Lichtvervuiling

Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 5 jaren, 4 maanden geleden door Rob van der Meulen.

  • Auteur
    Berichten
  • #213055

    Van welkome straatlantaarn opsteker tot streng controlerende licht intensiteits controleur zou je wat schertsend kunnen zeggen om de ontwikkelingsgang van een beroepsgroep door de tijd heen mee te typeren. Ooit reageerde Houston groundcontrol met ongeloof op de mededeling van astronauten hoog boven de VS dat ze in de woestijn van New Mexico zo nu en dan de koplampen van daar rijdende auto’s zagen schijnen. Nu ligt dat iets anders: melden dat je beneden op aarde ergens op één van de continenten een donkere, onverlichte plek hebt gespot is goed voor onmiddellijke doorverwijzing naar de oogarts bij terugkomst.

    De Franse regelgever heeft nu nadere normen gesteld die per 1 januari 2020 van kracht worden meldt Promotelec. Hoeveel licht, kleurtemperatuur, in welke richting schijnend en op welke tijdstippen. En waar: in de openbare ruimte, parkeerplaatsen,  etalages, bouwplaatsen, langs rivieren en de kuststrook. Bij bebouwing gaat het vooral om bâtiments non-résidentiels. Voor woonhuizen heb ik nog geen verduisteringsvoorschriften gezien en de particuliere tuinverlichting – rond Kerst altijd uitbundig – wordt nog even met rust gelaten. Of dit nog gevolgd gaat worden door de zoveelste semi-overheidsorganisatie die zich bezig gaat houden met de opleiding en certificering van lichtmetende dames en heren wordt niet helemaal duidelijk, ook niet uit het complete verhaal op de overheidswebsite.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

©2024 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?