Reageer op: Zo moet je een NEDERLANDS RIJBEWIJS wisselen voor een FRANS RIJBEWIJS

#208921
 ratatouille
Bijdrager

Korte update:
Verschillende mensen hebben na ruim drie maanden wachten een tijdelijk rijbewijs ontvangen. Attestation de depot de permis de conduire. Dat was dus drie maanden wachten op het ontvangstbewijs van de aanvraag… een gotspe, maar men telt zijn zegeningen.

De losse foto wordt gedigitaliseerd (voor op het definitieve rijbewijs) en daarna op het tijdelijke rijbewijs geplakt en in die envelop naar je huis verzonden.

Als eerste is ‘Paul’ de trotse bezitter van een Frans definitief rijbewijs! Dat is ongeveer 4,5 maand na zijn eerste aanvraag.

Tot nu toe komen de tijdelijke rijbewijzen ook zonder de RDW verklaring, maar waren die NL rijbewijzen nog niet verlopen. Ik denk dat we nu kunnen zeggen dat als je NL rijbewijs nog ruim 4 vier maanden geldig is, je de aanvraag kan indienen zonder de RDW verklaring.

Verloopt je rijbewijs eerder dan blijft het advies om die €4,50 uit te geven voor de RDW verklaring. Overigens is de officiële webpagina weer aangepast, de melding van verlopen rijbewijzen is verdwenen, nu staat er meer algemeen dat je aan alle voorwaarden moet voldoen.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account