Monique Rombouts

Aangemaakte reacties

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Erven #202466

  Goedemiddag Theodora,
  bedankt voor je reactie en je verwijzing naar mij. Je slaat de spijker op zijn kop. Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden

  Cees, je kunt het beste contact opnemen met me door te bellen met mijn kantoor en te vragen om een belafspraak met mij. Ze plannen dan een half uur voor je in mijn agenda in. Hieraan zijn verder geen kosten verbonden, maar op deze manier weten we zeker dat we elkaar te spreken krijgen en het werkt efficienter dan heen en weer mailen.

  In reactie op: Erfrecht en Huwelijk in gemeenschap van goederen #202405

  Goedemiddag, vanaf 17 augustus 2015 geldt de Europese Erfrechtverordening die bepaalt binnen Europa welk erfrecht van toepassing is op een erfenis. Hoofdregel wordt het land waar je verblijft op het moment van overlijden. Het erfrecht van dat land is van toepassing. Voor u dus Frankrijk. U heeft echter de mogelijkheid om in een testament een keuze te maken voor het recht van uw nationaliteit, Nederland dus. U kunt op deze manier ervoor zorgen dat alles goed geregeld wordt voor uw erfgenamen via Nederlands erfrecht en dat ook de afwikkeling volledig vanuit Nederland geregeld kan gaan worden. Of uw huidige (oude) testament zo’n rechtskeuze bevat, weet ik niet. Dat zou moeten worden nagekeken. Is dat niet het geval, dan zal uw huidige testament NIET meer geldig zijn in Frankrijk. U kunt dan een nieuw testament maken, kiezen voor Nederlands erfrecht en vervolgens bepalen wie dan volgens dit recht uw erfgenamen zijn. Let er wel op dat u rekening houdt met het feit dat ouders in Frankrijk een legitieme portie hebben (net zoals kinderen) als er geen kinderen zijn (zoals bij jullie het geval is). Hier zal dus bij het opstellen van het testament rekening moeten worden gehouden door de Nederlandse notaris. Advies is dus om uw huidige testament goed na te laten kijken en zo nodig aan te passen, dan zou alles goed moeten gaan.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

©2024 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?