Reageer op: enorme prijsverhoging Orange internet

#206582
 jako
Bijdrager

De gerealiseerde downline speed is bijna altijd lager dan de maximaal toegestane snelheid, maar de SFR box haalt ook de maximale snelheid omlaag. Normaliter staat daar gewoon de maximum snelheid van het abonnement: 25 Mbps. Die maximale snelheid liet ook mijn Fritzbox zien. De werkelijk haalbare snelheid ligt i.h.a. veel lager want die is afhankelijk van de lijnkwaliteit en wordt gewoon via het adsl protocol uitonderhandeld tussen het modem van de klant en het modem in de telefooncentrale.

Als het modem de maximale waarde omlaag zet (uit betrouwbaarheidsoverwegingen) kun je lager komen dan haalbaar is. Mijn Fritzbox kreeg toestemming om tot 25 Mbps te onderhandelen en kwam uit op ruim 17 Mbps. Mijn SFR box krijgt in de stand ‘auto’ toestemming om tot 18,5 Mbps te onderhandelen en komt uit op 18,0 Mbps. Uiteindelijk is de SFR box in mijn geval dus sneller, terwijl het maximum lager ligt.

Je kunt die maximale waarde hoger zetten in de setup van de box onder het kopje ‘maintenance’ en dan ‘ligne xdsl’. Daar kun je de ‘Optimisation xDSL’ op manuel zetten en zelf de instelling aanpassen.

Haperen van Skype duidt overigens juist op een te hoge snelheid: er gaan pakketten verloren. Controleer welke snelheid je eigen modem haalt, ik vermoed dat die juist lager is.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account