Reageer op: Waar het NIET over gaat in de Midi Libre: Brexit

#213442

Bonjour,

Welnu, na deze “spannende” eurotop in Brussel is het voor de analytische beschouwer wel duidelijk hoe het Brexit proces verder gaat verlopen.

De EU wil eigenlijk helemaal geen Brexit, integendeel, het hele wezen van de EU is expansionistisch en het vertrekken van leden past daar helemaal niet in. Prime minister May is van oorsprong een remainer en geen logisch denkend mens kan geloven dat ze op magische wijze is omgevormd tot een hartstochtelijk Brexit voorstander. Kortom, de belangrijkste partijen in de Brexit discussie zijn het stiekum helemaal met elkaar eens, maar  voeren ten behoeve van het gepeupel een uitgebreide poppenkast op.

De steeds duidelijker aan het daglicht komende strategie is nu, net zo lang vergaderen, modderen, stemmen, uitstellen, misbaar maken, traineren en voorstellen bedenken en afschieten tot iedereen vergeten is waar die Brexit eigenlijk ook al weer over ging. Dan komt er uiteindelijk een inlegvelletje of vergelijkbare Rutte-achtige manoeuvre, het VK blijft gewoon in de EU, en May krijgt een leuk baantje in Brussel.

Niks Brexit. Nu niet en nooit.

 

Salutations, Jos

 

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account