Re: 40 jaar doodsstrijd van de franse staat

#194244
 HP
Bijdrager

Cees,
Ik denk dat ik al zie waarin mijn communicatie met jou vastloopt. Jouw schets van het gebeuren is een scenario’d, dat zou kunnen gebeuren, maar ook jij geeft daar geen argumenten voor. Ik geef je een voorbeeld uit Singapore. Veel mensen werken daar voor EUR 350 per maand, omdat ze oud zijn en niet hebben gespaard of ondat ze weinig talenten hebben. De Vakbond heeft zelfs een soort eigen AH waar ze oude en gediskwalificeerde mensen een baan aanbieden voor EUR 400 per maand. En die mensen werken allemaal zeer hard. Een verschil aan met Frankrijk: hier zouden ze edele delen van hun lijf staken. Jongens van mijn zaak detacheerde ik in Singapore en die kregen 9000 EUR per maand netto uitgekeerd van de bedrijven waar ik ze had neergezt. De werkgevers zijn gewend dat ze marktconform moeten betalen willen ze zelf averleven. Het probleem is, dat er zoals jij ook noemt mensen door het putje dreigen weg te spoelen. Is dat erg? Jaker ! Is dat te voorkomen, Misschien, maar dat hangt alleen van die mensen zelf af. Dat kan je als smenleving niet oplossen. Alleen weten we al jaren dat subsidies en zochte hand niet werken. Daarvan kijg je luie mensen en bedrijven. Ik denk dat het onteigenen van bijvoorbeeld de autoroute even ingrijpend is, als het minimumloon verlagen, alleen geeft dat laatste positieve impulsen aan de toekomst.
Je moet niet denken, dat de wereld zo makkelijk verbeterbaar is. Frankrijk is vastgegroeid en dichtgeslibt. Dat moet je aanpakken, maar dat gaat dan wel tenkoste van de minderbedeelden werknemers en zwakkere bedrijven
Wij zitten nog met een bevolking die denkt vooral rechten te hebben op van alles en nogwat. Lees maar wat Bosbes soms zegt over medische zorg en over compensaties bij haar AOW. Naar mijn bescheiden mening heb je geen rechten, zeker niet op zorg als je niet productief meer bent. Mijn beeld is natuurlijk heel lullig voor mensen anno 2013. Maar ik heb nooit gezegd dat mensen in het algemeen, maar mensen in Frankrijk in het bijzonder acht nadenken. Jij moet dat kunnen begrijpen als je over de Joden en de palestijnen nadenkt.Ook daar zijn alleen maar vragen en geen leuke antwoorden.
Denk jij dat Amerikaanse toestanden zo slecht zijn, of dat die ueberhaupt kunnen worden voorzien van een silvery lining?
Ik ben uit een eerdere tijd en heb weinig op met de hedendaagse rechtecultuur.Ik vind dat we een recht hebben en dat is vrije verstrekking van een Drion pil.
Doe je best en ga eindelijk eens trouwen 😀 want voor je het weet ben je een oude vrijster 🙁

HansPiet

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account