Les radiateurs électriques

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Rob van der Meulen 1 jaar, 1 maand geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #208023
   Rob van der Meulen 
  Bijdrager

  Elektrisch verwarmen: voor heel wat Nederlanders roept dat associaties op met straalkacheltjes uit de jaren vijftig, zestig. Om bij ontbreken van centrale verwarming een koude zolderkamer ’s winters iets op temperatuur te brengen. Maar niet te lang, zie je wel hoe snel de elektriciteitsmeter ronddraait!

  In Frankrijk nog steeds de gewoonste zaak van de wereld. In de jaren zestig door de overheid met grote publiciteitscampagnes aangeprezen. De oude “radiateurs” zijn in ongenade gevallen, nadruk nu op “inertie” en infraroodstraling. En verbeterde thermostaten. Op allerlei forums is daarover het nodige gezegd: hoezo, zijn die nieuw elektrische verwarmingssystemen tot driemaal zo efficient als de oude? Elektrisch verwarmen is per definitie toch 100% efficient: alle elektrische energie wordt op de een of andere manier in warmte omgezet. Of krijgen we nu 3 kW aan warmte terug voor iedere kW elektrische energie? Comfort en snelheid van reageren zijn verbeterd, een meer gelijkmatige warmte afgifte en sneller een behaaglijk gevoel. Maar de wonderbaarlijke vermenigvuldiging van het elektrische brood zal nog even op zich laten wachten.

  Na deze aanloop met ingebouwde waarschuwing voor de al te enthousiaste folders (en prijzen) door naar Système-D waar een aardige inventarisatie te vinden is van elektrische verwarmingssystemen. Het was nul graden hier vanochtend in de Nièvre, vandaar mijn belangstelling.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2018 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account