Dit onderwerp bevat 3 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 11 jaren, 3 maanden geleden door Anoniem.
-
AuteurBerichten
-
25 juni 2013 om 18:13 #189759Wim BavelaarToeschouwer
Het handjevol Franse koks dat nog zelf de schotels bereidt om voor te zetten aan de restaurantbezoeker, maakt zich zorgen over de verloedering van het eertijds zo ambachtelijke vak van chef. In 80% van de 150.000 Franse restaurants komt geheel of gedeeltelijk industrieel voedsel op tafel. Daarnaast doen de restaurantketens met de letterlijke eenheidsworst steeds betere zaken en blijken na de Verenigde Staten de meeste McDonald’s in Frankrijk te staan.
Bericht op de homepage.
Wim
25 juni 2013 om 19:20 #189760NoëSleutelbeheerderHet is vooralsnog onduidelijk welke richting het zal uitgaan, maar ik hoop er sterk op dat de verplichting er komt om aan te duiden op de kaart welke gerechten vers bereid zijn. Het zal op z’n minst het vertrouwen in de eerlijke restaurateur herstellen, en de cowboys uit de sector jagen.
Er staat overigens een foutje in het artikel. Joël RobucHon mist een H.
25 juni 2013 om 19:44 #189761NoëSleutelbeheerderDriewerf hulde aan Mesdames Got & Pinel. Tegen de keer !
Peter.
26 juni 2013 om 09:10 #189762AnoniemInactiefIk denk niet dat je de oorzaak moet zoeken bij de restaurants cq mac do’s, maar bij de burger zelf.
Als je zes euro betaald voor een hap en een snap bij de fastfood, en dertig bij een restaurant kun je niets anders verwachten.
Franser kan het niet, we geven de schuld aan de ander, zoals altijd.
Ik ken genoeg goede restaurants die vers bereiden, en een goede prijs berekenen.
Echter als onze vriend vers bereid kost dat tijd, en dan hoor je de gast al klagen dat het te lang duurt.
De concurrentie is moordend, de prijzen voor de muren exorbitant hoog (5000 p/m in La Rochelle) en dan kun je maar een ding doen, voor weinig inkopen en voor veel verkopen, en het liefst zo snel mogelijk.
De consumerende maatschappij wil de maag vullen, waarmee wordt steeds minder belangrijk.
Ook al zou er een verplichting komen van een versheidvermelding, de alsmaar etende burger kan geen honderd euro per week besteden aan uit eten, dus verander er uiteindelijk niets.
Het enige wat je krijgt is dat als je een vers restaurant wil dan vind je het makkelijker, c’est tout.
En dan blijft de vraag, wie gaat controleren of dat werkelijk vers is?
De vis die men vers eet aan de markt in La Rochelle, komt uit …….. Angola.
jaha, vanmorgen gevangen en vanavond op het bordje.
Oh ik vergeet te vermelden, de anguille au beurre persillé komt niet uit de sloot hier in de marais, maar komt uit kweekvijvers in ….. Madagascarrrrrrrrrr, bravo.
De fransen moeten niet zeuren, gewoon goede kwaliteit leveren dan komt de klant vanzelf, en wie rotzooi op tafel zet moet niet zeuren over een kwaliteits label.
Als alle potentiële klanten een rood keppeltje zouden dragen…… -
AuteurBerichten
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.