Re: 40 jaar doodsstrijd van de franse staat

#194245
 Anoniem
Inactief

Hans, ik heb dat boek niet naar de prullenbak gebonjourd, ik heb gezegd dat men op wetenswaardigheden van “ooit” een toekomst denkt te regeren.
Niet alle boeken zijn bullshit, maar wat is het resultaat na 4 jaar brainstormen over oud geleerde, we zijn nog verder af dan eerst.
Economie is helemaal niet moeilijk, economie is niets meer dan een optelsom die je in je huishoud portemonnee maakt.
Natuurlijk micro en macro moet je er voor studeren, je moet immers voorbereid zijn op de gevolgen die eraan komen als je een beslissing neemt.
Die gevolgen zijn deels berekenbaar, deels een copy van eerder gebeurde geschiedenissen.
Als je goed kijkt is deze crisis niet zo heel veel anders dan die voor de eerste wereld oorlog, je kan dus een lering trekken uit, maar dat geeft geen garantie.
De toekomstige tijd is niet vergelijkbaar met de verleden tijd.
Jullie stelling is, voor een betere economie zou het minimum loon afgeschaft moeten worden.
Mijn stelling is neen, dat mag niet.
Jullie argumentatie is; het wordt voor de werknemer gemakkelijker, er komen meer banen, er wordt meer besteed/uitgegeven, dus de economie groeit.
Mijn argument is; bedrijven nemen niet meer personeel aan omdat dit al is gebleken uit eerdere probeersels, denk daarbij aan de tva verlaging.
Het personeel wat er werkt krijgt nog minder betaald dan ze al hebben waardoor ze nu al niets, dan helemaal niets kunnen besteden (lees hierover het rapport van de OCDE waarin wordt vermeld over de armoede in Frankrijk.
Sinds 2002 is de armoede met 27 % gestegen, wim heeft het al op de site vermeld – zes van de tien staan rood aan het eind van de maand – je kunt zo nog wel een paar rapporten openslaan, het is geen publieksgeheim dat er ontzettend veel mensen niet rond kunnen komen.
Nu komen jullie allemaal met mooie verhalen, en ik heb al gezegd dat ik op zich geen tegenstander ben van het afschaffen van een minimum loon, het zou ook mij beter uit komen, maar in Frankrijk gaat dit niet werken, dat geloof ik ervan.
De graaicultuur is zo’n ingebakken iets in frankrijk dat ik bang ben dat de minima er aan ten onder gaat.
De vorige heftige crisis was in een moment dat de sociale zekerheden er niet waren, geen werk was geen geld, kort samengevat, ga maar bij moeders wonen voor eten en onderdak.
Mijn vader liep naar zijn werk, en later kocht hij een fiets (30km)
Moeten we die kant weer op? ter wille van een groep die zegt, de lonen moeten naar beneden om de crisis te bestrijden?
Vul je dan niet het ene gat door een andere gat te graven?

Goed, je valt me aan met een argument dat ik niets van economie snap, leg mij dan eens uit wat je gaat ondernemen mocht deze grote groep niet zo spontaan door een bedrijf aangenomen worden?
De sociale lasten verlagen voor deze groep?
Huur aanpassen cq verlagen?
Gratis ziekenfonds?
Lage brandstofprijzen?
Zoals je aanbeveelt, ik zal luisteren, ik ben zeer benieuwd.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account