Reageer op: LED lampen gratis en voor niets

#188461
 bosbess
Bijdrager

Bedankt Jos, kennelijk had ik je “hierboven” gemist, hoewel mijn geheugen ook niet meer is wat het was… Even gegoogeld op SMD en COB. Kwam hier terecht, alwaar een aan mijn technisch inzicht aangepaste korte uitleg.

Tesamen met de reactie van Jako ergens hierboven, waarin hij meldt dat ze met een overschot aan gratis LED-lampen zitten, kom ik tot de conclusie dat de franse overheid buitengewoon slim is geweest. Door ons gratis een goedkope partij lampen aan te bieden die niemand meer wil hebben omdat ze “uit” zijn en veel te wit, besparen we desondanks toch op ons energieverbruik (wat overheid en Enedis graag willen). Bovendien moeten sommigen er voor betalen. Een win-win situatie.

En als we dan aan LED-lampen zijn gewend en zien hoeveel dat scheelt in electraverbruik, gaan we vanzelf andere LED-lampen kopen van 2700 kelvin (en minder). Nóg meer win-win.

Het enige wat ik in het hele verhaal van de afschaffing van gloeilampen niet begrijp is waarom halogeenlampen NIET zijn afgeschaft. Als er iets stroom vreet zijn het wel halogeenlampen. Bovendien worden ze gloeiend heet! Sinds ik de staande halogeenlamp in m’n woonkamer (300 watt) heb vervangen door een staande LED-lamp van 25 euro bij Amazon (wel met een 13-watt (= 100 watt oud) lamp erin om bijna dezelfde lichtsterkte te verkrijgen) is mijn maandelijkse electraverbruik zeer sterk gedaald!

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account