Vraag voor echte cuisiniers

This topic has 3 reacties, 3 stemmen, and was last updated 4 years, 3 months geleden by capitaine.

  • Auteur
    Berichten
  • #193700
     capitaine
    Bijdrager

    Vraag voor de echte kookfanaten.

    Ik ben bezig met het ontwerp van de keuken.
    Er moet weer een houtoven van panyol in komen, maar ik zit nu met het dilema kooktoestel.
    Wij hadden een 90cm met gaspitten, en ik heb er met plezier op gekookt.
    Alleen schoonmaken was een drama.
    Nu wonen we tijdelijk in ene huis waar een keramisch fornuis is ingebouwd.
    Ik moet zeggen, wat ene gemak met schoonmaken.
    Alleen …..
    Ik heb nu van die mooie ouderwetse ijzeren pannen gezien.
    Ik heb de ervaring dat je in die mooie tefalpannen geen gebraad kan bereiden.
    Een biefstuk of een tournedos moet je even aanbranden in een gloeiend hete pan, en klaar.
    Dat lukt me nooit in zo’n antiaanbaklaagpan.
    Maar hoe zit het met de keramische platen, wat is jullie ervaring?

    Cees.

    #193701
     PaulGJ
    Bijdrager

    Hallo Cees,
    Jarenlang heb ik met inductie gekookt, ik weet dat dit niet exact hetzelfde is als keramisch maar toch enigzins vergelijkbaar. Mijn ervaring met het braden van vlees op inductie is niet al te best, de gietijzeren pan waar ik het vlees in braad wordt niet heet genoeg! Nu, in ons nieuwe huis kook ik op een Falcon gewoon weer met gas en ik ben blij dat ik hier weer op over ben gestapt. Inmiddels heb ik het eerste braadvlees bereid en ben zeer tevreden over het resultaat. Voor mij géén inductie of keramisch meer.
    En wat het schoonmaken betreft, dat is met een Falcon een fluitje van een cent. Bij het koken kun je nu eenmaal het fornuis niet schoon houden en gaat er ook wel eens iets over de pan…. Geen probleem voor Falcon, even een druppeltje afwasmiddel over de kookplaat smeren dan met een doek met heet water nawrijven en klaar is Cees!
    Vriendelijke groet
    Paul

    #193702

    Bonjour Cees,

    Ik ben enige tijd ook op zoek geweest naar een serieus fornuis. Mij is toen opgevallen dat álle kookplaten voor de professionals (Solymac, Delaubrac, Ambassade, Lacanche, Lacornue) op gas werken. Die grote branders hebben een verbrandingscapaciteit van soms méér dan 7 kW, en het totaal voor een 5-pits kookplaat komt zomaar boven de 25 kW. Als je dat in electrisch equivalent wilt realiseren mag je wel je eigen kerncentrale naast je huis zetten.

    Die grote gaskookplaten hebben ook niet meer genoeg aan één simpele gasfles. Als er geen aardgas is zet men 2 of zelfs 3 gasflessen parallel om genoeg opbrengst te hebben om die grote branders tot hun recht te laten komen.

    Die professionele fornuizen laten zich redelijk gemakkelijk reinigen, er zitten zo min mogelijk randjes of richeltjes aan. Overigens bedekten de professionele koks die ik heb bezig gezien vaak de bovenkant van het fornuis (onder de pannendragers) met aluminiumfolie, om het latere schoonmaakwerk te vergemakkelijken.

    Kortom, als je écht serieus wilt koken lijken keramische of inductieplaten mij persoonlijk geen goed idee.

    Salutations, Jos

    #193703
     capitaine
    Bijdrager

    Dank U beiden.
    Het is niet echt de bedoeling professioneel te gaan koken in de zin van restaurant, maar meer in de zin van kwaliteit.
    Soms krijg je bij mensen een biefstuk op je bord dat ik me afvraag of die gekookt is in plaats van gebakken.
    Komt puur omdat ze de pan niet heet krijgen.
    Komt er dus volgens jullie wel op neer dat dit alleen op gas kan.

    Cees.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2021 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?