Reageer op: Internet haut débit voor iedereen

#212676
 jako
Bijdrager

Dat werd in mijn opleiding “de wet van behoud van ellende” genoemd. In de natuur(kunde) kun je de problemen niet wegnemen, hooguit verplaatsen.

Wil je een ver radiobereik, dan moet je lagere frequenties gebruiken en daar past dan weer minder informatie in, dus een lagere bitrate. In de 700 MHz band krijg je nu ook al niet de 4G snelheden die de 2600 MHz band kan bieden. Maar de 2600 Mhz band heeft een kleiner bereik en dat komt goed uit, want in steden kunnen de vele gebruikers dan die snelle frequentieband delen, terwijl het relatief kleine aantal plattelanders ver weg contact krijgen op de 700/800 MHz band met dezelfde mast.

5G moet vooral snel zijn, dus worden nog hogere frequentiebanden in gebruik genomen. En ja, dan daalt dus het bereik. Aangezien 5G primair voor IOT toepassingen is ontwikkeld met snelle responsetijden zodat bv auto’s onderling kunnen ‘praten’ en met verkeersborden en stoplichten kun je er van uitgaan dat uitbreiding vanuit de steden primair langs de wegen zal gaan, eigenlijk was dat met 4G ook al het geval. Destijds om de reizigers tussen de steden te voorzien van 4G nog voor de plattelander 4G zou krijgen.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account