Re: start afschakelen SD zenders CanalDigitaal

#187724
 bosbess
Bijdrager

Dag Jako, het goede nieuws is dat we de handleiding voor mijn situatie al op internet hadden gevonden, het slechte nieuws is dat we die maar gedeeltelijk hebben gebruikt, namelijk om de schotel te bevestigen. De rest ging via de bijgesloten (foute) handleiding. Maar in de goede handleiding hebben ze het over een kompasschijf, zit die ook op de Triax schotel?

Je dishpointer-link bracht me tot wanhoop, want Astra staat niet in de lijst met satellieten. Maar na enig zoeken kwam ik hier terecht en dat leverde resultaat op. In de lange lijst vond ik zowaar 23,5E Astra 1D,3A. Dat is niet precies hetzelfde als jij hierboven schrijft, is dat erg? Maar goed, toen kon ik het mooi uitlijnen (op Google maps). Resultaat: d=37,6, h=26,7. Elevation 35,4. LNB skew(?) -11,4. Moet toch kunnen?

Het zal er wel op uitdraaien dat ik een expert moet laten komen, maar we gaan het nog één keer proberen. Mijn zoon is bijzonder technisch aangelegd, maar van dit soort dingen heeft hij totaal geen kaas gegeten. En veel geduld om alles te gaan zitten bestuderen heeft hij niet, want het boeit hem van geen kanten. Dus op hoop van zegen.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account