Omroep Zeeland stopt op satelliet

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  jako 4 jaren, 7 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #186533
   jako 
  Bijdrager

  Op 2 december stopt Omroep Zeeland met uitzendingen via de satelliet. Dit heeft enkel gevolgen voor mensen die via de schotel naar Omroep Zeeland kijken.

  Harkantennes
  Omroep Zeeland is, net als de meeste andere regionale omroepen, in 2006 gestart met uitzendingen via de satelliet. In dat jaar werden de analoge uitzendingen via de ether beëindigd en verdwenen de zogeheten ‘harkantennes’ definitief.

  Kosten

  Dankzij een eenmalige financiële bijdrage van de overheid konden de regionale omroepen starten met uitzendingen via de Astra satelliet. Op eigen kosten heeft Omroep Zeeland de uitzendingen via de satelliet nog een aantal jaren doorgezet, maar door bezuinigingen op de regionale omroep komt daar nu een einde aan.

  Alternatief

  Mensen die via de schotel naar Omroep Zeeland kijken zullen op zoek moeten naar een alternatief, zoals de kabel, Digitenne of (mobiel) internet. Het gaat vooral om huishoudens in het buitengebied, recreatiewoningen en kijkers in het buitenland.

  Rampenzender
  Het stopzetten van de televisieuitzendingen via de satelliet heeft geen gevolgen voor de functie van Omroep Zeeland als rampenzender. De omroep is alleen rampenzender voor de radio en daaraan verandert niets. Uiteraard streeft Omroep Zeeland er naar om bij ramp of calamiteit ook via de andere kanalen zoals televisie en online de Zeeuwen zo goed en snel als mogelijk te informeren.

  Vragen

  Meer informatie en het antwoord op veelgestelde vragen is te vinden op http://www.omroepzeeland.nl/satelliet.

  Bron: omroep zeeland

  #186534
   jako 
  Bijdrager

  Omroep Zeeland blijft toch op satelliet, maar wordt gecodeerd en is alleen te zien met een abonnement bij CanalDigitaal. De zender wordt toegevoegd aan het basispakket.

  Zie http://www.omroepzeeland.nl/satelliet#.VHYQK8k_zCl

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account