Van enkele naar dubbele kop

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door

 anton 3 jaren, 5 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #188265
   anton 
  Bijdrager

  Goedemorgen,

  Wij hebben 2 aansluitingen op een enkele kop met de satelliet. Een aansluiting is orange, de andere canaaldigitaal SD. Nu CD binnenkort gaat veranderen naar HD schijnen wij een dubbele kop nodig te hebben gericht op 2 Astra’s.
  Bestaat er een dubbele kop met 2 uitgangen? Online te bestellen?
  Indien de schotel is gericht op 2 satellieten, ontvangt de orange aansluiting dan nog?
  De huidige aansluiting hebben we na 5 dagen ergernis met het zelf proberen laten installeren dit leverde een zeer gepeperde rekening op. ( 5 jaar geleden ).
  Zijn er inmiddels eenvoudigere manieren om dit zelf te doen? We hebben inmiddels zo’n flexibel laddertje om de schoorsteen te bereiken.

  #188266
   jako 
  Bijdrager

  Er bestaat een CanalDigitaal Duo LNB met 4 aansluitingen (klik), niet alleen bij CanalDigitaal maar ook in andere webwinkels in Nederland te bestellen, bijvoorbeeld hier. Zoek even voor de beste prijs met verzendkosten naar Frankrijk. Die LNB past alleen op een schotel van het merk Triax , anders moet je vermoedelijk zelf iets ‘prutsen’ om de LNB in de houder te kunnen krijgen.

  De Orange box gaat uit van een directe aansluiting op 1 lnb, dus die stuurt geen signaal om naar de juiste satelliet te schakelen. De DUO lnb moet volgens de specificaties op de stand Astra1 staan als niets gestuurd wordt, dus dat moet gewoon werken.

  Je kunt de LNB met de ‘poot’ voor Astra1 in de houder plaatsen en volgens de gebruiksaanwijzing schuin zetten. Dan moet je direct beeld hebben. De schuinstand even naregelen op maximale signaalkwaliteit omdat de bijgeleverde mal voor Nederland is. dish

  Omdat Astra3 minder sterk is terwijl voor de HD zenders juist meer signaal nodig is kun je echter beter de Astra3 poot in de houder plaatsen en de schotel uitrichten op Astra3. Omdat je aangeeft dat uitrichten erg lastig was zou ik dat alleen doen als je toch de schotel moet vervangen of in de praktijk het beeld te snel wegvalt bij regen.

  In dat geval zou ik adviseren om de schotel weg te halen bij de schoorsteen en deze aan de gevel te plaatsen op een hoogte waar je met een trapje gemakkelijk bij kunt. Uiteraard alleen als er dan ook onbelemmerd uitzicht is op de Astra satellieten.

  Let op dat je naast een duo lnb ook een HD ontvanger nodig hebt om de zenders op Astra3 te kunnen ontvangen.

  #188267
   anton 
  Bijdrager

  @jako,

  Dank voor de uitgebreide uitleg. Gaan hier mee aan de slag. De letters op de schotel zijn niet meer te lezen, dus maar gokken dat het een Triax betreft. En anders denk ik dat ik deze hier in de buurt wel kan vinden. Als het zover is laat ik weten of het is gelukt!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account