TV vraag aan TV-specialist Jako

Dit onderwerp bevat 18 reacties, 5 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op 8 jaren, 6 maanden geleden door Noë.

 • Auteur
  Berichten
 • #186780
   Anoniem
  Inactief

  Een vraag aan Jako;
  Ik wil mijn laptop aansluiten op de TV, ik kijk graag naar pauw en witteman en wil dat op tv doen.
  Nu heb ik een HDMI die van de pc naar de tv loopt en beeld heb ik, alleen was de verkoper vergeten dat er ook een geluidskabel bij hoort.
  Op de tv zie ik alleen maar een gele, witte, en rode aansluiting, niet zo’n kleintje zoals in de laptop.
  Dat zei ik tegen de verkoper en die gaf me een stereo-jack RCA kabel met een rode en witte stekker, en zo’n kleintje voor in de zijkant van de laptop.
  Ik heb van alles geprobeerd, beeld heb ik maar geen geluid.
  Wat doe ik verkeerd?
  Cees.

  oh, de TV is een LG type 26LC45
  14005577gy.jpg

  #186781
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Dag Cees,
  bij mij loopt het geluid ook via HMDI (laptop naar LG-tv). Ik denk dus dat je bij je geluidconfiguratie moet kijken op de laptop.
  Groet,

  Frans

  #186782
   Anoniem
  Inactief

  Dan heb jij geluk gehad want waar ik ook zoek en wie ik ook vraag, ze zeggen allemaal dat de video van de geluidskaart komt en geluid ergens anders, dus wat jij zegt kan niet waar zijn, of misschien luister je helemaal niet naar je tv maar naar jouw laptop 😉

  Ook op goechelen kom ik steeds tegen dat je de HDMI kabel moet hebben voor het beeld, en een aparte geluidskabel in het kleine gaatje voor de speakers.
  Je kunt ook zo’n scartdoos gebruiken, maar ook dat doet het niet.
  Ben al weken bezig en ben instaat om de boel het raam uit te flikkeren, alleen woon ik op de begane grond dus het effect is nul.
  Zoals gebruikelijk in mijn electronica-onkunde is het waarschijnlijk een probleempje van drie seconden, maar ja.

  #186783
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Ik heb inderdaad altijd geluk en daar voel ik me gelukkig zeer wel bij. Met je configuratie bedoel ik dat je je laptop moet vertellen (het zijn domme dingen die niet veel zelf doen)dat hij het geluid via HDMI stuurt. Een poging tot beschrijving, maar of het zo mogelijk is, hangt van je besturingssysteem en je instellingen af. Klik met je rechtermuisknop op het icoontje van geluid.In het opklapmenu kies je dan instellingen (de naam kan anders zijn, klik gewoon maar wat aan tot je de juiste hebt – zolang je niets opslaat, kan er niets gebeuren). Ergens moet dan in de instellingen staan dat het geluid via HDMI moet lopen.
  Groet van een gelukkige Frans

  #186784
   Anoniem
  Inactief

  Waarom heb ik dat geluk nou nooit!
  ehhh, ben al effe aan het zoeken naar die instelling, maar dat vind ik met jouw aanwijzingen nooit.

  #186785
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Hetzelfde probleem heeft je TV. Ergens zou je dan moeten instellen dat audio van een andere poort komt dan video. De kans is groot dat je TV dat gewoon niet kan en de input keuze (HDMI poort x) altijd voor zowel audio als video geldt.

  Op je laptop instellen gaat inderdaad zoals beschreven: rechter muisklik op geluids-icoontje dan ‘afspeelapparaten’ en ‘HDMI output’ . Maar die omschrijving kan op jouw notebook afwijken.

  De beste oplossing voor al je geluid is overigens om alles via een aparte versterker te sturen via een optisch kabeltje of hdmi en te genieten van 6-kanaals AC3 geluid. Dan kun je ook altijd elke audiobron aan elke videobron koppelen.

  Een andere oplossing is om van je TV een connected TV te maken, dan heb je de laptop helemaal niet meer nodig. Dat kan tegenwoordig simpel met een HDMI stick. Zie dit artikel in satellietmagazine

  #186786
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Niet helemaal een antwoord op de vraag van Cees maar Elgato biedt een EyeTV Sat aan die via het netwerk TV-signalen kan versturen. Dus op elke computer en iPad staelliet-TV kunt zien. Het boxje biedt ook mogelijkheid er een CAM-module in te zetten waarmee je in theorie de CanalDigitaal zenders zou moeten zien. Ik kan nergens echter vinden of dit ook echt lukt. Nadeel: is niet HD. Zie http://www.elgato.com/elgato/int/mainmenu/products/tuner/EyeTV-Sat/product1.fr.html

  Ikzelf heb de TNT-versie van Elgato. Was een beetje gedoe om hem aan de praat te krijgen maar kan overal op mijn iPad de Franse TV volgen en opnemen als ik dat wil.

  De oplossing met de HDMI-stick zou bij mij niet werken want te traag internet.

  Heeft al iemand ervaring met de satellietversie van Elgato met CanalDigitaal?

  Steven

  #186787
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Ik corrigeer mezelf maar even: na de technische documentatie van de Eye-TV Sat te hebben doorgeploegd zie ik dat je de signalen niet via het netwerk kunt afzien. Dit kan wel met een versie die FTA signalen oppikt maar niet over een CAM-slot beschikt maar dan heb je niet het CanalDigitaal bouquet.

  Steven

  #186788
   Anoniem
  Inactief

  Jongens, dat wordt me veul te ingewikkeld, smart tv, hub ook al, da hek allemaol nie, en een schotel staat onder m’n koppie koffie op de zondaoge ak visite krijg.

  Ik kijk amper tv, alleen als ik iets interessants zie zoals Thalasa, nieuws als er wat aan is – meestal alleen maar ellende – en verder kijk ik als ik zin het p&w op uitzending gemist, ook alleen weer als er interessante lieden aan tafel zitten.
  Zo wil ik straks ook de nieuwe koning gaan bekijken, en dan is zo’n groot scherm wel handig met de bank er voor.
  maar bedankt voor de moeite, het werkt!
  Er was simpelweg een kabeltje nodig met twee kleine stekkertjes, ene kant in de pc, andere kant in tv, klaar.
  thx nogmaals, ook aan hub.

  #186789
   Noë
  Sleutelbeheerder

  @Taciturne: Wat jij wil (satelliet TV over IP) is al vanaf de allereerste dreambox (2002?) mogelijk. Elke moderne Open-Linux ontvanger biedt dit standaard (xtrend, Vu+, dreambox)en ook in HD. (mits je lokale netwerk voldoende snel is)

  #186790
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Jako, er is al eerder over gedabatteerd. Ik ben ver van een expert, laten we zeggen een ervaren beginner en ik zie altijd op tegen het programmeren van apparaten.
  Ik wil het liefst een apparaat dat zonder problemen de CD-kaart leest, de Triple-LNB accepteert, automatisch de CD-kanalen update, HD is, een recorder heeft en niet te ingewikkeld op het netwerk is aan te sluiten. Ik heb sloom internet (612/128)dus “Uitzending Gemist” kan ik wel vergeten. Ik heb wel een extra Wifi access-point (54n, 300kb/s) achter mijn modem gezet dus snelheid heb ik wel.
  Bij de lijst van CD: http://www.canaldigitaal.nl/apparatuur/gecertificeerde-ontvangers/
  zie ik nu net geen Dreambox staan. welke raad je wel aan?

  Steven

  #186791
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Open-Linux ontvangers zijn ‘de luis in de pels’ van TV providers omdat ze ‘alles’ kunnen wat de providers (willen) verbieden. Die worden dus nooit goedgekeurd, van de goedgekeurde is geen enkele aanbevolen.

  Eenmaal goed ingericht heb je eigenlijk geen omkijken aan dergelijke ontvangers en zijn ze juist zeer gebruiksvriendelijk. De crux zit natuurlijk in het ‘goed inrichten’. Het is niet eens zo moeilijk, maar als je voor het eerst een ontvanger gaat instellen die ‘alles kan’ , dan krijg je zo veel mogelijkheden dat het afschrikt. Het is dus eerder moeizaam dan moeilijk.

  Persoonlijk zou ik een Xtrend ET9200 adviseren, en zet er zelf OpenPli op. Deze ontvanger heeft 2 vaste satelliettuners ingebouwd (de 9500 heeft verwisselbare tuners). Zonder ‘uitzending gemist’ volstaat de internationale versie. Prijstechnisch veel interessanter dan Dreambox en betere driver support dan Vu+.

  Je kunt er een 54N USB Wifi adapter bij kopen (china 3 euro, incl porto) voor draadloos wifi. Een harddisk wil je er natuurlijk in/aan. Intern kan een Sata schijf (evt. door dealer laten doen), extern een esata of usb disk.

  Reken op tenminste een week prutsen voordat je de alles snapt, maar daarna wil je niks anders meer.

  Automatisch de CD kanalen updaten, daar was een discussie over bij OpenPli. Het kan wel, maar er is (voorlopig) besloten dat deze functionaliteit niet bij dit type ontvangers past. Jij bepaalt wat er gebeurt, niet de provider. Vooralsnog is het dus een handmatige actie: ‘update’ of ‘fastscan’.

  #186792
   Noë
  Sleutelbeheerder

  @Jako, waar zit het probleem met de driver support van VU+? Ik ben namelijk erg gecharmeerd van de functies en mogelijkheden, zeker van de nieuwe modellen. Je brengt me aan het twijfelen. Vandaar de vraag. Dank vast.

  Jaap

  #186793
   Noë
  Sleutelbeheerder

  De makers van OpenPli klagen regelmatig over het uitblijven van oplossingen voor problemen in de drivers van Vu+ door de fabrikant. Het gevolg is dat sommige issues lang openstaan of nooit opgelost worden. Het zijn mooie ontvangers, goede driver support is echter essentieel.

  Maar, alles is relatief, het is altijd nog beter dan de officiële support op de goedgekeurde ontvangers. Verder uiteraard dezelfde voordelen als vermeld voor Xtrend.

  #186794
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Dank Jako voor je reactie. Heb je één of meerdere fora waarop ik e.e.a. kan nalezen?

  #186795
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Natuurlijk: OpenPli.org, sat4all.com, Vu+ support (Vti), Vix

  Uiteraard is deze lijst niet compleet.

  #186796
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Dat is weer mooi leesvoer. Dank hiervoor.

  #186797
   Noë
  Sleutelbeheerder
  Quote:
  @Jako:Reken op tenminste een week prutsen voordat je alles snapt, maar daarna wil je niks anders meer.

  Ja, en die tijd heb ik dus niet……(er voor over) 🙁

  Steven

  #186798
   Noë
  Sleutelbeheerder

  Snap ik. Het is ook een vervelende keuze:
  -of je investeert tijd voor een ontvanger geheel naar eigen individuele wensen.
  -of je blijft je behelpen met een CanalDigitaal goedgekeurde ontvanger die vrijwel niks kan van wat de moderne klant wenst.(en dat is niet per ongeluk)

  Niet-goedgekeurde ontvangers die wat meer bieden dan de CanalDigitaal ontvangers bestaan ook wel, maar die lopen ook niet over van gebruiksvriendelijkheid en missen vooral goede ondersteuning.

  Een goede dealer kan een Open-Linux ontvanger overigens naar wens inrichten voor de klant, maar dan is een dealer-om-de-hoek waar je gewoon even naar binnen stapt een stuk praktischer.

19 berichten aan het bekijken - 1 tot 19 (van in totaal 19)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2021 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?