Marine 'fleurt' Jean-Luc

Dit onderwerp bevat 6 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  bosbess 2 jaren, 5 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #204338
   henribik 
  Bijdrager

  Marine le Pen en haar aanhangers wijzen de aanhangers van ‘la France insoulmise’ op de grote overeenkomsten in hun doelstellingen, zie dit artikel in ‘Le Parisien.

  Het ‘Front National’ heeft Nicolas Dupont-Aignan van ‘Debout la France’ al ingelijfd. Indien het FN inderdaad ook de steun van Mélenchon zou krijgen wordt het nog een spannende verkiezingsstrijd.

  In de 1e ronde was het resultaat in de Hérault:
  Marine Le Pen 25,7% Jean-Luc Mélenchon 22,97% en
  Nicolas Dupont-Aignan 3,69% Samen dus 52,36 %

  In de Hérault zou Le Pen dus in dat geval waarschijnlijk winnen, HELAAS.!

  Niet geschoten is altijd mis.!

  #204339
   jako 
  Bijdrager

  Mélanchon heeft in een interview vanmorgen al gezegd ‘uiteraard nooit’ op Marine Le Pen te zullen stemmen en dat van de 7 miljoen kiezers die op hem hebben gestemd “hooguit een handjevol” Le Pen zullen stemmen.

  #204340
   bosbess 
  Bijdrager

  Inderdaad Jako, maar iedere blanco en iedere ongeldige stem is een stem voor LePen, evenals iedere stem van degene die niet gaat stemmen. Mélenchon heeft gezegd dat hij in de tweede ronde gaat stemmen, maar of hij blanco stemt of voor Macron laat hij niet los. De man kan simpelweg niet tegen zijn verlies en daardoor begaat hij een enorme lafheid, die LePen in de kaart speelt. Haar campagneteam heeft openlijk gezegd dat zij meer kans maakt wanneer mensen blanco stemmen of helemaal niet gaan stemmen.

  Ik heb veel respect voor het standpunt van de communistische burgemeester van La Grand’Combe (Gard), waar Mélenchon met grote meerderheid heeft gewonnen. Hij verklaarde dat hij op Macron zou stemmen, maar dat hij hem als president zou blijven bestrijden. Ook François Ruffin (Amiens), overtuigd pro-Mélenchon, heeft verklaard dat hij op Macron gaat stemmen. Eerder noemde hij Macron “courageux”, omdat hij in een menigte woedende fabrieksarbeiders (van Whirlpool) de discussie durfde aan te gaan.

  LePen’s vader heeft aangekondigd dat hij op 1 mei “feiten” over Macron bekend zal maken, waarbij de affaire Fillon verbleekt. Zelfs als het leugens zijn, wordt er kwaad aangericht. Hopelijk valt het mee, maar de straatvechters van het FN acht ik tot alles in staat. Momenteel staat de teller op 59% voor Macron en 41% voor LePen. ’t Verschil is dus niet enorm. Het televisiedebat van woensdag kan veel gewicht in de schaal leggen. Enfin, ’t blijft spannend, maar ik vertrouw dat de zwijgende meerderheid van de franse bevolking uiteindelijk juist zal stemmen, zoals ze in de eerste ronde ook heeft gedaan. Ook al is dat in de Gard en de Hérault en het hele zuidoosten niet het geval.

  #204341
   bosbess 
  Bijdrager

  Ik geef op deze regenachtige dag nog maar even een link naar de verkiezingsnieuwsbrief van vandaag van Stefan de Vries. Het einde ervan bevestigt eerdere woorden van Jako over de franse werkloosheid.

  #204342
   henribik 
  Bijdrager

  @Theodora : De LINK vergat je te plaatsen,
  voilà.

  Niet geschoten is altijd mis.!

  #204343
   jako 
  Bijdrager

  In Europa wordt vaak alleen naar de huidige werkloosheidscijfers gekeken en niet naar het verloop. Zo is de werkloosheid in Spanje een stuk hoger dan in Frankrijk, maar in de regeerperiode van Hollande en na forse hervormingen wel met 26% gedaald. De Franse werkloosheid is in dezelfde periode zonder echte hervormingen met zo’n 20 % gestegen. Nog meer dan in Italië waar helemaal niets is gedaan, daar steeg de werkloosheid met 16% in dezelfde periode.

  Je zou kunnen concluderen dat het beleid van Hollande de werkloosheid heeft verergerd…

  #204344
   bosbess 
  Bijdrager

  Dankjewel Henri, zie nu pas dat ik dat inderdaad was vergeten!

  Inderdaad Jako, je hebt gelijk gehad, helaas. Laten we hopen dat het Macron is die mag bewijzen dat het, zelfs in Frankrijk, ook anders kan.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account