Reageer op: Le 17

#212391
 jako
Bijdrager

De prijsverhoging gaat door, maar alleen in naam. De  hoogte van de verhoging wordt namelijk afhankelijk van de benzineprijs, de stand van de pet van Macron en vooral de temperatuur van de gele hesjes. Vooralsnog zal de belastingverhoging op brandstof volgend jaar m.i. dus uitkomen op nul tot negatief.

Maar Macron heeft bijzonder weinig speelruimte als hij nog enigszins geloofwaardig wil zijn in Europa, en dat wil hij. Dan zal hij moeten laten zien dat Frankrijk een gezond fiscaal beleid kan voeren waarbij het begrotingstekort beneden de 3% blijft en zelfs kleiner blijft dan de economische groei. Want alleen dan gaat de schuld als % van het BBP naar beneden. En dat moet, en snel. De rente zal vanaf volgend jaar gaan stijgen, dus ook op Franse staatsleningen, waardoor de rentelasten van de enorme Franse schuldenberg ook stijgen, zelfs wanneer Frankrijk niet nog meer op krediet zou leven. Frankrijk heeft nu het geluk dat Italië het nog slechter doet waardoor die in de schijnwerper van de financiële markten staan, maar heel veel scheelt het niet.

Vandaag weer veel gele hesjes gezien in tegemoetkomende auto’s onderweg. Opvallend dat die auto’s allemaal duurder en nieuwer waren dan de mijne…

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account