Oh Oh Fillon, wat heb je toch gedaan.?

Dit onderwerp bevat 47 reacties, heeft 9 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  henribik 2 jaren, 5 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #204236
   henribik 
  Bijdrager

  Vandaag in de Midi Libre het verhaal uit de Canard Enchainé dat de echtgenote van François Fillon rijkelijk heeft gesnoept uit de staatsruif. Leuke munitie voor Marine Le Pen en nieuwe kansen voor Macron en de linkse kandidaat..

  Niet geschoten is altijd mis.!

  #204239
   capitaine 
  Bijdrager

  Daar kan Le Pen niets mee.
  Het is wettelijk toegestaan namelijk.
  Het enige wat men beweert is dat ze mevrouw Fillon nooit hebben zien werken.
  Ga dat maar eens bewijzen.
  Een kwart van Brussels ambtenaren zitten uit hun neus te vreten, klokken om 9 uur in en om 17h uit, en niemand die er zich druk om maakt of ze nou werkelijk op hun bureau zitten of niet.
  Valt niet te bewijzen namelijk.
  Natuurlijk hoop ik dat ze door zagen, kansen voor Macron.

  Cees.

  #204240
   Hari Seldon 
  Bijdrager

  Je komt allerlei soorten arbeidscontracten tegen tegenwoordig:
  => Een ‘nul uren contract’
  => Een ‘Van zeven tot even contract’
  => Een ‘retainer’, d.w.z. een contract waarbij je niet geacht wordt te verschijnen maar waar je wel een vast salaris krijgt. Als ze je opbellen moet je komen. Ik denk dat dit het geval is bij mevrouw Fillon.
  Ik heb jarenlang, wonend in Frankrijk en retainercontract gehad in de city van London. Ik heb daar nooit iets voor gedaan, ze wilden alleen over mij kunnen beschikken als ze dat nodig vonden, en ik kon daardoor geen andere baan aannemen.

  #204241
   bosbess 
  Bijdrager

  Hari, ontving je voor dat nietsdoen ook 60.000 euro per jaar?

  #204242
   capitaine 
  Bijdrager

  Ik denk wel het dubbele Bosbess 😉

  #204243
   Hari Seldon 
  Bijdrager

  Ja Bosbess, Ik heb er een huis van laten bouwen. Maar ik wil er verder niet op ingaan, vanwege contractuele geheimhouding. In een heleboel gevallen speelt geld helemaal geen rol.

  #204244
   henribik 
  Bijdrager

  Vanavond krijgt Fillon de genadeslag op France 2 en het is zijn vrouw die de steek toebrengt ‘ook gij Penelope .?’

  Niet geschoten is altijd mis.!

  #204245
   henribik 
  Bijdrager

  Naar nu blijkt heeft Fillon niet alleen zijn echtgenote en kinderen laten verrijken, maar is hijzelf ook ijverig aan het geld verzamelen geslagen. In dit artikel een opsomming van de trucs die hij toegepast heeft. De lucratiefste is zijn société 2F Conseil, die hem een fraai bedrag oplevert:
  ‘Entre juin 2012 et décembre 2015, il a gagné 757 526 euros pour ses activités de conseil et ses conférences.’
  Inmiddels vinden meer dan 60% van de Fransen dat hij zich terug moet trekken.

  Niet geschoten is altijd mis.!

  #204246
   bosbess 
  Bijdrager

  Het verbaast me dat hij nog steeds aanblijft als presidentskandidaat. Hoe langer het duurt, hoe meer belastende details naar boven komen. En hoe vaker hij en zijn omgeving stomme dingen gaan zeggen.

  Wat mij vooral overtuigt van zijn boze opzet is dat hij tegen de wet heeft gestemd die parlementsleden verplichtte om de namen van hun medewerkers openbaar te maken en dat, toen die wet er eenmaal door was, hij zijn vrouw ontsloeg, zodat ze niet op zijn lijst van medewerkers voorkwam.

  #204237
   henribik 
  Bijdrager

  L’ancien maire de Béziers, Raymond Couderc, mais également François Mallet, soutien d’Alain Juppé lors des primaires de la droite, demandent à François Fillon de jeter l’éponge.

  Niet geschoten is altijd mis.!

  #204238
   Jos le Conseiller 
  Bijdrager

  Bonjour Henri,

  De Fransen hebben indertijd Sarkozy weggestemd omdat ze helemaal klaar waren met “president Bling-Bling” en zijn mega-rijke vriendenclub. Nog steeds rommelt het op de achtergrond met geluiden over juridische stappen tegen Sarkozy

  Nu men is teleurgesteld door Hollande was er een opgelegde kans voor Fillon om zijn slag te slaan. Maar nu belandt hij óók in een financieel schandaal. De gemiddelde Franse kiezer heeft zijn conclusies al getrokken. In een eenvoudige formule: “Les Républicains == Dieven en Oplichters”.

  Fillon heeft misschien formeel geen wetten overtreden, maar als je in een publieke functie direct alle mogelijkheden gebruikt om handenvol belastinggeld uit de schatkist te graaien om aan je familie en vrienden uit te delen, heb je natuurlijk het moreel besef van een kist bakstenen.

  Fillon is uitgespeeld, en naar ik vrees daarmee LR ook. De PS heeft een soort gereïncarneerde Lenin gekozen met ideeën ergens ter linkerzijde van Das Kapital. Het FN zit financieel in zwaar weer.

  Het zou zó maar kunnen gebeuren dat Macron de “last man standing” wordt.

  #204247
   jako 
  Bijdrager

  Vanmiddag om 16:00 uur geeft Fillon een persconferentie. Volgens de wandelgangen gaat hij zijn terugtrekking bekendmaken.

  #204252
   jako 
  Bijdrager

  Hij treedt niet terug. Maar niemand van de pers lijkt verbaasd over de volgende uitspraken in zijn toespraak:
  “haar beloning is in lijn met haar diploma’s”
  en
  “haar werk was eenvoudig, maar onmisbaar”

  Dus als je een gediplomeerde jurist inhuurt om de vloer aan te vegen, dan is het in voor Fillon uitstekend te verdedigen om daar €3600/maand netto te betalen.

  Zijn politieke carrière is afgelopen.

  #204253
   bosbess 
  Bijdrager

  Ik heb het gedeeltelijk live gevolgd. Vond de journalisten tam, Fillon redelijk zelfzeker. Dubbel vond ik zijn uitspraak: “Mijn politieke carrière spreekt voor zich.” Jazeker, vooral de laatste weken.

  “Waarom hebben ze hun beschuldigingen niet eerder geuit?” vroeg hij, “waarom juist nu?” Hij weet het antwoord, net als iedereen. Maar die beschuldigingen zouden niet bestaan indien hij brandschoon zou zijn. Het gemor in eigen gelederen gaat voort.

  Zijn verkiezing tot presidentskandidaat was een wonder en hij hoopt kennelijk op een tweede wonder. Maar ook volgens mij kan hij het verder vergeten. Nu hij aanblijft als presidentskandidaat zullen veel Républicains op LePen of op Macron gaan stemmen.

  Wel vind ik het zeer bedenkelijk dat een ambtenaar, waarschijnlijk voor flink wat smeergeld, heeft gelekt uit de verhoorverslagen van Fillon en zijn echtgenote. Ronduit schandelijk. Uiteraard heeft Le Monde deze gegevens gepubliceerd. Ook daaruit komen de Fillons niet fraai naar voren. Penelope zou haar “werk” nooit officieel hebben verricht. Nee, maar ze kreeg wel officieel betaald.

  #204254
   JSwaal 
  Bijdrager

  Wel vind ik het zeer bedenkelijk dat een ambtenaar, waarschijnlijk voor flink wat smeergeld, heeft gelekt uit de verhoorverslagen van Fillon en zijn echtgenote. Ronduit schandelijk. Uiteraard heeft Le Monde deze gegevens gepubliceerd.

  Misschien heeft iemand gewoon naar zijn of haar hart geluisterd, en er geen cent voor gehad. Ik vind het juist prima dat het bekend is geworden, dat gegluip moet maar eens over zijn.

  JS

  #204255
   capitaine 
  Bijdrager

  Er komt me net een berichtje over m’n scherm glijden dat Macron 16000 man publiek had in Lyon.
  De kranten schrijven allemaal over 8000.
  Hij gaat toch niet Trumpen hé ?

  Een ander berichtje op een tweede scherm gaat over Pechthold en Wilders.
  Ik ben bang dat het hele nare verkiezingen worden en het noodzakelijk wordt een hele lange winterslaap te nemen.

  Cees.

  #204248
   bosbess 
  Bijdrager

  Nee Cees, die 8000 waren binnen in de sporthal. Meer konden er niet in. Dus waren buiten grote schermen opgesteld, en daar volgden nog enkele (?) duizenden Macron’s toespraak. LePen trok (ook in Lyon) slechts 5000 belangstellenden.

  JS, er zijn procedures die verdachten (die onschuldig worden geacht tot ze zijn veroordeeld) beschermen. Daar moet in een rechtsstaat iedereen zich aan houden. Dat heeft niets te maken met gegluip. En deze mensen zijn nog niet eens verdachten. Wanneer het hele onderzoek eenmaal is beëindigd komt er waarschijnlijk een verslag van. En als ze op basis van dat onderzoek in staat van beschuldiging worden gesteld komt er een openbare terechtzitting, die iedereen kan bijwonen en waarvan de pers verslag doet. Alles op zijn tijd. Voortijdig lekken uit een onderzoek is schandelijk en heeft niets met het hart te maken.

  #204249
   bosbess 
  Bijdrager

  Nadat ik het hele filmpje nogmaals had bekeken, vond ik Fillon’s verklaringen toch redelijk overtuigend klinken. Met name voor mensen die aarzelen of nog steeds achter hem staan, hoewel zij een steeds kleinere minderheid vormen. Wat plezierig is, is dat de man zo duidelijk spreekt, zonder over te gaan op dat gemaakt vaderlijke toontje van Sarkozy (die nu vervolgd gaat worden in de Bygmalion-affaire, hoewel hij geen presidentskandidaat is…).

  Maar Le Monde weet desondanks de vinger op vijf “erreurs et approximations” te leggen.

  #204250
   Rob van der Meulen 
  Bijdrager

  Staatsruif: tot 2012 was het bijna een staatsgeheim waar de jaarlijkse 400 miljoen euro steun voor de Franse pers naar toe ging. Pas met een Décret van 13 april 2012 kwamen de cijfers boven water. LeMonde stond toen bovenaan en behoort nog steeds bij de kopgroep van het peleton. De laatste cijfers. En waren het niet twee journalisten van deze kwaliteitskrant die maandenlang bijna op schoot zaten bij Hollande om confidenties op te mogen tekenen? “Un président ne devrait pas dire ça“. Dus die onafhankelijkheid van de Franse pers, ik weet het niet. Wie laat zich voor wiens karretje spannen, welke speler op dit toneel van een Grieks drama krijgt wat van wie achter de coulissen ingefluisterd, in ruil voor welk schouderklopje, in ruil voor toekomstige promotie, ik weet het niet.

  Staatsruif continued, integriteit & omstreken. Voor iemand die zoveel bewondering heeft voor De Gaulle is het jammer dat Fillon niet heeft kunnen breken met de gewoontes die de politieke klasse in Frankrijk klaarblijkelijk normaal is gaan vinden, een ruimhartig gebruik van onkostenvergoedingen. Toen De Gaulle, pas president en de nieuwe bewoner van het Élysée, voor de eerste keer de EDF facture daar onder ogen kreeg schrok hij, wel erg veel geld. Schoon schip werd er gemaakt: allerlei onduidelijke lieden die ooit onder vorige presidenten een (ere)functie hadden gekregen bleken nog steeds gebruikers te zijn van allerlei kantoorruimtes. U kunt vertrekken. Dat is dan zeg maar de reorganisatiebezem door de stal. Integriteit: hij stond er op dat zijn privévertrekken in het Ëlysée werden aangesloten op een afzonderlijke elektriciteitsmeter, rekening door hem persoonlijk te betalen. Ook zag hij af van een apart presidentieel salaris: “Mes revenus comme général de l’armée française sont largement suffisants” .

  #204251
   henribik 
  Bijdrager

  L’enquête du parquet national financier porte aussi sur les salaires touchés par Penelope Fillon à la Revue des deux mondes, soit environ 100 000 euros bruts entre mai 2012 et décembre 2013. Proche de François Fillon, le propriétaire de la revue, Marc Ladreit de Lacharrière, a réfuté tout lien entre cet emploi de 2012 et son élévation, le 1er janvier 2010, au grade le plus élevé de la Légion d’honneur, celui de grand’ croix.

  Leuk om te weten dat je voor een ton smeergeld dat grote kruis verleend kunt krijgen. Leve de Franse pers die zulke verbanden aan het licht brengt. Daar kan de Nederlandse pers een voorbeeld aan nemen: welwillende commentaren bij de kandidaat burgemeester Pauline Krikke. Een dame die wel van geld harken weet, maar weinig van behoorlijk bestuur zie ‘Geen Nieuws‘.

  Niet geschoten is altijd mis.!

  #204256
   henribik 
  Bijdrager

  <Penelope Fillon a touché, en deux fois, 45 000 euros d’indemnités de licenciement, payées par l’Assemblée nationale.>

  Kijk daar heb ik wel begrip voor: als ik een baan zou hebben waar ik niets voor hoef te doen, dan zou ik ook een vergoeding willen hebben om met die baan te stoppen. Well done Penelope.!

  Niet geschoten is altijd mis.!

  #204257
   bosbess 
  Bijdrager

  In de lopende band op de home-pagina een verwijzing naar een mooi verhaal in de Volkskrant over de bijeenkomst van Macron (“de man die Le Pen moet stoppen”) in het Palais des Sports in Lyon met een schitterende foto van het afgeladen sportpaleis.

  #204259
   henribik 
  Bijdrager

  Fillon’s gedrag heeft hem veel sympathie gekost:
  Macron reste en tête des personnalités suscitant le plus de soutien ou de sympathie, mais est en recul, tandis que François Fillon dégringole et que Benoît Hamon s’envole, selon un sondage Odoxa rendu public ce mardi 14 février. Le candidat d’En marche!, en baisse de trois points, suscite toujours le plus d’adhésion (37%), devant Alain Juppé (35%, +1), Benoît Hamon, se hisse à la troisième place à 33%, au même niveau que Jean-Luc Mélenchon (+1), en gagnant dix points. Autant de points perdus pour François Fillon, le candidat de la droite, toujours dans la tourmente de l’affaire des emplois présumés fictifs de sa femme, qui chute à 22% (-10) Marine Le Pen, concède de son côté un point (25%), derrière François Bayrou (30%, +2)
  Desondanks gaat Fillon door en stevent af op een nederlaag voor Les Republicains.

  Niet geschoten is altijd mis.!

  #204258
   bosbess 
  Bijdrager

  Deze peiling gaat alleen maar over hoe sympathiek een kandidaat overkomt. Dat is iets anders dan op welke kandidaat mensen van plan zijn te gaan stemmen.

  In EenVandaag gisteren een item over peilingen en waarom ze onbetrouwbaar zijn: omdat, zoals ook de Volkskrant vandaag schrijft, de belangrijkste groep kiezers (het “middenland”) niet wordt ondervraagd of weigert mee te werken aan enquêtes. Daardoor domineren de meningen van enerzijds goedbetaalden en anderzijds mensen met minimuminkomens de peilingen. De stem van de grote middengroep, die de verkiezingsuitslag bepaalt, wordt in peilingen steeds minder gehoord. Vandaar ook de grote verrassingen die de uiteindelijke uitslag soms oplevert. Aldus EenVandaag.

  De eerste ronde van de presidentsverkiezingen is pas eind april. In de tussentijd kan er nog heel wat gebeuren. Macron is er nog lang niet, helaas.

  #204260
   Hari Seldon 
  Bijdrager

  @bosbess

  Precies, dat is het probleem. Ik vindt Jesse Klaver met kop en schouders boven iedereen uitsteken, hij is vooral en als enige oprecht en betrouwbaar. Toch ga ik niet op hem stemmen, want de doctrines van hem en zijn partij zij te socialistisch en dat zie ik niet zitten. Dat is niet alleen tegen mijn eigenbelang, maar ook tegen het belang van NL als land. Het probleem is dat ik geen enkele andere partij of politicus zou weten. Wilders en de PVV zijn ongeschikt om het land te besturen, maar toch….
  Net als in de USA is Trump niet geschikt het land te besturen, de Republikeinen uberhaupt niet, maar ook de democraten zijn een ramp, behalve Bernie Sanders wellicht. Laat Trump het maar proberen, als het niet goed gaat rekent het volk wel met hem af.
  Dat laatste zit er in Frankrijk en in Nederland niet in, dat maakt het in die landen zo moeilijk. Een man als Hollande had al veel eerder moeten zijn afgezet.

  #204261
   henribik 
  Bijdrager

  Midi Libre: <George Fenech, a de nouveau exprimé ses craintes, en dénonçant, sur Radio Classique, un “bal des hypocrites” d’une majorité de parlementaires de droite, qui n’osent pas “dire la vérité” au candidat Fillon. “On va tout droit dans le mur”, s’est inquiété le député du Rhône.>

  Inderdaad ‘Les Republicains’ gaan de mist in. Het blijkt overigens dat niet alleen Fillon zijn vrouw laat sponsoren
  door de staat en rijke vrienden maar ook Thierry Solère.
  Het schijnt een normale praktijk te zijn voor Franse parlementariërs.

  Niet geschoten is altijd mis.!

  #204262
   bosbess 
  Bijdrager

  Le Parquet Financier dat de zaak Fillon onderzoekt heeft bekendgemaakt dat het op basis van de onderzoeksresultaten tot nu toe geen aanleiding ziet tot seponering van de zaak. Het onderzoek richtte zich op “détournements de fonds publics, abus de biens sociaux et recels de ces délits”.

  Volgens L’Express staan er nu twee mogelijkheden open. Een gerechtelijk vooronderzoek door een rechter-commissaris of dagvaarding van de Fillons voor de strafrechter.

  #204263
   henribik 
  Bijdrager

  Zojuist in de Middi Libre:

  Des juges d’instruction vont enquêter sur les soupçons d’emplois fictifs visant la famille du candidat de la droite à la présidentielle François Fillon, a annoncé vendredi soir le parquet national financier (PNF).

  Le parquet a ouvert vendredi une information judiciaire pour “détournement de fonds publics, abus de biens sociaux, complicité et recel de ces délits, trafic d’influence et manquements aux obligations de déclaration à la Haute Autorité sur la transparence de la vie publique”, a-t-il précisé dans un communiqué.

  Je zou zeggen dat het tijd wordt voor Heer Fillon om iets anders te gaan doen, maar wie weet ‘verzint Tom Poes een list’

  Niet geschoten is altijd mis.!

  #204264
   henribik 
  Bijdrager

  Bruno Le Maire a annoncé qu’il quittait ses fonctions au sein de la campagne de Fillon dans laquelle il était représentant pour les affaires européennes et internationales. Il dénonce notamment le fait que le candidat n’ait pas tenu parole, soulignant qu’il avait annoncé en janvier qu’en cas de mise en examen, il ne serait plus candidat.

  Het ijs wordt nu toch wel dun voor François Fillon …

  Niet geschoten is altijd mis.!

  #204265
   bosbess 
  Bijdrager

  Bruno Lemaire is niet de enige. Verschillende anderen en de hele UDI haken af. Hier kan zelfs Tom Poes geen list meer tegen verzinnen. Fillon is allang door het ijs gezakt en klampt zich nu vergeefs vast aan de afbrokkelende randen van het wak.

  LePen houdt stand vanwege haar politieke onschendbaarheid als lid van het EU Parlement en omdat haar aanhangers militanter zijn. Maar ook zij gaat eens voor de bijl. En terecht.

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 48)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account