verlopen rijbewijs omzetten naar Frans rijbewijs

Dit onderwerp bevat 2 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 7 jaren, 10 maanden geleden door Noë.

 • Auteur
  Berichten
 • #191412
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Hallo,

  mijn man heeft een NL rijbewijs en is op 25 juni 2016 verlopen. Helemaal niet opgelet. Hij wil hem over laten zetten naar een Frans rijbewijs. Ik lees op deze site dat het met een echtheidsverklaring van het RDW en nog wat andere documenten geen probleem zou moeten zijn.
  Maar op de website van prefectuer lees ik dat je je theorie opnieuw moet behalen, rijlessen moet nemen en praktijkexamen moet gaan doen. Wat is waar? Woon in Lyon, 69.

  #191413
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Bonjour,

  Ik heb geen ervaring met het inwisselen van een verlopen rijbewijs. In alle informatie die ik over het onderwerp in Frankrijk kan vinden wordt er als eerste op gehamerd dat voor het omwisselen een geldig rijbewijs nodig is. De zaken worden nog wat gecompliceerder doordat er verschillen blijken te bestaan tussen de prefectures onderling, en zelfs tussen verschillende ambtenaren bij dezelfde prefecture, zie bijvoorbeeld de ervaring bij het omwisselen van een verlopen Italiaans rijbewijs.

  In uw plaats zou ik maar eens beginnen met de formulierenboel in te vullen en u te vervoegen bij de préfecture. Net doen alsof u gek bent en kijken hoever u komt. Natuurlijk niet zelf over het verlopen beginnen, als de ambtenaar het opmerkt is dat vroeg genoeg. Niet geprobeerd is zeker mis.

  In tweede instantie kunt u het proberen met een echtheidsverklaring van de RDW, die u dan wel eerst door een in Frankrijk beëdigde tolk in het Frans hebt laten vertalen. Met een Engelse of Nederlandse tekst komt u so wie so nergens is mijn ervaring. Misschien krijgt u het hiermee voor elkaar, zonder geluk vaart immers niemand wel.

  Als helemaal niets lukt zou u nog eens juridisch advies kunnen inwinnen bij een gespecialiseerd kantoor zoals dit, misschien kennen zij een uitweg.

  Succes!

  Salutations, Jos

  #191414
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Als het rijbewijs is verlopen hoeft hij niet opnieuw af te rijden, behalve als uw man in het bezit is van een rijbewijs dat voor 1 juli 1985 is verlopen.

  U moet het verlopen rijbewijs verlengen in het land waar U officieel woont.
  Vanaf 2013 zijn de rijbewijsregels voor alle landen binnen de EU gelijk,
  Is het rijbewijs verlopen dan moet U bij de gemeente waar U woont een vervangend rijbewijs aanvragen.
  U hebt nodig ; een kopie van het identificatiebewijs, een aanvullend echtheidscertificaat rijbewijs verkregen van het RDW opgesteld in het Engels en waarschijnlijhk in het Frans, het originele rijbewijs, pasfoto’s welke aan de vereisten voldoen.

  Cees,

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

©2024 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?