Reageer op: LINKY schakelt de stroomtoevoer te snel uit

#213039

Luuk, om zo snel mogelijk een antwoord te krijgen op de vraag wat nu wel en wat niet op die eenzame aardlekschakelaar is aangesloten volstaat het om de deksel van de groepenkast los te schroeven en een blik in het inwendige te werpen. Copy/paste uit de sectie verbouwen / elektriciteit op deze website:

“De drie manieren waarop een interrupteur différentiel in een groepenkast kan worden aangesloten zijn: model 1, model 2 en model 3 met verticale aansluitstrips zoals dat door Legrand in de handel is gebracht. Een vereenvoudigd schema van het inwendige waar het testknopje met een extra stroompje er voor zorgt dat het evenwicht tussen aan- en afvoerstroom verbroken wordt en de aardlekschakelaar tot actie overgaat. Aansluiting van de disjoncteurs met 10 mm² draad, maar veel beter is het om daar de zg. peignes de raccordement voor te gebruiken. Die overigens sinds het Amendement 5 van mei 2015 verplicht zijn.”

Jako’s vingerwijzing naar de four is wel een aardige. We hebben het één keer gehad dat na een wat langere periode van afwezigheid bij het inschakelen van de elektriciteit één van de aardlekschakelaars (30 mA) er uit klapte. De daarop aangesloten disjoncteurs allemaal  uitgezet en één voor één weer ingeschakeld. De four bleek de boosdoener te zijn, vochtig geworden van binnen, condensvorming? Deurtje open, een kwartiertje met een haardroger de boel op temperatuur gebracht, probleem opgelost.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account