Re: Waarschuwing aan CVZ-verzekerden die buiten Europa willen reizen

#198347
 bosbess
Bijdrager

Interessante bijdrage, Robert. Over de laatste alinea was ik blij verwonderd. Je komt niet vaak mensen tegen die, door ervaring en veel lezen, van standpunt durven veranderen. De zin “…, het experiment met marktwerking heeft aangetoond dat het niet naar de heilstaat voert net zo min als de socialistische doctrine” is mij uit het hart gegrepen.

Maar een “revolutionairachtige beweging of coupe”, door de jeugd nog wel? Jongeren die geleerd hebben alleen nog te denken in I-phones en tablets en die de godganse dag met een derde oor en een derde oog rondlopen? Die kunnen hoogstens een door teveel aan adrenaline ingegeven luxe-revolutie ontketenen, die als zovele omwentelingen uiteindelijk op niets uit zal draaien.

Het enige wat verandering kan brengen is de wal die het schip keert. En dan maar hopen dat ze niet opnieuw vervallen in het flower-power andere uiterste. Want de geschiedenis leert dat maatschappelijke veranderingen zelden een middenweg kennen of tolereren. Daardoor zitten we nu midden in deze wereldcrisis.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account