Dit onderwerp bevat 6 reacties, 6 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 6 jaren, 6 maanden geleden door Noë.

  • Auteur
    Berichten
  • #199097
     Noë
    Sleutelbeheerder

    Al meerdere keren heb ik van jullie goed advies gebruik kunnen maken, wat jullie ook hebben kunnen zien op het forum.
    Begin april gaan we weer voor 1,5 maand en hopen dan te kunnen beginnen aan het leggen van de vloeren.
    In de keuken hebben we al zelf de tomettes opnieuw gelegd, en op de verdieping willen we graag een massief eiken vloer gaan leggen. We twijfelen alleen heel erg wat slim is om in onze woonkamer te gaan leggen. Er ligt nu een (grof) betonnen vloer met wat scheuren. De doorgangen (naar keuken en voordeur) zijn nu al aan de lage kant, dus willen liever niet een te dikke vloer. Hout lijkt ons niet handig ivm vocht uit de bodem,en ook niet praktisch omdat we aan een zandweg wonen en dus snel vuil naar binnen lopen. Tommettes zijn dik waardoor de doorloophoogte naar andere ruimtes nog lager wordt. Tegels zijn wel mooi en makkelijk schoon te maken, maar doen in de winter koud aan en ivm hond niet handig(glijdt snel uit).
    Veel keuzes blijven er dus niet over en zijn nu aan het kijken naar lamel pvc. Dit is dun, makkelijk schoon te houden en heeft toch een soort van houtstruktuur. Is dit een verstandige keuze of hebben jullie nog andere opties? Kan dit eigenlijk wel ivm vocht onder het huis?
    Ik vindt het maar een moeilijke keuze want voor elk soort vloerbedekking is wel iets te zeggen….

    #199099
     Anoniem
    Inactief

    Wij hebben twee middengrote honden en op de gehele benedenverdieping tegels. Prima schoon te houden, juist wanneer ze met modderpoten binnenkomen. Uitgleiden? Ja er schiet er wel eens eentje uit de bocht als de baas begroet wordt maar dat is verder geen probleem. Koud ’s winters? Op de relevante plekken dikke kleden neerleggen (eethoek, zithoek) en dikke sokken aan. Ik zit momentaan met blote voeten bij een loeiend vuur 😉
    Succes
    Pieter

    #199098
     Noë
    Sleutelbeheerder

    Bonsoir,

    Als de vloerbedekking dun moet zijn zult u waarschijnlijk allereerst de betonvloer moeten egaliseren en de scheuren dichten. Ik heb zelf een garagevloer van 50 m2 strak gemaakt door de onregelmatigheden te dichten met Emaco/Polycret en daarna geheel vlak te slijpen met een diamantschijf voor de haakse slijper. Veel stof en zere knieeen maar een prachtig resultaat.

    Ik heb de garagevloer na het strak maken simpelweg een kleurtje gegeven met een redelijke kwaliteit betonverf. Dat lijkt me voor uw woonkamer wellicht wat té basaal. Voor dunne vloerbedekking kunt u denken aan speciale dunne tegels, vinyl, PVC of zelfs een kunststof of fijngrind afwerking. Die laatsten zult u voor een perfect resultaat wellicht door een bedrijf willen laten aanbrengen.

    Salutations, Jos

    #199100

    Jos, aardige tip, die diamantschijf voor de haakse slijper. Was onlangs op zoek naar iets dergelijks, maar de bouwmaterialenhandel verzekerde mij dat i.v.m. het hoge toerental van haakse slijpers zo’n schijf niet wordt geleverd. En men vroeg mijn aandacht voor een aanzienlijk duurder segment van de markt, de saneringsfrees.

    Wat die vloeren betreft uit nieuwsgierigheid nog wat heen en weer gezapt op het Franse internet en kwam daar nog een handzaam overzichtje tegen van maisons-paysannes. Waar niet voor de eerste keer wordt gewaarschuwd voor mogelijke vochtproblemen wanneer je een vloer min of meer hermetisch afsluit. Ik denk dat je dat risico ook – zij het in verminderde mate – loopt wanneer je koud op dat beton vinyl, pvc tegels of lamel pvc zou gaan leggen. Op de natuurstenen vloer in onze séjour, daaronder een cave, hadden we een tijdje een kleed liggen. Aan de onderkant altijd klam, wat vochtig. Zal eerder condensvocht zijn, daar is het immers het koelste, maar toch. Je wilt liever geen champignonnen kwekerij beginnen. Zou een oplossing met wat dunnere tomette-achtige tegeltjes niet de voorkeur verdienen? Blijf je ook wat meer in de stijl van neem ik aan een wat ouder Frans huis, het woord patrimoine schiet me te binnen….

    #199101
     Noë
    Sleutelbeheerder

    Bonjour Rob,

    de bouwmaterialenhandel verzekerde mij dat i.v.m. het hoge toerental van haakse slijpers zo’n schijf niet wordt geleverd

    Vreemd verhaal. Ik heb nooit problemen ondervonden met het toerental van mijn haakse slijper in combinatie met een diamantschijf. En ik gebruik een 115mm slijper die 11000 tpm draait. Daarbij heb ik dan wel geïnvesteerd in een professionele turbowiel-vormige schijf. Nog altijd een stuk voordeliger dan die Festool frees.

    Over de vloerbedekking gesproken, natuurlijk realiseer ik mij de risico’s van ondoorlaatbare vloerbedekking. Echter, in dit geval ging het over een bestaande betonvloer. Dan heb ik zoiets van “het kwaad is toch al geschied”. De gemiddelde vloer van beton laat dermate weinig vocht door dat je daar gerust ondoorlaatbare vloerbedekking op kunt leggen. Een vloer van aangestampte aarde is natuurlijk een heel ander verhaal, daaronder vormt zich echt een weelde van interessante organismen zoals ik ooit ergens met eigen ogen heb gezien.

    Persoonlijk zou ik ook het liefst in stijl blijven, maar dat is weer een ander verhaal. Dunne tegels van terracotta achtig materiaal ken ik niet, ik zie ze toch van tenminste 2 centimeter. Men kan natuurlijk namaak-terracotta overwegen, dat ziet er in elk geval rustiek uit, maar is van gres en derhalve ook weer ondoorlaatbaar.

    Salutations, Jos

    #199102
     Noë
    Sleutelbeheerder

    La neige est ici Jos,
    Maar ik geloof helemaal in goede schijven voor de haakseslijper. Ik moest dakpannen op maat slijpen en mijn LidL ‘diamant’ schijfje kwam er niet door heen. Ik kocht voor 50 Euro een 125mm schijf in de vakhandel (online waarschijnlijk 35 euro) en ik heb voor het hele dak de pannen (zonder moeite) op maat kunnen slijpen.

    Maar je rug! En dan de vloer vlak krijgen, hoe groter de cirkel hoe eenvoudiger het is om vlak te slijpen, dus het beste vlinderen met een machine na het storten.
    vlak

    #199103
     Noë
    Sleutelbeheerder

    Ik kan me wel iets voorstellen bij die toerentalbeperking.
    Bij mijn laswerkbank hangen vier haakse slijpers.Drie Bosch-jes (125mm) en één Lidl-machine.
    Twee van de Boschmachines zijn “normale”10 à 12.000 toerenslijpers, voor doorslijpen en afbramen. de derde is een elektronisch regelbare waarop ik een lamellenschuurschijf gebruik voor het fijnzinnige werk. De Lidlslijper is ook elektronisch regelbaar (en beduidend goedkoper dan Bosch) en die gebruik ik met een komborstel.
    Vroeger draaide ik ook de staalborstels op 10.000 toeren, maar aan het eind van een slijpsessie staan dan de afgebroken haren dwars door je broek rechtop in je benen, om niet te spreken over waar al die andere gebleven zijn. Behalve de gebruiker, die hoop ik altijd adequaat beschermd is, lopen omstanders op die manier ook een risico.
    Het borstelen met gereduceerd toerental werkt prettiger, reinigt m.i. net zo goed en slijt minder borstels.
    Voor je diamantschijven zou zo’n regelbare Lidl wellicht ook een optie zijn. I.i.g. stukken goedkoper dan Festool , en ze liggen met enige regelmaat in de aanbiedingenbak.

    Voor het doorslijpen van dakpannen, maar ook van geglazuurde tegels en zelfs beton verkoopt BricoDepot zeer goede schijven (Disque Diamant Turbo) met een goede standtijd voor plm 15 € .

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

©2022 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?