Schenkingen aan kinderen

This topic has 11 reacties, 7 stemmen, and was last updated 6 years, 10 months geleden by dit.

 • Auteur
  Berichten
 • #202119
   George
  Bijdrager

  De termijn van belastingvrij schenken aan (klein)kinderen is verhoogd tot eenmaal in de 15 jaar. Informatie over schenken en erven voor belastingplichtigen in Frankrijk is op de site te vinden.

  Wim

  #202120
   dit
  Bijdrager

  Je kunt bij een franse notaire binnenstappen en al deze vragen stellen. De franse notaire gaat pas honorarium vragen als hij aktes passeert of echt research voor je moet doen. Jouw vragen beantwoorden en zo een uurtje met jou doorbrengen kost je dus niets. Op de site van impots.gouv.fr is ook wel wat te vinden.

  #202121
   Rimke
  Bijdrager

  George, als je kinderen in Nederland (of elders buiten Frankrijk) wonen zijn de regels anders dan wanneer ook zij in Frankrijk wonen. Ik weet niet of iedere notaris daar uit zichzelf aan denkt.

  #202122
   Wim Bavelaar
  Bijdrager

  De termijn van belastingvrij schenken aan (klein)kinderen is verhoogd tot eenmaal in de 15 jaar. Informatie over schenken en erven voor belastingplichtigen in Frankrijk is op de site te vinden.

  Wim

  #202125
   George
  Bijdrager

  Beste heer Bavelaar,
  Dank voor uw reactie en verwijzing naar de site.
  Aldaar niet veel wijzer geworden.
  Wellicht dat iemand op mijn vragen concrete
  antwoorden kan geven……mogelijk ook
  interresant voor anderen.
  Alvast dank!

  #202126
   bosbess
  Bijdrager

  Dag George, dat je via de link naar de site niet wijzer bent geworden verbaast me niet: daar gaat het over erfrecht en testamenten, niet over schenkingen. Daarentegen stel je zóveel vragen en nog heel specifieke ook, dat het vrijwel onmogelijk is om daar in een forum zo maar even antwoord op te geven. Het beste advies is naar mijn mening dan ook dat van Dit: bespreek een en ander met een notaris. Daar kan je al je privé-omstandigheden uitvoerig uit de doeken doen en je krijgt gepersonaliseerde antwoorden van een deskundige.

  En als je het belangrijk vindt dat ook wij van de opgedane kennis profiteren, kan je er tzt hier verslag van doen. Succes.

  #202124
   George
  Bijdrager

  Dank je wel en denk toch dat forumbezoekers alhier wel goede info kunnen verstrekken.

  #202128

  Je kunt in Frankrijk als ouder inderdaad eens per 15 jaar een bedrag ter grootte van 100.000 euro belastingvrij aan een kind schenken, de vrijstelling geldt per ouder per kind.
  Let wel, indien je niet langer dan 10 jaar uit Nederland bent vertrokken, zal er in Nederland schenkingsrecht verschuldigd zijn.
  Een Franse notaris zal naar alle waarschijnlijkheid enkel kijken naar de fiscale consequenties in Frankrijk..

  Mireille Bosscher

  #202127
   brechtjebakker
  Bijdrager

  Dag ik heb samen met mijn ex-vriend een vakantiehuis in Frankrijk. Hij is niet de vader van mijn kinderen. Bij de Franse notaris staan we nu als 50/50 eigenaar. Zowel mijn ex-vriend als ik willen het huis houden, we zijn goede vrienden. Hij wil graag zijn deel nalaten aan mijn kinderen en ik natuurlijk ook. Ik ben enige voogd van mijn kinderen.
  Nu krijg ik allerlei verschillende adviezen, zelfs van notarissen, de een zegt dat het wordt gezien als waardebezit dus in NL geregeld moet worden, de ander zegt in Frankrijk omdat de Franse wet leidend is. Heeft iemand hier ervaring mee. Kan iemand mij vertellen wat slim is te doen in deze situatie? Want ik zie ook hoge successierecht bedragen staan bij niet-familie..
  GRAAG! en alvast heel erg bedankt.
  Hartelijke groet, Brechtje

  #202129
   Wim Bavelaar
  Bijdrager

  De informatie op deze website al doorgenomen ? (huwelijksrecht, erven door kinderen uit ander huwelijk) en nog veel meer.

  Wim

  #202130
   dit
  Bijdrager

  Binnen Frankrijk zijn er wel degelijk notaires die iets weten van het recht in de buurlanden. De mijne wist enkele details niet, en ook enkele aktuele tarieven niet, maar kon blijkbaar met een nederlandse collega bellen, voor de details. Hij kon in ieder gaval de akte zo opstellen, naar mijn wensen, correct en ‘grensoverschrijdend’. Je moet tevoren wel even zoeken en informeren, bij welke notaire je goed terecht kan. In NL zitten ook notarissenn, die veel weten van het franse recht, en voor het opstellen van een akte naar een collega doorverwijzen binnen Frankrijk.

  #202123
   Wim Bavelaar
  Bijdrager

  Op de site is een lijstje beschikbaar van Nederlandse (erfrecht)juristen, gespecialiseerd in het Franse systeem.

  Wim

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account