Snel internet voor iedereen.

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door

 oscar zwart 4 jaren geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #187920
   Rob van der Meulen 
  Bijdrager

  Open kaart, nu voor de afwisseling eens uit de Franse Ministerraad. Waar gisteren nogmaals de strategische rol werd bevestigd die de overheid zou moeten spelen om snel internet, vast of mobiel, binnen tien jaar voor iedereen op het Franse grondgebied te realiseren. Marktpartijen moeten natuurlijk wel een beetje meewerken. In het verslag van deze ministerraadsvergadering wordt daarover onder het kopje Communications nader bericht, en eerder al door Fleur Pellerin in dit persbericht voor het voetlicht gebracht.

  #187922
   oscar zwart 
  Bijdrager

  En dit stond er over in het Financieel Dagblad.

  Het volgende stukje uit het Financieel Dagblad….

  quote
  Franse platteland krijgt snel internet

  De Franse telecomaanbieders hebben onder leiding van minister van economie Emmanuel Macron toegezegd ongedekte gebieden te voorzien van 3G-technologie. Het ministerie van Macron spreekt van een ‘historisch akkoord’.
  Alle Franse aanbieders, Orange, Numericable-SFR, Free en Bouygues Telecom beloven gebieden waar de mobiele telefoon en vooral mobiel internet niet kan doordringen, te ontsluiten. ‘In 2020 zullen er geen witte plekken meer zijn op de kaart’ aldus Macron in een interview met de zakenkrant Les Échos.
  Isolement
  Het is een ambitieus plan, maar de aanbieders hebben niet veel keus. De slechte dekking in sommige delen van het land is een politiek probleem geworden: veel parlementsleden klagen over het isolement van de streek waar zij zijn gekozen.
  Volgens Macron is de operatie hoogst noodzakelijk: ‘Economisch herstel en succes is niet mogelijk zonder goede infrastructuur. Als we er niet voor zorgen dat iedereen toegang heeft tot mobiele telefonie, maken we niet alleen een politieke maar ook een economische misser.’
  Sancties
  Eind 2016 moeten 160 gemeenten waar geen enkele mobiele verbinding mogelijk is, zijn aangesloten. Het akkoord voorziet ook in de dekking vanaf half 2017 — van de 2200 gemeenten waar mobiel internetverkeer niet mogelijk is.
  Als het aan Macron ligt kunnen de aanbieders hun verantwoordelijkheden niet ontlopen. Frankrijk telt ook nog 800 plaatsen als stadions, campings en toeristische oorden die door geen enkele aanbieder worden bediend. Telecomwaakhond Arcep krijgt de bevoegdheid sancties op te leggen aan aanbieders die hun afspraken niet na komen.
  Telefooncellen schrappen
  Het offensief van Macron kost € 40 mln per jaar, een bedrag dat de vier aanbieders samen moeten ophoesten. Orange draagt als grootste partij het meeste (een derde van het totaal) bij. Als tegenprestatie kunnen de aanbieders de last van telefooncellen eindelijk schrappen. Die ingreep zal ze enkele tientallen miljoenen euro’s opleveren.
  Macron, die zegt dat het ‘tijd is voor investeringen, niet voor consolidatie’, is blij met de grote expansiedrift van Altice-topman Patrick Drahi (Numericable), dat eerder deze maand de Amerikaans kabelaar Suddenlink opslokte voor € 9 mrd. ‘Het toont aan dat onze bedrijven solide zijn en anticiperen op de toekomst.’
  Snel internet
  Anders dan zijn voorganger Arnaud Montebourg, probeert Macron niet aan te sturen op fusie’s opdat het aantal telecomspelers in Frankrijk kleiner wordt. Volgens Montebourg zouden drie bedrijven meer investeren en meer zekerheid bieden om banen te behouden.
  Ex-bankier Macron, uit een veel liberaler hout gesneden, ziet dat helemaal anders. ‘Er is een evenwicht met vier aanbieders die allemaal hun plaats hebben en die zich allemaal richten op vernieuwing van hun infrastructuur, 4G en glasvezeltechniek.’
  Met SFR-Numericable kwam Macron eerder overeen dat zij de infrastructuur voor snel internet zouden leveren. Macron betreurt het dat de fusie tussen beiden heeft geleid tot vertraging, maar zegt zich aan het contract te zullen houden.

  unquote

  Nou SFR daar zit ik bij en op het moment is het huilen met de pet op want ik zit aan het eind van een hele lange lijn….dus we duimen maar.

  #187921
   marhout 
  Bijdrager

  @ Oscar,

  Woon je permanent in LDF?
  Indien dat niet het geval is zou je ook geholpen zijn met een uitbreiding van je mobile NL abonnement met een buitenland bundel. Voor de Europa-uitbreiding betaal ik € 14,99 voor 500 mb per maand.En dan heb ik echt 3G snelheid. Je telefoon stel je dan in op ‘persoonlijke hotspot’. Daarmee kan je uitstekend op een laptop het internet op met goede snelheid.

  Wim3

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account