Semi rigide glaswol

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  le Renovateur 1 jaar, 2 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #201943
   ratatouille 
  Bijdrager

  Zou je semi-rigide isolatierollen glaswol die verkocht worden voor de isolatie van muren niet ook kunnen gebruiken voor het schuin zolderdak? Gaat dat ‘hangen’ als je het schuin plaatst achter een gipsplaat? Je zou zegen dat als de plaat aansluit op de dikte van de rol, het niet veel kanten op kan.

  Er zijn veel meer aanbiedingen voor semi-rigide muur isolatie, dan voor de rollen geschikt voor l’isolation des combles aménagés -de bewoonde zolder isolatie- bij de zelfde dikte. Ook die zijn semi-rigide met (soms) een extra beschrijving dat ze sterk zijn. Tenue mécanique.

  #201946
   le Renovateur 
  Bijdrager

  Allo Rata

  Mits “gesloten”achter gkp kan je die rollen prima toepassen. Maar ook voor deze soorten glaswol geldt dat heel veel soorten ongedierte het ideaal materiaal vinden om er in te nestelen *. Indien ze toegang tot het materiaal kunnen krijgen kan je hele investering in een paar jaar weg zijn. Dit in tegenstelling tot steenwol. Steenwol isolatie is na 20 jaar nog intact, terwijl glaswol, voor zo ver nog aanwezig, dan vol zit met nesten , urine en uitwerpselen. in F is steenwol in een achterstandspositie door de monopolypositie van St Gobain ( Isover), maar wel op bestelling verkrijgbaar bij de meeste bouwmaterialenhandelaren.

  * Publicatie “Feest op Zolder” te vinden in https://ophuizenjachtindemorvan.blogspot.com

  met hartelijke groet
  Bram, o Renovador

  #201945
   Rob van der Meulen 
  Bijdrager

  Rata, misschien heb je nog iets aan de link die Système-D vanochtend bij me bezorgde: Dossier isolation des combles.

  #201944
   ratatouille 
  Bijdrager

  Hallo Bram, leuk om van je te horen.
  Bedankt voor de steenwol tip, neem ik mee in de overweging. Maar daar zijn ook versies van voor schuin dak of voor rechtop tussen de muren. Leuk verhaal op je site, de relmuizen die slapen in het matras, en het slapend echtpaar maar naar elkaar kijken; wat maak je toch een lawaai!

  Hier al een tijdje niemand gezien met vragen over restauratie van pierre apparente, het ideale kalk/klei/zand mengsel en de kleur van het zand.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2018 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account