Re: 40 jaar doodsstrijd van de franse staat

#194234
 bosbess
Bijdrager

Ik sta een beetje verbaasd te kijken, HansPiet. Nu je even de moeite neemt om er voor te gaan zitten en met heuse argumenten komt, blijken we het minder oneens over allerlei zaken dan ik (en jij) oorspronkelijk dacht. Drion-pil 100%. Economische, persoonlijke en ander situaties: 100%. Oplossingen: daar gaat het mis. We zijn het niet helemaal oneens, maar jij gaat er wat cynisch van uit dat er tóch helemaal niets aan te doen is en dat de minstbedeelden nu eenmaal moeten lijden. Ik vind dat er bijna niets aan te doen is, maar dat je altijd moet blijven proberen.

Wat jij mijn “compensaties bij haar AOW” noemt, heeft helemaal NIETS met het onderwerp te maken. Als je iemand anders niet goed lezen verwijt, moet je eerst zelf goed lezen. Door een boerenslimme (dus oerstomme) truc van de NL regering probeerden ze naar andere EU-landen geëmigreerde AOWers minder AOW te betalen dan in NL wonende AOWers. De Raad van State waarschuwde dat dat niet kon. De NL regering zette door. Jammer dan, ze hebben de kous op de kop gekregen. Dat heeft zeker met rechten te maken, maar niet met de rechten die jij bedoelt. Jij bedoelt: ze eisen maar eindeloos rechten zonder plichten. Ik bedoel: ze eisen waar ze net als anderen recht op hebben.

Jij legt je neer bij de ongelijkheid, ik zeg: probeer in ieder geval ertegen te vechten. We worden niet allemaal met hetzelfde karakter en in dezelfde omstandigheden geboren. Maar iedereen heeft m.i. recht op een menswaardig bestaan.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account