Welkom in de chambres d'hôtes.

This topic has 23 reacties, 10 stemmen, and was last updated 4 years, 4 months geleden by Marietta Kenkel.

 • Auteur
  Berichten
 • #195137
   capitaine
  Bijdrager

  Er zullen hier wel mensen zijn die een chambres d’hôtes beheren, en anderen die wellicht mee kunnen praten.

  Wij hebben onze Chambres d’Hôtes begin van de zomer verkocht en hebben ondertussen een nieuw huis gekocht waar we weer een Chmabres d’Hôtes gaan beginnen.

  De overdracht is pas over een paar maanden dus voorlopig geniet ik van de boot waar ik zee van tijd heb te denken.

  Een probleem wat zich steeds verder uitbreide de laatste jaren was het nuttigen van eten in onze Chambres d’Hôtes.
  We serveerde Tables d’Hôtes en aan het begin liep dat goed, maar sinds de crisis in Frankrijk serieus tot de mensen lijkt te zijn doorgedrongen, geven steeds meer mensen er de voorkeur aan een baguette op de kamer te eten, zodat ik de volgende morgen wijnflessen, plastic bekertjes en verpakingen van kaas en vleeswaren terug vind op de kamer.

  Ik heb steeds verboden dat mensen op mijn terras gaan zitten eten als dat niet door ons georganiseerd is.
  Ik vraag me af hoe ik dat ana kan pakken, als ik wel toestemming ga geven ben ik bang dat binnenkort de barbeque aangestoken gaat worden.
  Ik moet dan een koelkast aanschaffen en daarna een keukenblok.
  Ik wil dat allemaal niet.

  Hoe doen jullie dat ?

  Cees.

  #195146
   Wubbe (63)
  Bijdrager

  Wat was de prijs van een maaltijd in jouw table d’hôtes?

  Onze ervaring bij een table d’hôtes bij Nederlanders in Frankrijk is dat het eten in verhouding tot de kwaliteit veel te duur is.

  Weet je wel zeker dat de afnemende belangstelling voor jouw maaltijd door de crisis komt? Dat wordt maar al te vaak als (oneigenlijk) excuus gebruikt terwijl de oorzaak ergens anders ligt.

  #195147
   Hari Seldon
  Bijdrager

  @Wubbe,

  Ja, de prijs/kwaliteitverhouding speelt een rol, maar ook of je wel na -zeg -10 uur in de auto en op op de weg nog wel zin hebt om te eten aan de tafel met vreemden, zeker als die enigszins principieel zijn, d.w.z. met een nogal uitgesproken mening wat je mag of niet mag. Ik herinner mij nog, dat wij een tijdje geleden in een sjiek B&B kasteeltje (van de Fam. van der Valk nota bene) en waar wij een lange rit uitgedroogd en vermoeid aankwamen. Wij hadden absoluut geen zin om een plek aan tafel te reserveren, maar hebben toen een hamburger besteld en die na aflevering in de kamer met weinig kleding opgegeten
  In mijn kennissenkring merk ik ook, dat met name jongeren balen van b&b houders die hen niet volledig vrijlaten.
  Ik zou mij kunnen voorstellen, dat ik ook niet zou willen eten in de B@B van Cees, maar wij laten onze kamer ook piekfijn achter.

  #195144
   capitaine
  Bijdrager

  Wij hebben zelden te maken met mensen die maar voor een of twee nachtjes komen, de minimale duur van een verblijf was gemiddeld 5 dagen.
  Dat je bij aankomst uitgeput bent is logisch, wij hebben daar ook altijd op ingesprongen door de mensen een broodje of wat dan ook gewenst aan te bieden die ze waar dan ook kunnen nuttigen.
  Prijs kwaliteit is ook niet aan de orde, we hebben ons nooit gehouden aan de standaard regel van de Tables d’Hôtes (mee eten aan de tafel van de gastheer) maar boden mensen aan te kiezen wat ze wilde eten.
  Dat kon een eenvoudige maaltijd zijn van een paar euro, of een uitgebreide van 25, en alles er tussen in. (ik verfoei hamburgers)
  Nee het is puur de tendens dat er steeds vaker woerdt gekozen voor « nog duur uitgaan maar op bijkomende kosten beknibbelen)
  Nou is het niet zo dat dit dagelijks gebeurde, maar vooral ouder mensen (65+) wilde nogal eens de maaltijd op de kamer bereiden.
  Ooit raade iemand op deze site me aan dat een koelkast in de CdH noodzaak was, zo kunnen gasten hun drankjes koel houden.
  Wij gedaan, er stond na een tijdje meer vleeswaren boter en kaas in dan flessen.
  Ik kreeg het advies een magnetron in de ontbijtzaal te zetten, totdat ik dat ding ’s avonds hoorde brommen, d’r uit ermee.
  Ik begrijp best wel dat mensen niet altijd even veel zin hebben in een restaurant, maar er zit voor mij een verschil tussen een broodje voor’t gemak op bed, of een uitgebreide maaltijd op bed.
  Moet ik dan een bordje ophangen, verboden op de kamer uw maaltijd te nuttigen ?
  Maar waar moeten ze dan naar toe, want op het terras wil ik dat ook niet, daar zitten anderen hun oesters, gebakken zeetong, en mousse au chocolat te nuttigen.
  Een tweede terras misschien ?
  Een met sfeerverlichting en buitenhaard voor de betalende eter, en een met een peertje in de boom en tochtige hoekjes voor de rugzaktoerist ?

  Ik moet zeggen, het zijn juist de fransen die de oorzaak van mijn zorgen zijn, niet de buitenlanders.
  De reden van mijn vraag is dat we op onze nieuwe stek cabanes gaan bouwen met bed en douche/wc.
  In onze vorige CdH was de kamer binnenshuis, op onze nieuwe stek zijn de kamers verdeeld in een park, dus de gelegenheid in de kamer te gaan dineren wordt groter, en voor ons meer extra werk.

  Cees.

  #195143
   Hari Seldon
  Bijdrager

  Capitaine,

  Jij constateert in jouw bedrijfsvoering problemen. De antwoorden weet ik uiteraard niet. Alleen kan ik mij niet zo goed voor de geest halen op wat soort klant jij je richt. De zuinige 65+ met een goedkope hap op een onverlicht terras, of de ‘snoeperds’, die zeetong, oesters en mousse de chocolade bestellen met sfeerverlichting in de bomen etc.
  Ik denk dat jij een keuze moet maken en jouw aanbod moet richten op de klanten die jij kunt krijgen. Ik zou die keuze wel kunnen maken als klant. De eerder genoemde B&B van de Familie van der Valk was gericht op de ‘snoepers’, met sauna en bubbelbad in de kamer en een groot dakteras. Toch hebben wij daar lekker lui op de bank ieder een goed verzorgde hamburger voor Eur 18 pp. gegeten. By the way, ik ga niet naar en hotel of BB waar ik op het bed moet zitten. Ik selecteer altijd iets waar in de kamer voor twee personen een plek aan tafel is en voor ieder een luie stoel om te lezen of naar de tv te kijken.
  Het onderscheid tussen een B&B en een hotel kan ik niet zo goed maken. Mijn laatste b&B kostte EUR 165 per nacht, mij laatse hotel – vorige week- kostte hetzelfde. Het verschil was mij niet duidelijk, afgezien van het aantal gasten dan.
  Ik wil en kan er niets aan toevoegen, maar ik zou nog maar eens goed denken over’jouw’ probleem voor je een nieuwe b&B opzet

  #195141

  Cees, geheel vrijblijvend denk ik met je mee. En nu ’t nog kan, vanwege die te bouwen en uit te rusten cabanes :
  Orienteer je eens op de huidige trend “glamping”. Zogenaamd kamperen in ’n volledig uitgeruste safaritent met ’n eigen toilet, ’n nepespressoapparaat (à la Senseo, maar wel 3 x woordwaarde). Dit concept loopt als ’n trein, als je de verhalen mag geloven. Vanwege al die luie gasten die – vaak met kinderen – graag zéér actief willen lijken maar zich ondertussen ook graag alles willen laten aanleunen. Ze hebben immers vakantie, ze hebben geld, ze willen zich graag goed voordoen. En ze rijden vooral in SUV’s, Volvo’s (break). Ze dragen nog net geen rode jeans. Enfin, je begrijpt me.

  Dus richt die cabanes enigszins ‘luxe’ in, mèt die Senseo, wc, magnetron &c., en biedt aan dat jij iedere morgen voor verse broodjes kunt zorgen en ’s avonds voor ’n eerlijke maaltijd. Je zult zien dat je hoge ogen gooit, zeker wanneer je sites als Zoover voor je hebt gewonnen.

  Overigens : hoge ogen gooien op Zoover is geen kunst, ik heb staaltjes gezien. Ik mag ’t woord ‘bedrog’ niet gebruiken, maar dit soort onzin valt ’n keer door de mand.

  Dus let slechts op jouw eigen zaak, je eigen reputatie, al die andere flauwekul is niet meer dan ordinaire marketing.

  Succes !
  Peter.

  #195142
   capitaine
  Bijdrager

  Peter, je kent me, ik ben moeilijk te besturen.
  Ik ben een soort projectiel waar menig bestuurder nachtmeries van krijgt, en daar ben ik eerlijk gezegd best een beetje trots op.
  Ik wil geen safaritent, yourte, of roulotte, wat ik ga doen bestaat nog niet in’t franseland.
  Natuurlijk kan ik een kofiezetter in de cabane plaatsen, en zelfs een koelkastje en een micronde, (absoluut géén tv) maar dan ben ik nog niet van m’n probleem af ; hoe maak ik de mensen duidelijk dat er niet gedineerd wordt met zelfgekochte dingen uit de supermarkt in het bed.
  Voorheen hadden we het nooit, we hebben jaren gedraaid zonder dat ons dit opviel, het is pas sinds een paar jaar zo.

  We hebben altijd een duidelijke stelregel gehad, géén telefiesie in de kamers, en ook niet in de gezamelijke eetkamer.
  Er is wifi dus men kan voor de noodzakelijke dingen surfen, maar het is me zelfs een keer overkomen dat ik gasten hasd die elke avond op hun kamer zaten en niet op het terras, ik heb toen de stekker eruit getrokken 😉
  Op het terras en bij het zwembad zijn mobieltjes verboden als alleen voor het maken van foto’s.
  Onze vaste stelregel is altijd geweest ; je gaat naar een Chambres d’Hôtes omdat je daar vrienden wordt met de gastheren en de andere gasten.
  Dan ga je niet naar een kassie zitten gluren op je eigen kamer.
  We hebben altijd iedereen betrokken bij alles en iedereen, daar zijn taloze vriendschappen uit ontstaan, en wij hebben de kracht van ons etablisement altijd geput uit onze eindeloze fantasie de mensen te vermaken.

  Ik zoek nu een millieuvriendelijke oplossing hoe bepaalde mensen duidelijk te maken dat we niet accepteren dat mensen in hun « hut » gaan zitten dineren.

  Moet ik dan de prijs opschroeven zodat deze groep niet meer komt ?
  Ik ben daar eerlijk gezegd tegen, dan maak je het tevens moeilijk voor anderen die niet zo zijn.
  Wij zijn gespecialiseerd in de man-man gast, en we hebben ze van net volwassen genoeg om zonder papa en mama op vakantie te gaan, tot aan die nog net voor het te laat is naar onze CdH komen.
  Sommigen bulken van het geld en komen in een ferrari, anderen zijn net verliefd op elkaar geworden in een oude datsun.
  Juist die combinatie is zo uniek dat meer dan de helft van onze gasten jaarlijks terug komt.
  Zeg nou eerlijk, wat is er nou leuker dan op je terras een ouwe rijke stinkerd zijn best te zien doen een jong blaadje van 20 te proberen te versieren 😉
  Veel mensen (H/H – F/F én H/F) komen bij ons omdat we geen barriere hebben tussen wie dan ook, en zeker omdat ik mijn hart op het puntje van de tong heb.
  Ouderen die gewoon komen om een week lang te kletsen, jongeren die hun verdriet en angsten voor de buitenkachel op de vloer gooien.
  Twee gepensioneerde gasten klopten aan om 21h ik had een kamer vrij en vond het onverantwoord ze te laten gaan.
  De stress joeg door me heen, hoogseizoen, naakte jongens in de tuin, hoe gaat dat aflopen.
  Ik heb zelden zo’n fantastische avond gehad van wederzijds respect, en openheid.
  Monsieur en Madame komen nadien elk jaar terug, voor drie dagen, ze hadden geen weet van « ons » en ze vinden het zo fantastisch.
  Ik wil deze mensen niet kwijt door een prijskaartje van 100 euro op de deur te hangen.

  Cees.

  #195138
   Hari Seldon
  Bijdrager

  Toch ril ik bij de gedachte – per ongeluk – ingecheckt te geraken bij de B&B van Capitaine. Maar is dat van belang? Nee, helemaal niet: als er voldoende mensen zijn die dat fijn zouden vinden, dan is de B&B van Capitaine een doorslaand succes, maar nogmaals niet voor mij en mijn vrienden. Ik wil helemaal niet babbelen met de uitbater en hoelang ik op mijn kamer zit gaat alleen mij aan. Voor de rest lees ik alleen maar onzinnige verhalen, die meer over de B&B en over Captaine zeggen, dan over de bezoekers van de B&B.

  #195148
   capitaine
  Bijdrager

  Vooral blijven rillen 😉
  En omdat je lekker op je kamer blijft zitten vertel ik je ook niets over mijn bezoekers, dat gaat je niets aan 😉

  Cees.

  #195139
   felix
  Bijdrager

  Cees,
  Zelf kijk ik absoluut niet op een dubbeltje lees ik ga graag naar goede/dure restaurants, maar ik ben wel Hollander genoeg om bijvoorbeeld niet de minibar leeg te roven en eventuele drankjes met wat kleine hapjes bij de dichtsbijzijnde supermarket in te slaan.
  Verder moet ik absoluut zelf een kop thee op de kamer kunnen zetten.
  Ik betaal graag wat meer voor mijn eisen.
  Vraag is, of je mij nu nog wel als gast wil hebben?

  #195140
   capitaine
  Bijdrager

  Ik begin nu te begrijpen waarom onze Chambres d’Hôtes zo’n succes was.

  Bedankt Felix, goed idee zo’n introductiebrief.

  En je bent altijd weldkom hoor, en als jij een kop thee op je kamer wilt geen probleem 😉

  Cees.

  #195149
   gerada
  Bijdrager

  Ik heb zelf ook een B&B en ik serveer geen table d’hôtes. Maar stel dat ik dit wel zou doen dan zou ik dit probleem ook niet tolereren op de kamer! Geeft een hoop extra werk en daar verdien je niets mee. Ik heb daarom een gelegenheid gecreëerd waar men een maaltijd kan koken en opeten. Daar serveer ik trouwens ook het ontbijt indien gewenst.
  Als men van die mogelijk gebruik wil maken kun je een andere prijs vragen voor de kamer. Meer of minder dat is aan jou, ik zou meer doen, want je gaat ook niets verdienen aan een maaltijd. Als de mensen dan hun eten op de kamer gaan eten, geef aan dat je kosten in rekening brengt, zoals op de brief hierboven, die je vanzelfsprekend al aan ze had gegeven.

  Ik vind het helemaal niet erg als de mensen geen ontbijt willen, spaart mij een hoop werk, maar de andere kant is dat je dan ook het contact een beetje mist. Dit maak ik goed door in de morgen na hun eigen gemaakte ontbijt een praatje te houden en wat inlichtingen te geven. De mensen blijven vaak voor meer als een week bij mij. Misschien juist wel om die mogelijkheid.

  Je maakt me wel benieuwd naar je nieuwe concept!
  Groet Gerada

  #195150

  Veel uitbaters zien ‘tafeltje-dekje’ als een oplossing voor de genoemde problemen: Je nodigt mensen op je terras uit om hun zelf gekochte etenswaren te nuttigen. Meedoen aan de table d’hôte moet vrijblijvend zijn, het is helemaal niet erg dat er zichtbaar mensen zijn die niet meedoen. Je dekt de tafel en nagenoeg iedereen zal dan de drankjes bij je bestellen. Je kunt zelfs heel open aangeven dat je begrijpt dat ze de op de markt gekochte worst en kaas willen opeten, maar dat je begrip vraagt voor het uitgangspunt dat ze dan bier en wijn bij jou bestellen. Geen eten/extra schoonmaak meer op de kamers, de meeste klanten vinden dit heel prettig en bestellen graag de wijn.

  Overigens: ik zie erg veel voorschriften en verboden bij de CdH van Capitaine. Pas daarmee op, de trend in het hedendaagse toerisme is precies de andere kant op: hoe meer vrijheid om zelf te bepalen wat je doet als gast, hoe hoger de bezettingsgraad van de CdH. Voorbeeld: wel een TV op de kamer, maar de vrijheid om die de gehele vakantie uit te laten, of juist niet. Overal wifi = hogere bezettingsgraad. Er zijn meer en meer toeristen die hoge kwaliteit wifi, binnen en buiten, als EERSTE zoekcriterium gebruiken voor het maken van de keuze van de te reserveren accommodatie!

  Wim

  #195151
   Hari Seldon
  Bijdrager

  @Wim van Teefelen,
  Je hikt aan tegen hetzelfde als ik. Maar let op, Capitaine vraagt geen advies en wil zelfs zijn eigen idee niet laten checken, nee, hij wil slechts bevestiging van zijn eigen mening.
  Als je niet meespeelt, dan wordt hij boos – immers hij is de Capitaine – en komt er direct een stukje valsheid bovendrijven.
  Ik schreef eerder, dat ik rilde van de gedachte per ongeluk bij de B&B van Capitaine verzeild te raken. Na de discussie zou ik in dat geval niet meer rillen, maar ter plekke omkeren en naar een concurrent gaan.

  Op het eiland Banka, heb ik een tijdje doorgebracht in een B&B lijkend op het concept dat door Capitaine wordt nagestreefd. Was voor ons enorm leuk. Maar toch volkomen ongeschikt voor de moderne mens.Dus inmiddels bijgezet in de graftombe van mislukte ondernemingen. Het is zoals ik zei, je zoekt een markt en je gaat dan proberen een concept te ontwikkelen dat die markt aanspreekt. Niet andersom, dat kon alleen de RK Kerk lang geleden. Capitaine trapt in een klassiek valkuil: een business opzetten, die hem leuk lijkt. Mijn zegen heeft hij.

  #195145
   capitaine
  Bijdrager

  Trappen Hari Seldon, trappen.
  Ik vroeg of iemand ideeen heeft, niet om afgezeken te worden.
  Ik trek op de een af andere manier dit soort lui altijd aan.
  Er was er ooit een die keihard over de site riep, jouw chambres d’hotes, die verkoop je nooit!
  Een toko naast een decheterie en een snelweg, nog voor heen honderduizend euro, meer ist niet waard.
  Nee, hij wist het.
  Nou ik heb een boodschap voor hem; ik heb onze chambres d’hotes verkocht voor vierenhalve ton.
  Omzet 65000 per jaar.
  Losers.

  Felix antwoord heb ik wat aan en ga ik uitwerken.
  Dank ook aan Wim.

  Cees.

  #195152
   Hari Seldon
  Bijdrager

  @Cees,

  Ik vraag mij af waar je het over hebt? Trappen? Afzeiken?
  Ik ken je nauwelijks, bijvoorbeeld ik weer niets over jouw verkoop van een B&B. Ik lees over het algemeen jouw inzendingen niet. Kortom ik denk dat je spoken en beren op jouw weg ziet. Als je de moeite wilt nemen, dan verzoek ik jou hierna de eerste trap of de eerste afzijk (?) in mijn commentaar aan te wijzen. Begin dan wel met mij eerste commentaar. Ik denk inmiddels wel, dat ik weet, waar het bij jou misgaat. Je kunt niet goed lezen en je raakt daarbij meteen in de stress en je begint dan meteen fouten en wartaal te typen.
  Mag ik jou een advies geven: lees gewoon niet wat anderen schrijven of stop daarmee wanneer je de eerste onlustgevoelens voelt opkomen.
  Niet reageren mag van mij ook, want ik zit er niet op te wachten.

  #195153
   capitaine
  Bijdrager

  Ik zou jou willen vragen niet op mijn berichten te reageren, dat lijkt me eerlijker.
  Hoe komt het toch dat de comunicatie met anderen wel goed verloopt.

  Blijf bij me uit de buurt H.

  #195154
   ratatouille
  Bijdrager

  Hari,
  Je moet Cees niet zo serieus nemen. Zijn verhalen niet, en zijn getallen niet. Nu hij mij hier indirect uitdaagt door me een loser te noemen, krijgt hij ook weerwoord, de rat scherpt de tandjes even.

  Al een paar keer eerder viel hij door de mand met zijn verhalen, hij gaat dan van het forum weg om later onder een andere forumnaam weer terug te komen.
  Als je Cees wil geloven dan is hij heel bijzonder:

  https://infofrankrijk.com/forums/users/capitaine/replies/page/4/


  @Cees
  : Ik ben stinkend rijk geworden door de ontwikkeling van software (tekenprogramma’s) voor de jachtbouw.
  Ik bouwde als eerste volledig met de computer een snel jacht, CNC,
  ik ontwikkelde met een bedrijf in Haarlem de eerste LED scheepsverlichting,
  ik ontwikkelde in USA de eerste dubbel gebogen ruiten voor sportboten,
  en met DSM de eerste gekleurde gelcaots voor polyester, enz enz.

  (De werkelijke CnC geschiedenis is ook te vinden op internet.)
  http://www.cncphotoalbum.com/reviews/cnchistory/index.htm

  Dat laatste ‘polyester, enz enz.’ slaat waarschijnlijk op onze Cees die ook de uitvinder is van de Apple computer, en bouwde hij het eerste vliegtuig. Jammer dat hij iedere keer al zijn berichten wist als hij zich uitschrijft, je moet het dus doen met de replies.
  zoals hier:
  http://www.infofrankrijk.com/forums/topic/de-bezem-door-de-chambres-dhotes/
  http://www.infofrankrijk.com/forums/topic/marktplaats/werkt/niet/

  Zo zou hij bij de jachthaven van Rochelle een CdH hebben, iedere uitbater kende hem, je hoefde niet te betalen in restaurants want als je zijn naam gaf dan werd de rekening vanzelf naar de CdH doorgestuurd, en zo waren er vele fantasieverhalen. Elke lezer dacht dat je zo van zijn terras het strand op kon lopen. En een van zijn vele jachten kon bevaren.

  Na het ‘doorprikken’ van zijn verhalen, samen met een link naar zijn lokatie, bleek hij op ruim 21 km afstand te zitten van de kust, aan een snelweg op een industrie terrein tegenover de vuilnisbelt… Met zwembad- dat dan weer wel. In het vervallen schuurtje links naast zijn huis zat zijn bedrijfje, waar hij hout kon schuren en lakken voor de kajuitbouw.

  En Cees probeert die CdH vanaf 2013 te verkopen, omdat het niet lekker liep. Met zoveel regels is dat niet zo gek natuurlijk. Zit je op een verlaten industrie terrein, mag je niet eens op je kamer een broodje eten. Moet je verplicht beneden voor 21 €,- spaghetti bolognese naar binnen werken.

  Cees verliet destijds meteen het forum met veel kabaal zoals dat gaat als je een luchtballon doorprikt. En gaat nu weer lekker verder dromen. En we houden allemaal van sprookjes.

  #195155

  Nou, jongens, zo kan-ie wel weer : jullie maken nogal veel herrie tijdens ’t ruziën.
  Inmiddels ligt de bal weer bij Cees.

  Maar wat heeft dit draadje ’n rare wending gekregen, wordt er nog ’n in F wonende en/of werkende Bataaf wijzer van ?

  Peter.

  #195156
   capitaine
  Bijdrager

  Inderdaad was dat de reden dat ik hier opkrastte, omdat je zo onnozel ben dat je zelfs nu nog CNC verward met scheepswerf C&C.
  Ik heb hier geen zin in jongens, en dat was ook de reden toen dat ik weg ging.
  Jaloezie is een verrekt beroerde ziekte, daar valt in 99% niet tegen op te boksen.
  Als je door jaloezie gedreven google earth gaat afstruinen om te kijken hoever iemand van een kust of vuilnisbelt afzit dan ben je echt zielig te noemen.
  Als je indertijd even op onze website had gekeken, en met name het fotoalbum van de gasten dan had je beter geweten.

  Het vervelende van forums is dat je ongegeneerd en totaal anoniem je gal kan spuien tegen wie dan ook.
  Veel mensen zijn hier al gepasseerd met meerdere synoniemen, het zij zo.

  En inderdaad ratje, dat was jij die me toendertijd zo door de bagger haalde, en je schijnt er nog steeds van te genieten.
  Ik kan alleen maar medelijden met je hebben.

  Stop de discussie maar webmaster.
  Ik zal er mee moeten leren leven altijd ongedierte aan te trekken.

  Cees.

  #195157
   ratatouille
  Bijdrager

  Tja anonieme Cees, dat krijg je als je 99% van de tijd loopt te jokken. Dan gaan mensen dat eens natrekken, en val je door de mand. De lijst ‘jokjes’ is nog veel langer, ik heb me beperkt.

  Maar jaloers niet, de herrie van de snelweg en de stank daar, aan wie heb je het verkocht? Komt er een nieuw Frans chapter van de Hells Angels?

  #195158

  (…)

  wordt er nog ’n in F wonende en/of werkende Bataaf wijzer van ?

  Peter.

  #195159
   le bricoleur
  Bijdrager

  Zolang dat hier zo doorgaat, Cees en Ratatouille,
  trek ik me terug uit het forum.
  Moet dat allemaal in het openbaar?
  Ooit iets van privémail gehoord?

  Groeten, Christian

  Christian von Klösterlein - bricoleur par passion, pas par necessité.
  http://www.klussen-in-frankrijk.eu/

  #195160

  Cees en Ratatouille, ik verzoek u allebei de nodige beleefdheidsvormen in acht te nemen. Beweren dat iemand een loser is of dat iemand jokt hoort daar niet bij. Dit draadje ging over het uitbaten van chambres d’hôtes en lijkt nu een lasterdraadje te gaan worden. U bederft hiermee ernstig de sfeer. Allebei.

24 berichten aan het bekijken - 1 tot 24 (van in totaal 24)

Het onderwerp ‘Welkom in de chambres d'hôtes.’ is gesloten voor nieuwe reacties.

©2021 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?