Vraag reparatie buis

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Rob van der Meulen 1 jaar, 1 maand geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #202010
   capitaine 
  Bijdrager

  In ons dorp is een restaurant gastronomique en daar hebben we een probleem.
  Een verwarmingsbuis is lek.
  Om dat te repareren moet er flink gebroken worden, en dan moet de zaak dicht, wat natuurlijk niet echt handig is.
  Zo’n ravage voor een simpele lek.
  Nu zaten we te borrelen in het hotel er naast en daar was een man die zei “waarom schuif je er geen buis in?”
  Hij legde ons uit dat die techniek bestond, en hun dat deden in de straat.
  Het is een felxibele buis die tegen druk kan, én tegen heet water.
  Ik dacht dat Jean Yves alles wel opschreef of misschien de man kende, maar nee dus, die sukkel heeft niets opgeschreven, zelfs niet de naam van die monteur.
  Nu vraagt hij hoe nu verder.
  Ik ben aan het zoeken geweest maar kan het niet vinden.
  Wie kent deze techniek?

  Cees.

  #202011
   Rob van der Meulen 
  Bijdrager

  De techniek zal niet veel afwijken van de manier waarop afvoeren van binnenuit worden “herbekleed”. Eerst een inspectie, dan schoonmaken, laten drogen en vervolgens kruislings in drie gangen een speciale polyester (?) kous er door heen getrokken/gespoten. Er is een van origine Zweeds bedrijf dat hier in Nederland de koploper is met deze techniek. Specialistenwerk, er zijn er dacht ik maar een drietal die zich op deze markt richten. Met cv leidingen heb je natuurlijk te maken met hogere temperaturen, drukken en veel kleinere pijp diameters, dus dat stelt dan extra eisen. Wanneer nu al bekend zou zijn waar het lek ongeveer zit zou dat natuurlijk al helpen, en je moet maar hopen dat er niet al te veel bochtjes in die cv leiding zitten. Want wanneer er een nieuwe kunststofleiding doorheen getrokken zou moeten worden zou het wel zo makkelijk zijn wanneer het een recht stuk is, slechts op twee plekken openhakken.

  Opsporen van het lek voor de DIY zonder dure buisinspectie instrumenten: bij de LIDL zag ik vorige maand een infrarood temperatuurmeter voor slechts een paar tientjes. Wanneer je uitgaande van een koude start het cv circuit zo warm mogelijk stookt, zou het mogelijk moeten zijn te meten waar de muur duidelijk warmer wordt dan de omgeving.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2018 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account