Reageer op: Le 17

#212568
 jako
Bijdrager

Frankrijk is geen eiland meer met een waardeloze munt waardoor import uit het buitenland onbetaalbaar is.

Je voorstel zou er slechts toe leiden dat tickets in het buitenland worden gekocht, vluchten met een tussenlanding in Frankrijk, of gewoon vertrekken vanaf een buitenlands vliegveld.

Luxe goederen kun je dan (nog) beter bij Amazon in Duitsland/Italië/Spanje bestellen. La Poste levert het (bijna-) gratis thuis af. Ga je ook dat belasten, zoals veel burgemeesters willen, dan open ik een ‘depot’ in mijn garage en laat het daar belastingvrij bezorgen. Het zou slechts het faillissement  van nog meer bedrijven versnellen en een nog hogere werkloosheid creëren.

Bedrijven zwaar belasten heeft al tot een grote uittocht geleid, vandaar de ruim 9% werkloosheid, terwijl de groei in Nederland wordt geremd door gebrek aan personeel bij 3,5% werkloosheid. Supermarkten kunnen niet verhuizen, dus elke belastingverhoging komt gewoon direct terug in de consumentenprijzen. Elke Nederlander ziet dat in Frankrijk direct: levensmiddelen zijn in Frankrijk flink duurder dan in Nederland hetgeen de koopkracht van juist de onderlaag onder druk zet.

Als je alleen geld hebt voor voedsel, huur en brandstof, dan raakt elke BTW verhoging erger dan wanneer er nog ruimte is voor andere zaken. Pogingen van Macron om de uitgaven nog enigszins te beteugelen komen ook bij de onderlaag uit, juist die behoren tot de netto ontvangers van de 48% BBP die de overheid uitgeeft.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account