 euro.

Premieberekening en prestaties voor beide verzekeringen en een overzicht van premies en prestaties van de luxe verzekering zijn op de site van Allianz Oostenrijk te vinden (alleen in het Duits). Ook even de aandachtspunten doorlezen die Riet van Don op Uitpandigen.nl noemt.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account