This topic has 4 reacties, 2 stemmen, and was last updated 3 years, 8 months geleden by Rob van der Meulen.

 • Auteur
  Berichten
 • #201909
   joebar
  Bijdrager

  Een vraag voor de electra specialist kan je de inverter van de zonnepanelen zonder meer aansluiten op de franse electrische instalatie.
  Ik wil niet terugleveren.
  Groet
  Rob

  #201910

  Wanneer je ook nog gewoon aangesloten wil blijven op het stroomnet bestonden er er twee standaard varianten: alles terugleveren of gedeeltelijk zelf gebruiken en het overschot terugleveren. Voor beide is een goedkeuring nodig door de Consuel. De E(R)DF stelt het niet op prijs wanneer er zomaar een niet gekeurde externe stroomleverancier aan het net wordt gekoppeld.

  Wanneer je niet aangesloten kunt worden of wilt zijn op het stroomnet is er de optie van volledige autonomie. Zie deze voorbeelden voor een site isolé. In feite sluit je de elektrische installatie dan aan op een variant van een noodstroom aggregaat, maar dan permanent. De enige combinatie mogelijkheid zou nog zijn om dan een inverseur de source te gebruiken, de standaard oplossing bij installaties die bij een stroomonderbreking het huisnet overschakelen naar de eigen stroomvoorziening. Of het een, of het ander. Tenzij je helemaal voor een integrale autonome laagspanningsvariant zou gaan.

  Iets nieuws is een derde variant: een actie die de EDF / ENEDIS (voorheen ERDF) juni vorig jaar is gestart met een nieuwe autoconsommation variant. Inderdaad alles zelf gebruiken, niets terugleveren. Hier in de omgeving ken ik nog geen mensen die ervaring hebben opgedaan met de nieuwe, vereenvoudigde procedure die daarvoor is opgesteld door ENEDIS, de netwerkbeheerder.

  #201911

  Over die nieuwe autoconsommation totale variant: Promotelec heeft er nog steeds dit berichtje over op de website staan met daarin de voorwaarden. Er wordt een vereenvoudigde procedure in het vooruitzicht gesteld. Een oude draaischijf meter is uit den boze: er moet een digitale meter aanwezig zijn of worden geïnstalleerd, want die kan niet terugdraaien.

  #201912
   joebar
  Bijdrager

  Bedankt voor de heldere uiteenzetting.
  Het is dus niet een kwestie van niet kunnen maar het mag gewoon niet.
  Deze inverseur de source bestaat alleen in handbediening?
  of zijn er ook automaten.

  Mvrgr
  Rob

  #201913

  Bij noodstroominstallaties voor ziekenhuizen (een geheel eigen elektrische wereld) en datacenters zijn die automatisch: zodra het openbare net het laat afweten moet er razendsnel worden overgeschakeld. Industriële oplossingen over het algemeen, vergt een zeer stevig budget.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account