Re: 40 jaar doodsstrijd van de franse staat

#194233
 Anoniem
Inactief

Ik vind het nogal beschamend te lezen dat iemand die (schijnbaar) uit de periode komt waar men de hervormingen voor een beter en zekerder leven heeft opgebouwd, nu roept dat we maar weer terug moeten naar die “goeie ouwe tijd”.
Laat ik even met je door jouw schrijven heen lopen hans;
Je zegt dat ik geen bewijzen heb voor mijn argumenten.
Ten eerste heb ik het bewijs wel degelijk genoemd door te schrijven dat de tva verlaging een fiasco is geweest, en ik aan de hand daarvan voldoende redenen heb om aan te nemen dat als er een loonsverlaging zou komen de uitwerking hetzelfde zal zijn.
Ten tweede ben ik me zeer bewust van het niveau tussen directeur en personeel.
In Nederland was en ben je een knecht, de baas hield van je, de baas vertroetelde je nog net niet, maar hij had het beste met je voor, ben je ziek, krijg je een bloemetje.
Hans, ik weet niet of je enigszins de franse arbeider kent maar die worden verre van vertroeteld, krijgen geen bloemetje, en zijn gewoon een nummer zoveel aan eindeloze lopende banden bij alstom, benneteau, of carefour.
Als bedrijven al een schijnboekhouding hebben in Amsterdam om de belasting te ontduiken, al met zwartwerkers werken, waar zelfmoord schering en inslag is, waar je alleen maar kunt komen werken met een tijdelijk contract en ze je daarna weer de straat op schoppen.
Let wel, je hebt het over de smic, de jongens en meiden die ter nauwernood een diploma hebben gehaald, de laagste in de society, maar wel een hele grote groep.
Met deze mentaliteit van werkgevers, en ook werknemers want ik ben er van overtuigd dat er veel jongens en meiden zijn die zich wél omhoog kunnen werken, ben ik bang dat je jouw plan uit kunt zien lopen op een drama, dus, moet je een tegenplan hebben, en dat kost geld.
Ik moet me baseren op oude cijfers maar er werkte in 2009 bijna 15% van de arbeiders met een smic.
Werkzaam in (hoe kan het ook anders) de beroemde horeca met haar tva verlaging, en kleine bedrijfjes met minder dan 10 werknemers.
Mijn nekharen gaan overeind staan, juist die groep die het makkelijkste de loonslaaf misbruiken.
Als je deze 4 miljoen die al armzalig rond moet komen, verder snijd, wat zijn dan de gevolgen?
En wat te doen met de chômage, die er dan ver bovenuit steekt?
Immers zou ik zeggen, val dood met je werk, ik ga de ww in.
Dan Singapore;
Ik ben in Singapore geweest ik was shocked dat oude mensen zich nog te pletter werken voor een hongerloon, dit allemaal om een economie draaiende te houden?
Singapore is een van de rijkste ter wereld, met een salaris niveau van een derde-wereld-land, laat me toch niet lachen, dáár wil je toch geen voorbeeld aan nemen?
Waarom vertel je er niet bij dat er geen aow bestaat, waarom vertel je er niet bij dat als je niet meer kunt werken je opgevangen moet worden door de familie?
Laat ik iets anders zeggen, volgens een ouderwets systeem gaan de grootouders naar de kleinkinderen om hun oude dag (na arbeid) uit te zitten tot ze dood gaan.
Zo vind je in huizen drie generaties mensen, jaja, wat een geweldig land zeg, en dat allemaal voor die economie (ben vaak genoeg in Singapore-city geweest om te zien wat men niet wil zien.
Hoe waarachtig, het lijkt de kibboets wel, ook daar werkten wij voor 350 shekel om de staat te financieren, en wat is er van over?
Van de 3700 kibboetsiem die er ooit bestonden, zijn er nog een honderdtal over, vaak uit religieuze zionistische overtuigingen.
Israel had tegelijk een massa immigranten te verwerken, russen, ethiopiërs, men had dus heel veel geld nodig om deze mensen een normale levenstandaard te geven.
Ik ben zelf een van de lieden die de nacht van 24 mei 1991 voor de shabat begon, duizenden mensen wegsmokkelde door de woestijnen van Ethiopië, naar het beloofde land (zeven baby’s zijn geboren tijdens dit geheime transport. Zeven “Sheba” is een heilig getal)
Gelukkig waren er miljoenen dollars die de ene immigratie –kibboets – stad – kon betalen, en de andere immigranten zonder geld en banen, te bekostigen.
Wat jij wilt doen is juist terug gaan naar de kibboets om het land te redden maar met dezelfde levenstandaard als nu.

Hans, het aantal mensen dat “door het putje” dreigt weg spoelen tegenover een economie die opgebeurd moet worden zonder na te denken wat we met die miljoenen mensen gaan doen die A. voor de chômage gaan kiezen (en dus nog meer kosten) of B. helemaal aan lager wal raken en de secu nog meer kosten te eindigen bij SDF, lijkt mij een domme zet.
Ik wil geen verantwoordelijke zijn dat op m’n geweten te hebben.
Ik vind deze discussie een beetje een piswedstrijd van “wie heeft de beste boeken gelezen” zoals vaak door jullie gevoerde politieke discussies zonder kant nog wal te raken dan alleen te eindigen met het aanwijzen van een schuldige, meestal Hollande.

Trouwens ik heb veel boeken gelezen over moderne economieën en ook oudere, bijvoorbeeld Guy Laroque en Bernard Salanié.
Ik lees literateur van en over zakenmensen, ik loop er niet te koop mee, en ik schrijf/kopieer al helemaal niet in dure woorden, ik ben een man die met de handen werkt en een briefje schrijft wat normaal mens lezen kan.
Niettemin vind ik het interessant wat jullie zeggen en beweren, alleen siert het je niet iemand die er anders over denkt te betichten dat hij/zij geen kennis van economie heeft.
Mijns inziens mag je in Frankrijk helemaal niet aan de smic zitten, maar moet je bezuinigen waar de “hulp” als een “gemak” wordt gezien, en je mag gerust “gemak” vervangen door “genot”.
Dat betekend bezuinigen op het belachelijke aantal gratis taxiritten met een ambulance, bezuinigen op de giften voor wat al niet (brille, enz) bezuinigen op dokters (men holt er zo graag naar toe maar in de zomervakantie zie je niemand, dan liggen ze aan het strand) bezuinigen op medicijnen, en zeker bezuinigen op chômage.
Ik heb verschillende Duitse rapporten gelezen, van de kosten van de overheid tot het sociale stelsel, daar zou Frankrijk een voorbeeld aan moeten nemen.
Ik hoor ja al roepen “in Duitsland hebben ze geen “mindestlohn”, idd, maar in Duitsland is een arbeider om trots op te zijn, en geen con zoals hier.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account