Reageer op: enorme prijsverhoging Orange internet

#205754

Om toch nog even het technische spoor vast te houden, Il semblerait bien possible que votre Box SFR soit bridée et qu’il ne soit pas possible de l’utiliser avec un autre FAI sans modification zoals een Franse internaut ergens opmerkte. Het probleem van de zg. “Routerzwang: Bislang konnten Internetprovider Kunden, die einen eigenen Router nutzen wollten, einen Strich durch die Rechnung machen. Ab 1. August 2016 ist diese Praxis nicht mehr zulässig. Dann herrscht Router-Freiheit.” Nu de rest van Europa nog.

Hierboven wordt van de ene naar de andere taal geswitched, iets soortgelijks is voor een aantal deep-down modem instellingen misschien ook nodig wanneer Jako z’n Fritzbox zou willen blijven gebruiken. Want niet iedereen is een doorsnee internetgebruiker (m/v). Gamers en mensen die een eigen website beheren moeten bepaalde instellingen anders kunnen configureren dan “one size fits all”. De instellingen van Orange zijn min of meer public domain. Dus een modem van buiten de Orange familie gebruiken is over het algemeen geen probleem indien je zonder de ingebakken voice-over-IP functionaliteit kunt leven. SFR houdt de kaarten dicht tegen de borst en de concrete mededelingen (van anderen) daarover op internet zijn dun gezaaid, dit is er een voorbeeld van:

Type de connexion : “PPPoE / LLC – MTU: 1492” (modem ethernet, modem-routeur)
VPI : 8
VCI : 35
modulation: G-DMT
identifiant : votre_numero_de_tel@sfr.fr (pas celui du votre mail)
mot de passe : sfrpnp

Persoonlijk zou ik die MTU liever op de 1454 instellen, trial and error.

Vraag is hoe diep je bij dat SFR modem nu al onder de motorkap kunt kijken, wellicht beperkt zicht, om te achterhalen hoe alle paramètres er precies uitzien.

Conclusie: info die iemand anders dan Jako misschien nog kan gebruiken, want hij heeft voip over de box aangevraagd. En dan zit je gebakken aan wat de FAI je aan modem levert. Hoewel Jos le Conseiller daar niet mee zal zitten, die gooit een eigen infrastructuur in de lucht die de Franse providers het nakijken geeft. Die snappen dat niet. Inmiddels is er in Parijs wel iemand gesignaleerd, Mounir Mahjoubi, die nog een leuke chat met Jos zou kunnen beginnen. En hopelijk ook wat meer lijn kan aanbrengen in het Franse ict beleid.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account