Reageer op: kosten aanleg water en electriciteit op 1 km afstand

#210437

Op je eigen terrein kan er veel in één brede geul, zie bijgaand overzicht. In het domaine public gelden andere regels, soms nog enigszins verschillend tussen de regio’s. Vragen aan de fournisseurs ter plekke.

Duizend meter geldt voor de elektriciteit als une extension du réseau en met regelgeving die een jaar of tien werd gewijzigd en steeds krappere budgetten voor betrokken communes levert dat in de praktijk soms uiterst onbevredigende situaties op. ENEDIS geeft tegenwoordig geen indicatieve bedragen meer op de website, vraag maar om een devis zeggen ze. In grote lijnen is dit het verhaal over de verschillende aansluitingen. Verkijk je niet op dat soort offertes: de vorige eigenaar van onze woning wilde in de jaren tachtig een (zware) triphasé aansluiting. De EDF wilde dat toen geheel op hem verhalen: ergens in de buurt een zwaardere hoogspanningstransformator en nieuwe kabels. En dat alles voor (omgerekend) ongeveer 20.000 euro. En nog steeds kan het stevig in de papieren lopen.

Alvorens in detail de grondwerkzaamheden van een prijskaartje pogen te voorzien lijkt het mij raadzaam om eerst met de mairie ter plekke de mogelijkheden door te nemen, welke vergunningen zijn er allemaal nodig. Wellicht ten overvloede, dit verhaal schetst een aantal van de noodzakelijke procedurele stappen. ENEDIS bijvoorbeeld wil alvorens een devis uit te brengen allerlei “geloofspapieren” zien, bouwvergunning etc.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account