Orange: internet découverte abonnement exit

Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op 2 jaren, 11 maanden geleden door Rob van der Meulen.

 • Auteur
  Berichten
 • #211901

  Goed, we zullen binnenkort de goedkope vaste telefoonlijn voor tweede huizenbezitters op kunnen nemen in de telecom geschiedenis. Bestaande contracten lopen door, nieuwe aanvragers krijgen nul op het request. Een andere aantrekkelijke abonnementsvorm die aan de klassieke telefoonlijn is gekoppeld is het internet découverte abonnement van Orange. Sinds 18 mei van dit jaar wordt dat niet meer geleverd. De bestaande klanten blijven voorlopig buiten schot, die kunnen gewoon doorgaan met internetten. Tenzij ze deze abonnementsvorm “sans engagement” (opzeggen zonder kosten) gebruiken alsof het een equivalent is van een “ligne résidence secondaire” die je volgens die contractuele formule tussentijds tijdelijk stop kunt zetten, suspendre. In 2010 hebben we bij de introductie van deze internet découverte formule in dit forum al gesproken over de mogelijkheid om dit internet abonnement net zo te gebruiken als zo’n speciale maison secondaire telefoonlijn. Zou dat mogelijk zijn? Opzeggen aan het eind van het seizoen en dan in het voorjaar weer aanvragen. Een welingelichte bron die toen hoofd was van de afdeling service clients van Orange hield zich wijselijk wat op de vlakte. Overigens is het behalen van de achtjarige leeftijd voor een internet abonnementsformule een vrij unieke prestatie in telecom land.

  In de praktijk zijn vele bezitters van een tweede huis deze abonnementsvorm als een soort aan/uit flipperkast gaan gebruiken. Het zou me niet verbazen wanneer de daaraan verbonden beheerskosten veel hoger werden dan Orange ooit voor mogelijk had gehouden bij de introductie van dit relatief voordelige “internet only” adsl abonnement.

  Zolang je dit abonnement niet opzegt (résilier) is er voorlopig niets aan de hand. Doe je dat wel in de veronderstelling over een aantal maanden weer het internet op te kunnen gaan met een nieuw abonnement dan vis je achter het net. Het gaat dan om een nieuwe aanvraag voor een product dat niet meer op de markt wordt gebracht. De Orange adsl aanbiedingen van dit moment zijn allemaal duurder. En zit je “en bout de ligne” met een trage re-adsl aansluiting dan heb je weinig aan al die meegeleverde tv kanalen. Internet only: wie levert dat nog?

  Overigens zou met het gefaseerd uitrangeren van het klassieke telefoonnet deze abonnementsvorm sowieso een keer zijn gesneuveld omdat je er een aparte téléphone fixe aansluiting voor nodig hebt.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2021 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?